Muhammed YAYLA 130908050.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
Advertisements

KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
PAZARLAMA YÖNETİMİ.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Mart / March 2014 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD is.
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
İşletmelerin Yasal Kuruluş Türleri
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
TEMSA GLOBAL Grup Adı: YEŞİL Grup Üyeleri: Aslınur Dalkılıç
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
CVS 1998 deki kuruluşundan beri Türkiye'nin hem içinde ve hem de yurt dışında çelik endüstrisine hizmet vermektedir.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Temmuz / July 2014 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Mart / March 2015 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD is.
Dünya’da ve Türkiye’de zeytinyağı gündemi
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
AYLIK RAPOR Automotive Industry Monthly Report Eylül / September 2015 Üretim/Production Satış/Sales İthalat/Imports İhracat/Exports OSD “OICA” ÜyesidirOSD.
Küçülen Dünya, Gelişen Yumurta Sektörü
ŞİRKETLER MUHASEBESİ.
ALAN MULALLY.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
Dünyada Ve Türkiye’de Renault
TEMEL KAVRAMLAR İnternet ve İnternet Bankacılığı
TATA MOTORS Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç.
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Tata Motors Merve Nur Üner. Tata Motors Merve Nur Üner.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.  
TATA MOTORS.
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
TATA GRUP 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuştur.
1868 yılında Mumbai’de Jamsetji Tata tarafından kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulan Tata Grubun yönetim kurulu başkanlığını 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir.Firma.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN DOĞANCAN DEMİR.
TATA MOTORS HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
Ayşegül ARSLAN.
Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş Tarihçesi
FAHRİYE OBUT
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
SAP HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS.
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
TATA’nın Tarihçesi Tata Motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
TATA MOTORS Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşu Tata Motors Limited, 1945 yılında kurulmuştur. Tata Motors dünyada en büyük beş ticari araç üreticisi.
Çin'deki küçük imalatçılar için ticaret platformu oluşturmak amacıyla İngilizce öğretmeni Jack Ma ve 17 kurucu üye tarafından kurulmuştur. Bugün 240 ülkeden.
Abdullah Onur Duruk
ALİBABA GROUP FULYA KARAYAZI
Ali baba Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından.
Grubun borsaya resmen kote edilmiş 27 şirketi vardır.
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Hazırlayan: BÜŞRA BARDAK
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
Hazırlayan: Hasan ACAR
Hazırlayan MELODİ TAŞDEMİR
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: GÖZDE BOZ
Son yıllardaki atılımlarıyla dünyada tüm dikkatleri üzerine çeken Tata Motors'un Türkiye operasyonu 1997 yılında Isoto ile başlamıştır. İlk adımda, tek.
ALİBABA Ağahan KÖSE
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ Reklamcılık 4. Sınıf N.Ö.
1945 yılında Mr. Naval Tata tarafından Hindistan’da kuruldu.
Hazırlayan: GÖZDE BOZ.
TATA motors limited Tata şirketler grubu 1868 yılında jamsetji tata tarafından mumbai'de kurulmuştur.1992 yılında yönetim kurulu başkanlığına ratan tata.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
ŞİRKETLER MUHASEBESİ. I. ÖZEL İŞLETMELERİN HUKUKSAL BİÇİMLERİ Özel işletmelerin hukuksal biçimlerinin neler olabileceği Türk Ticaret Kanununda gösterilmiştir.
Sunum transkripti:

Muhammed YAYLA 130908050

TATA MOTORS Tata motors Limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda ilk üç sırada yer almaktadır. Şirket dünyanın dördüncü büyük kamyon ve ikinci büyük otobüs üreticisidir.

1945 yılında kurulan Tata Motors'un varlığı Hindistan sınırlarının ötesine geçmiştir. İlk aracın tanıtımının yapıldığı 1954 yılından bu yana Hindistan yollarında 4 milyondan fazla Tata araç bulunmaktadır.

Şirketin 23.000 çalışanı "faaliyet gösterdiğimiz yolda en iyi, teslim ettiğimiz ürünlerde en iyi, değerler ve ahlak sistemimizde en iyi" olma vizyonu ile yönlendirilmektedir.

Şirketin bayilik, satış, servis ve yedek parça ağı 3500 noktayı kapsamaktadır.

Hindistan'ın mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri arasında New York Borsası'na kote olan (Eylül 2004) ilk şirket olan Tata Motors uluslararası bir otomobil şirketi düzeyine yükselmiştir. Tata Motors, iştirakleri ve ortaklıkları aracılığıyla Büyük Britanya, Güney Kore, Tayland ve İspanya'da da faaliyet göstermektedir. Bunlar arasında ikon haline gelmiş iki Britanyalı otomobil markası olan ve 2008 yılında satın alınan Jaguar ve Land Rover sayılabilir. Şirket 2004 yılında Kore'nin ikinci büyük kamyon üreticisi Daewoo Commercial Vehicles Company şirketini satın almıştır. Yeni ismiyle Tata Daewoo Commercial Vehicles Company, Kore pazarına pek çok yeni ürün sunduğu gibi bu ürünleri bir dizi uluslararası pazara da ihracat yapmaktadır. Bugün Güney Kore'nin ağır ticari araç ihracatının üçte ikisini Tata Daewoo gerçekleştirmektedir.

Tata Motors, 1961 yılında ihracata başlamış ve uluslar arası pazarda hızla büyüyen bir yer edinmiştir. Şirketin ticari ve yolcu araçları halihazırda Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Güney Doğu Asya, Güney Asya ve Güney Amerika'daki pek çok ülkeye pazarlanmaktadır. 

Tata Motors Hindistan'ın ilk yerli üretim hafif ticari aracını, ilk spor otomobilini ve ilk tamamen yerli üretim binek otomobili olan Tata Indica'yı (1998) üreten şirkettir

Piyasaya çıkışından itibaren iki yıl içinde Tata Indica kendi segmentinde Hindistan'ın en çok satan otomobili unvanını eline geçirmiştir.

Tata Motors, 2005 yılında Hindistan'ın ilk yerli mini-kamyonu Tata Ace'i piyasaya sürerek yeni bir segment yaratmıştır.

Tata Motors, Ocak 2008'de ürün kategorisini geliştirerek Hindistan'ın ve tüm dünyanın merakla beklediği halk otomobili Tata Nano'yu ortaya çıkarmıştır. Küresel otomobil endüstrisinde bir ilk olan Tata Nano, planlandığı gibi Mart 2009'da Hindistan pazarındaki yerini aldı. Nano, dünya otomobil pazarında bir ilke imza atarak, konfor ve güvenliği, binlerce ailenin sahip olabileceği koşullarla bir araya getirerek tüketicilerin beğenisine sundu.

TATA Motors: Son zamanlarda çıkardıkları “‘Nano araba” – ‘Dünyanın en ucuz arabası’ mottolarını birleştirerek düşük maliyet ve farklılaştırma tratejilerinin birleşimini mavi okyanus stratejisi olarak kullandı.

Mavi Okyanuslar, açılmamış pazar alanı, talep yaratma ve yüksek karlı büyüme fırsatıdır. Amacı rekabeti anlamsız kılmak, değer-maliyet değiş tokuşunu yıkmaktır. Mavi okyanusların bir çoğu mevcut endüstrilerin sınırlarını genişleterek kızıl okyanuslardan yaratılır. Mavi okyanuslar rekabete ilgisizdir, çünkü oyunun kuralları belirlenmeyi beklemektedir.

Tata Motors, Mayıs 2009'da tüm dünyaya hitap eden Prima isimli kamyonlarının lansmanını gerçekleştirdi ve Hindistan otomobil pazarında yeni bir döneme girdi.

Tata Motors; Haziran 2009'da, Jaguar ve Land Rover markalarının etkileyici süper lüks modellerini Hindistan pazarına sundu. Bu modeller Jaguar XF, XFR ve XKR ile Land Rover Discovery 3, Range Rover Sport ve Range Rover olarak sıralanabilir.

Tata Tır yarışları için bir platform oluşturarak ürün kategorisini bu yarışların baş kahramanı haline getirmiştir.

Let’s Go Trucking

Let’s Go Tracking Tanıtım Videosu https://www.youtube.com/watch?v=KojKHXUqgYE

Tata Gurubu'nun geleneklerine sadık olan Tata Motors, Kolektif Sosyal Sorumluluk konseptine ruhunu adamış ve yazılı taahhütte bulunmuştur. Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi'ni imzalayanlardan biri olarak Küresel Sözleşme hükümleriyle uyum içinde emek ve çevre standartlarıyla ilgili toplumsal ve sosyal girişimler başlatmıştır.

Slogan ? More Dreams Per Car: Araba Başına daha fazla Rüyalar

MODELLER BİNEK Tata Nano Tata Vista Tata Marina

Ticari Tata Xenon Tata XT Kamyonet

Eski modeller Tata Estate Tata Sierra / Gurkha Tata Sumo Tata E 220 Tata Mint Tata Indica Tata İndigo Tata Dicor Tata Telcoline Tata T35

TEŞEKKÜRLER.