UYUŞTURUCU MADDELERİN KONTROLÜ HAKKINDA KANUN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

TELAFİ EDİCİ VERGİ Üçüncü ülke menşeli bir eşyanın DİR kapsamında ithal edildikten sonra üretim sürecini müteakip ihraç ürünü olarak AB üyesi ülkelere,
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ
İTS FAZ II UYGULAMASI HAKKINDA
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
T.E.B.4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI ADANA ECZACI ODASI 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE HOŞGELDİNİZ “İTS-MEDULA-TEBEOS” 8 MAYIS 2010.
İTS (İlaç Takip Sistemi)
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü
Azrael Online Hasta Takip Programı
Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın,bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek.
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
ANTALYA ECZACI ODASI E-REÇETE.
SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ NEDİR
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLAÇ VE ECZACILIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PATENTTEN DOĞAN HAKLAR
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
Bilindiği üzere Ülkemizden Rusya Federasyonu’na bitkisel gıda ürünleri ihracatımız tarihinde yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
Hariçte İşleme Rejimi Nedir?
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
DENETÇİ İŞE BAŞLAMA. Bakanlığımızın Tarih ve 1315 sayılı yazısına istinaden denetçi, kontrol elemanı ve yardımcı kontrol elamanlarının yapı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Reçete Yazma November 2013.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
1. İSTATİSTİĞİN OKUL İÇİN ÖNEMİ Eğitim istatistikleri ile; Okulun doğru veriye ulaşıp kendilerini geliştirmelerine, başarının ve verimin arttırılması.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
TRABZON İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Veteriner Ecza Deposu Sorumlu Yönetici Eğitim Toplantısı
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
NARKOTİKLER Ağrının algılanmasını ve ağrıya karşı gelişen reaksiyonu azaltmak amacıyla kullanılan ilaçlara narkotik analjezik ilaçlar denir.
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
 Staj yapacak öğrenci, İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Uygulama Esaslarını internet sayfamızdan ( temin ederek dikkatle.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
KİMLİĞİM NÜFUS CÜZDANI BİLGİLERİ SUNUMU
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
Feride Erdoğan
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
İYİ ECZACILIK UYGULAMALARI KILAVUZU
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
Dönem sonlandırma ve fatura kesme işlemleri için ise Eczacı odasından alınan şifrenin kullanılması gerekmektedir. Sistemsel sorunlar için ilgili sorunla.
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
ECZA DEPOLARI HAKKINDAKİ KANUN
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
UYUŞTURUCU MADDELERİN KONTROLÜ HAKKINDA KANUN
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU TEŞKİLAT YAPISI VE GÖREVLERİ.
Medical Device Tıbbi Cihazlar Medical Device Tıbbi Cihazlar Ostomi Bakımı KOLOSTOMI, İLEOSTOMI VE ÜROSTOMI Medikal Malzemeler Eczane Eğitim Haftası :4.
Sunum transkripti:

UYUŞTURUCU MADDELERİN KONTROLÜ HAKKINDA KANUN Kanun no:2313 Tarih:24.6.1933 Tıbbi afyon ve afyondan yapılan müstahzarların, morfin ve bütün tuzlarının ve morfinin asitlerle oluşturduğu bütün eter ve bunların tuzlarının, ayrıca içinde %0.20 oranından fazla morfin ve tuzu içeren, yada %0.10 dan fazla kokoin ve tuzlarını içeren bütün ilaçların yada bunların kimyasal yapılarına benzer bütün maddelerin ithal, ihraç ve iç satımı Sağlık Bakanlığının kontrolü altındadır.

Esrar yapımında kullanılan Hint keneviri (Cannabis sativa) bitkisinin lif, tohum,sap ve benzeri amaçlarla ekilmesi ve her ne şekilde olursa olsun esrarın imal, ithal, ihraç ve satışı yasaktır. Uyuşturucu maddelerin ithali ile ilgili belge ibraz edilmedikçe gümrüklerden bu gibi maddelerin ithaline izin verilmez. İzin belgesinde yazılan miktar bir defada ithal edilir.Altı ay içinde ithal edilmeyen uyuşturucu maddelere ait belgeler geçerli değildir.

Uyuşturucu maddeler ihracı ile ilgili izin belgesi ibraz edilmedikçe gümrüklerden bu gibi maddelerin ihracına müsaade edilmez. Bu vesikalar üç ay için geçerlidir ve ihtiva ettikleri miktarlar bir defada ihraç edilir. Uyuşturucu maddelerin ülke içinde perakende ve reçete karşılığı satışı 6197 sayılı kanunun usullerine göre açılmış eczanelerde yapılır. Ecza ticarethaneleri yalnız eczanelere ve resmi müesseselere ve laboratuvarlara toptan satış yapabilirler. Ecza ticarethaneleri her yaptıkları satışı kaydetmek zorundadır.

Uyuşturucu maddelerin ithali, ihracı, depolanması ve dağılımı görevi Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğüne verilmiştir. Toprak Mahsülleri Ofisi ülkenin bu tür maddelere olan gereksinimini saptar ve hangi maddelere nereden ne miktar getirtileceğini Sağlık Bakanlığına bildirir. Müstahzar üretimi yapan ilaç firmaları direkt olarak Toprak Mahsülleri Ofisinden alacakları uyuşturucu maddeler için her seferinde Sağlık Bakanlığından izin almak zorundadır.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce 29. 05 Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce 29.05.1985 tarihinde yürürlüğe sokulan kontrole tabi uyuşturucu madde ve müstahzarların reçeteleri (Kırmızı reçeteler) ile 01.02.1986 tarihinde yürürlüğe sokulan psikotrop madde ve müstahzarlara ait yeşil reçetelerde Eczacıların uyması gereken kurallar aşağıda verilmiştir. Sağlık Bakanlığının 28.03.1986 tarih ve 5796 sayılı tamimi geregince kontrollerin daha etkin olması amacıyla yeşil ve kırmızı reçeteler matbu bir form ile gönderilecektir. Formda istenen bilgilerin hepsi forma yazıldıktan sonra form iki nüsha halinde Sağlık Müdürlüğüne gönderilecektir.(Reçeteler form eşliğinde posta ile gönderilebilir.) Reçeteler en geç Müteakip ayın onuna kadar Sağlık Müdürlüğüne gönderilecektir.(ÖRNEK: Haziran ayı reçeteleri Temmuzun onunda Müdürlükte olacak şekilde gönderilmelidir.)

Yeşil ve kırmızı reçetelerin İLK NÜSHALARI Sağlık Müdürlüğüne gönderilecektir. Aksi olduğu takdirde reçeteler iade edilecek ve gelmemiş kabul edilecektir. (Resmi Kurumlara reçetelerin İKİNCİ NÜSHALARI fatura edilecektir.) Hastalar Eczaneye reçetelerin birinci ve ikinci nüshaları ile müracat edeceklerdir, birinci ve ikinci nüshaları ile müracat etmeyen hastaların ilaçları karşılanmayacaktır. Yeşil ve kırmızı reçetelere liste muhteviyatı dışında ilaç yazılması yasaktır. Bu şekilde gelen reçeteler kabul edilmeyip ilaçları verilmeyecektir. Kırmızı reçeteler psikotrop ilaçlar için kesinlikle kullanılmayacaktır.Böyle yazılan reçeteler de karşılanmayacaktır. Uyuşturucu madde reçetelerinde Maximal doz sınırını aşan ilaçlar kesinlikle karşılanmayacaktır.

Uyuşturucu ve Psikotrop ilaç reçeteleri karşılığında, Eczacı ilacı alan kimsenin adresini ve imzasını reçetenin İLK NÜSHASININ arkasına alacaktır. Eğer reçete emekli veya resmi kurum reçetesi ise alanın Adı-Soyadı ve imzası yeterli olacaktır. Kontrole tabi reçetelerde Doktorun ilaç yazdığı bölümün altı Eczacıya aittir. Bu bölümün Eczacı tarafından eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Yeşil ve kırmızı reçetelerde Doktorun Adı-Soyadı, Diploma numarası ve imzası olmayan reçeteler Eczanece karşılanmayacaktır. Formlarda Uyarı kısmı Sağlık Müdürlüğünce doldurulacaktır. Psikotrop madde ihtiva eden ancak yeşil reçete dışında kalan ilaçlar reçete karşılığı satılıp reçete kayıt defterine işlenecektir

KAYNAK http://www.teb.org.tr/content/115/Yasa-ve-Y%C3%B6netmelikler