Periyodik Kontroller-Ölçümler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ EKİPMANLARININ PERİYODİK KONTROLLERİ
Advertisements

KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
Konunun genel amacı Katılımcıların, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılması gereken her türlü kontrolleri ve düzenlenmesi gereken belgeleri.
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
Ayla TARIM Hekim İş Müfettişi
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
Sanayi Genel Müdürlüğü Ana Metal Sanayi Şubesi
Tevfik BAYHAN Bakanlık
Sunumu Hazırlayanlar:
İŞ EKİPMANLARININ PERİYODİK KONTROLLERİ. İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği* İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
“Sağlıklı ve güvenli bir işyeri için doğru çözümler”…
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
İSG – 503 İŞ GÜVENLİĞİ VE MEVZUATLAR HAZIRLAYANLAR: AHMET DURAK
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliği 07 Ocak 2006 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
TAN I M LAR Kap : İçine akışkan doldurmak için
International Quality Assurance, Technical Control & Certification
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN KONTROLLER VE BELGELER.
İŞ EKİPMANLARININ KULLANIMINDA SAĞLIK VE GÜVENLİK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİ.
* Amaç * Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, işyerinde iş araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili sağlık ve güvenlik yönünden uyulması gerekli asgari şartları.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
KARMA METAL - BASINÇLI KOMPRESÖR HAVA TANKI - basincli-kompresor-hava-tanki-imalati-fiyati
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
Periyodik Kontroller-Ölçümler Makina ve Tezgahlar
DOÇ.DR.SAİM OCAK MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müd. Yrd.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
Bir İŞ YERİ Ne Zaman Ölçüm Yaptırır?
MESLEK HASTALIĞINDAN DOĞAN ZARARIN YASAL SONUÇLARI
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

Periyodik Kontroller-Ölçümler Sunan Naci KIRTAŞ Makina Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yönetim Sistemleri Başdenetçisi

İş Güvenliği Uzmanlığı DEVLET MÜŞTER İ 6 3 1 Asbest Söküm Uzmanı Kaldırma İletme OHSAS Eğitimi Gönüllü Alan İsteğe Bağlı Yasal Alan Zorunlu Basınçlı Ekipmanlar İş Güvenliği Uzmanlığı PKD Eğitimi Tesisatlar Tezgahlar Prestij Ceza Memnuniyet Pazar Kaybı

6 3 1 YASAL ALAN Muayene 6331 Sayılı Kanun Madde 17 İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik «gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların» yapılmasını sağlar İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Amaç: İşyerinde iş ekipmanlarının kullanımı ile ilgili «sağlık ve güvenlik» yönünden uyulması gerekli asgari şartları belirlemektir.

6 3 1 YASAL ALAN Muayene İş ekipmanı: İşin yapılmasında kullanılan herhangi bir makine, alet, tesis ve tesisatı ifade eder. Bakım: İş ekipmanında yapılan her türlü temizlik, ayar, kalibrasyon gibi işlemlerin tamamını ifade eder. Periyodik kontrol: İş ekipmanlarının, bu Yönetmelikte öngörülen aralıklarda ve belirtilen yöntemlere uygun olarak, yetkili kişilerce yapılan muayene, deney ve test faaliyetlerini ifade eder. Bir ürün, proses, hizmet veya kurulumun veya bunların tasarımlarının incelenmesi ve özel şartlara uygunluklarının veya mesleki hüküm esas alınarak genel şartlara uygunluklarının belirlenmesi. ISO 17020

6 3 1 YASAL ALAN Muayene İş güvenliği uzmanlarının görevleri MADDE 9 c) Çalışma ortamı gözetimi; 1) Çalışma ortamının gözetiminin yapılması, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereği yapılması gereken periyodik bakım, kontrol ve ölçümleri planlamak ve uygulamalarını kontrol etmek.

6 3 1 YASAL ALAN Muayene İş ekipmanının kontrolü sıklığı İş ekipmanının güvenliğinin kurulma ve montaj şartlarına bağlı olduğu durumlarda, ekipmanın kurulmasından sonra ve ilk defa kullanılmadan önce ve her yer değişikliğinde ekipmanın, periyodik kontrolleri yapmaya yetkili kişiler tarafından kontrolü yapılır, doğru kurulduğu ve güvenli şekilde çalıştığını gösteren belge düzenlenir. Arızaya sebep olabilecek etkilere maruz kalarak tehlike yaratabilecek iş ekipmanının; Çalışma şeklinde değişiklikler, kazalar, doğal olaylar veya ekipmanın uzun süre kullanılmaması gibi iş ekipmanındaki güvenliğin bozulmasına neden olabilecek durumlardan sonra, arızanın zamanında belirlenip giderilmesi ve sağlık ve güvenlik koşullarının korunması için periyodik kontrollerin yapılması sağlanır.

6 3 1 YASAL ALAN Muayene Basınçlı kap ve tesisatlar Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır. Ancak iş ekipmanının özelliği ve işletmeden kaynaklanan zorunlu şartlar gereğince hidrostatik test yapma imkânı olmayan basınçlı kaplarda hidrostatik test yerine standartlarda belirtilen tahribatsız muayene yöntemleri de uygulanabilir. Bu durumda, düzenlenecek periyodik kontrol raporlarında bu husus gerekçesi ile birlikte belirtilir.

6 3 1 YASAL ALAN Muayene Basınçlı kap ve tesisatlar-Hava Tankı TS 1203 EN 286-1, Tanklar –Basit-alev Almayan- Basınçlı – Hava Veya Azot Depolamak İçin Tasarımlanmış -Bölüm 1: Genel Amaçlar İçin Basınçlı Tanklar TS EN 1012-1, Kompresörler ve vakum pompaları - Güvenlik kuralları - bölüm 1: Hava kompresörleri TS EN 13445-5 Basınçlı kaplar - Ateşle temas etmeyen - Bölüm 5: Muayene ve deney standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır.

6 3 1 YASAL ALAN Muayene Basınçlı Kaplar- Basınçlı Hava Tankı

6 3 1 YASAL ALAN Muayene Basınçlı Kaplar- Basınçlı Hava Tankı Kompresör

6 3 1 YASAL ALAN Muayene Basınçlı Kaplar- Basınçlı Hava Tankı Kompresör sistemi