Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
Sektörün buluşma, tartışma ve planlama noktası. ÇKS bilgileri sektör ile paylaşılıyor. Tarım-Bilişim-Mobilişim-Finans paydaşları konseyi kuruluyor. İleri.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Lezzet, Sağlık ve Güven..
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17 E-Ticaret Güvenlik Sertifikasyonu ve Hukuksal Düzenlemeler 1 Çalışma Grubu ve Ötesi Kamu Hizmetlerinde.
SEMİNER „Tarım atıklarının kompostlaştırılması yoluyla çevre korunması, atıkların sürdürülebilir yönetilmesi ve iklim değişimleriyle mücadele“ Pomoriye,
1 YENİ TEKLİF PROJE Proje Adı Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü Sunan; Adı Soyadı Enstitü/İstasyon/İl Müdürlüğü T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
“ Organik üretim Düzenleme ve Yönetmeliklerinde bulunan organik tarım ana ilkeleri ve yöntemleri.” 834/2007 nolu Düzenleme (AT), 889/2008 nolu Düzenleme.
FİNAL KONFERANSI Proje gerçekleştirilmesi neticelerinin sunulması Pomoriye, y. projesi AB tarafından CCI 2007CB16IPO008 nolu Bulgaristan ile.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TEB Tarım Bankacılığı.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
DEVLET ARŞİVLERİ T.C. BAŞBAKANLIK Hülya ŞEN GÖNÜL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sertifikasyona giden adımlar
Tarım sektörünün önemi
İKS Personeli Genel olarak İKS’den sorumlu bir kişi bulunur ve bu kişi İKS’de her prosedür ve görev için bir kişiyi görevlendirecek şekilde sorumluluğu.
TEB Tarım Bankacılığı.
Sunum transkripti:

Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008 4 юли 2011 <Organik tarımı tanıtma yoluyla sınırötesi bölgede yaşam kalitesinin yükseltilmesi> projesi AB tarafından CCI 2007CB16IPO008 nolu Bulgaristan ile Türkiye arasında sınırötesi işbirliği İPA Programı çerçevesinde mali yardım alıyor. “Organik tarımda kimin kim olduğu” – kurumlar, STO’lar, üniversiteler, danışmanlar. Ülkemizde organik tarım tanıtılır mı. Pomorie 14-16.10.2011 Nikolay Tihov, Petar Kirov “Bioselena” Organik Tarım Vakfı

Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008 4 юли 2011

“BİOSELENA” organik tarım vakfı 1998 yılında kurulup Bulgaristan çerçevesinde çalışıyor. Ana faaliyetleri Organik tarım danışmanlıkları Eğitim verme Kredi almasına yönelik iş planlarını geliştirmesi Yayıncılık Organik ürünlere yönelik bulgar piyasasını işletmesi, tanıtma ve lobi kurması.

Organik tarım ile ilgili danışmanlıklar Çiftçiye organik tarım üzerinde danışmalar vermesi. Çiftlikleri sertifikasyon için hazırlama, geçiş dönemi planı hazırlaması. İşleme tesislerini sertifikasyon için hazırlama. Teftiş sırasında refakat etmesi. Önde gelen avrupa ülkelerinden know-haw transferi . Köy Bölgelerini Geliştirme Programı çerçevesinde projeleri hazırlama. Yeni organik gıdaları geliştirme ve bulgar piyasasında tanıtma.

Çiftlikleri tarım-çevre ödemeleri için hazırlama. Tarım-çevre ödemeleri için başvurma evraklarını hazırlama Ödemeleri yapan ajansın yaptığı teftiş sırasında çiftçiye refakat etmesiПридружаване на фермера по време на проверка от разплащателна агенция Devlet kurumları ve teşkilatlarıyla yazışma ve iletişim Cari belgelemenin tutulmasında yardım Çiflik üzerinde daimi denetim ve düzeltici tedbirleri alması

“Bioselena” bünyesindeki mesleki eğitim merkezi Tarım-çevre - Bulgaristan’ın tarım-çevre programı - Toprağı iyi tarım ve çevre durumunda bakma ve iyi tarım ve çevre koşulları için milli standartlar - İyi tarım uygulama kuralları - Çiftliğin muhasebesi - Tarım-çevre ödemeleri olan 214 nolu önleme katılanların önüne konulan şartlar ve evraklar

“Bioselena” bünyesindeki mesleki eğitim merkezi Organik tarım - Organik tarıma yönelik Bulgar ve Avrupa mevzuat - Organik ürünler üreticileri ve işleticilerinin sertifikasyonuna yönelik şartlar ve belgeler - Organik bitkicilik - Organik hayvancılık - Organik gıda ve içeceklerin işletilmesi

Допълнителни обучения По отделни направления и отрасли на биологичното производство По преработка на място във фермата съгласно Наредба № 4 за директните доставки Обучение на деца по биологично земеделие- обучение на деца в училищна възраст (начален курс) по биологично земеделие, здравословно хранене и опазване на природата. Обученията се провеждат в специално изградена демонстрационна ферма - Слънчева градина, на територията на Аграрен университет Пловдив

http://www.bioferma.org/bg/

Yayıncılık “BİOSELENA” ORGANİK TARIM VAKFI Organik tarımı öğrenen veya onunla uğraşan bilim adamları, öğrenciler, üniversitelilere yönelik ders kitabı ve organik üreticileri vazifesindeki çiftçilere yönelik bir kılavuz diye organik tarım özel edebiyatı yayınlıyoruz.

“BİOSELENA” ORGANİK TARIM VAKFI Bulgar piyasasını organik ürünler için geliştirme, tanıtım ve lobi yapması. - Organik tarım ve üretim sektöründe çalışan partner teşkilatlarıyla işbirliği - Organik ürünlerin tanıtımı ve reklamı, tüketicileri üreticilerle bir araya getirme - Bulgar piyasasını organik ürünlere yönelik geliştirme -ana ürünleri-süt, et, bal, основни – мляко, месо, пчелен мед, ufak meyveli /ahududu, çilek/ - “Bioselena” inisiyatifi üzerinde 2004 senesinde “Bioprodukt BG” adı altında organik ürünleri satmaya yönelik bir pazarlama teşkilatı kuruldu

Adreslerimiz 4300 Karlovo Ul. “Vasil Karaivanov” № 36 Tel. 0335 9 20 38 Faks: 0335 9 16 42 5300 Gabrovo Ul. „Elisaveta Popantonova”№ 2 Tel./faks: 066 80 52 27 1000, Sofia Pl. Makedonia № 1, parter, staya 1 Tel./faks: 02 9 17 06 45 www.bioselena.com

Partnerlerimiz Denetim ve sertifikasyon ajansı Ekofarm derneği Plovdiv tarım üniversitesi Ekofarm derneği Nadir yerli cinsler derneği

Organik tarımla doğrudan ilgili kurum ve teşkilatların adresleri: Tarım ve gıda bakanlığı – yasal evraklar, Bulgarista’da çalışan denetim kurumlarının listeleri, kayıt altına alınmış üreticiler, işlemciler ve tüccarların listeleri http://www.mzh.gpvernment.bg/MZH/bg/ShortLinks/BiologichnoZemedelie.aspx

“Zemedelie” Devlet fonu – ödeme ajansı –Köy bölgelerini geliştirme programı çerçevesinde finansman ajansıhttp://dfz.bg Tarım danışmanlığı milli teşkilatı – devlet danışma teşkilatı www.naas.government.bg Bioprodukti Bulgar Derneği - Българска 50 organik üreticileri yakın kapsayan sektör teşkilatı www.bgbio.org

Bulgaristan’da organik tohumlar ve dikim malzemesi sunan resmi veritabanı www.organicXseeds.bg Organik tarıma ilişkin bulgar internet portalı www.bioferma.bg Organik ürünler tüketicilerine yönelik bilgilendiren internet portalı-teklif, kataloglar, mağazalar ww.bio.bg

AB Organik Tarım Komisyonu’nun resmi sitesi http://ec.europa.eu/agriculture/organic/homebg Organik tarım hareketleri uluslararası federasyonu – 160’dan fazla ülkeleri kapsayan teşkilatları birleştirir, organik tarım asgari standartları geliştirir www.ifoam.org

İsviçre’deki Frik’te bulunan Organik tarım bilim enstitüsü – “Bioselena” Vakfı’nı kurmuş olan organik tarımda önde gelen araştırma teşkilatı www.fibl.org Ortaklaşa tarım dernekleri uluslararası hareketi www.urgenci.net Ortaklaşa tarım derneği - “La goutte d’eau”, Fransa http://amap.delagouttedeau.fr

“Slançeva Gradina” adlı Gösteri çiftliği – organik tarım ve şifalı yemekte adapte programları üzerinde çoçukların eğitilmesi www.bioferma.org Plovdiv Tarım Üniversitesi-eğitim veren ana teşkilatı, organik tarım alanında üniversitelilere eğitim verir www.au-plovdiv.bg