Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Burkay Yapağcıoğlu.
Advertisements

MBA-502 Stratejik Yönetim Yard. Doç. Dr. Erlan Bakiev
Performans Odaklı Sponsor Reklam Kampanyaları Mart – Aralık 2013
Ğ We take care of your vision ...your care provider.
SANAT ÜRÜNLERİ ONLİNE SATIŞ SİTESİ
REKLAMCILIK Hafta 5.
REKLAM KAMPANYALARI VE UYGULAMALARI
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
PROMOSYON  Kökeni Latince promotio kelimesinden gelen promosyonun anlamı fikir,öne çıkarmak olarak tercüme edilir.  Bir firmanın ya da bir arzın tanıtılması.

HAFTA III KISIM 4. Raketler 118x115 boyutlarında Işıklı ve cam çerçeveli.
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
Lider yapan pazarlama gerçekleri
1. 2 E-Ticaret Neden Ç evrecidir?  4 © Elif Dural Dünya iklim koşullarındaki değişiklik, kaynakların azalması ve canlı türlerinin yavaş yavaş yok olması,
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
Lezzet, Sağlık ve Güven..
ŞİRKET PROFİLİ Gençoğlu ailesi tarafından 1989 yılında, Bursa’da 7 bin 500 m2 alanda kuruldu. Kuruluş amacı tümüyle ihracat olan Penguen Gıda, Avrupa.
E- Ticaret Altyapısı.
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
Tedarikçi Firma Sunumu
Müşteri Odaklı Mobil Pazarlama ve Mobil Reklam
Elektronik pazarlama: – internetin kar yaratmak amacıyla kullanılması – birçok aşamayı ortadan kaldırmakta – daha hızlı ve daha düşük maliyetli –
REKLAMCILIK Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN. Reklamda Kampanya Süreci ve Strateji  Kampanyanın amacı açık ve doğru bir biçimde saptanmalıdır.  Pazarlama.
11 Rekabetçi Etkileşimler 1. Copyright © 2011 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall 11-2 Bölüm Soruları  Pazar liderleri toplam marketi.
GİRİŞİMCİ.
1. “turizm işletmesinin ya da turizm bölgesi yönetiminin gelecek dönemlerde yapılacaklarla ilgili konularda bugünden karar vermeleri” 2.
HONDA Ürün : Motorsiklet Model : CBR 600 RR Değişiklik : Frenleri Değiştirdik. Yenilik : ABS fren sistemi getirdik.
Logo.
ABDULLAH ONUR DURUK
Fahriye OBUT.
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Hazırlayan: Selim ERDEM
TCHIBO MERVE NUR ÜNER.
HAZIRLAYAN HALİDİN SÖNMEZ
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR
MELODİ TAŞDEMİR
Ayşegül ARSLAN.
1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(Çilingiryan) tarafından Hamburg'da kuruldu.
Hazırlayan: Hasan ACAR
PAZARLAMADA YENİ YAKLAŞIMLAR DERSİ
Tchibo’yu Keşfetmek Dünyanın lider kahve üreticilerinden biri olarak 1949 yılından beri 60 ülkede 1300 mağaza ve 120 bin satış noktasıyla tüketicilere.
TCHIBO MARKA HİKAYESİ Erdem OKTAY
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
Betül GÜLER
Tchibo Sunumu Hazırlayan;Elif TEK.
TCHİBO MUHAMMED YAYLA.
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
SENİ TANIYORUM ve NEYE İHTİYACIN OLDUĞUNU BİLİYORUM!
ALİBABA GROUP Hazırlayan : Mehmet özdemirler
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Büşra BARDAK Tchibo Sunumu
TCHİBO Ağahan köse
Tchibo Marka Araştırması
Hazırlayan: Hasan ACAR
Merve ÇAKMAK.
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
BÖLÜM: 1 PAZARLAMA VE SATIŞ.
Damla AYDIN TCHİBO SUNUMU
DAĞITIM KAVRAMI ve DAĞITIM KANALLARI
E - MIY. E - MIY Ülkemizden Veriler… ….. internete erişimi olan insan …..facebook kullanıcısı Haftalık 21,5 saat……internette geçirilen.
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
SATIŞ GELİŞTİRME -PROMOSYONU
SWOT ANALİZİ TÜRKER DURAN YATIRIM TEŞVİK DANIŞMANI.
Sunum transkripti:

Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN

Dünyanın lider kahve üreticilerinden biri olarak 1949 yılından beri 60 ülkede 1300 mağaza ve 120.000 satış noktasıyla tüketicilerine hizmet vermektedir.

Tchibo mağazalarında; Hazır ve çekirdek kahveler, Kahve ekipmanları ve kahve makinaları ,  Kahve Barı  Her hafta değişen, birbirinden farklı ürünleri ile tüketicileri şaşırtan temalarıyla birlikte üç ayrı bölüm bulunmaktadır.

1949–Max Herz ve Carl Tchilling-Hiryan 1949 yılında Hamburg'da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı yaparak başladı.  Şirketin ismi Tchilinghiryan ve Bohn kelimelerinin birleşiyle(Tchi-bo) oluşturuldu.

Dünya standartlarında perakende hizmetleri veren bir şirket olmak. Vizyon Dünya standartlarında perakende hizmetleri veren bir şirket olmak.

Düşük fiyat ve yüksek kalitede insanları mutlu edecek ürünler sunmak. Misyon

1952 Son moda tüyolar, eğlenceli hikayeler, dar bütçeler için tarifler, usta dikiş kalıpları, romanlar ve güzellik ipuçları içeren Tchibo dergisi,  aylık olarak yayınlanmaya başladı.

1954 Gold-Mocca Almanya’nın en popüler kahvesi haline geldi 1954 Gold-Mocca Almanya’nın en popüler kahvesi haline geldi! Gold-Mocca’nın özelliği farklı dokuz kahvenin harmanı olmasıydı.

1955 Hamburg Almanya'da kahve tadım mağazasını açtılar 1955 Hamburg Almanya'da kahve tadım mağazasını açtılar. Bu yeni konsept ile Tchibo müşterilerine kahve satın almadan önce, eşsiz lezzet ve aromaya sahip kahvelerini tatma fırsatı sundu.

Tchibo’nun Gold-Mocca markası Almanya kahve piyasasında bir numara oldu!

1961 Ünlü aktör Mr. Pithey, “Tchibo Man” reklamları ile Almanya’nın en bilinen reklam ikonu seçildi. 1961’den itibaren yaklaşık onbeş yıl boyunca, Tchibo’nun kahve çekirdeklerinin kalitesini ve çeşitliliğini anlatan kişi oldu.

1973 Tchibo geleneksel ürün yelpazesini genişletti ve mağazalarında kahvenin yanı sıra gıda dışı farkı konseptte ürünler de satmaya başladı. En çok satılan ürünler masa takımları ve kahvaltı masaları oldu.

1984 Tchibo, espresso makinesi ‘Picco’ yu piyasaya sundu 1984 Tchibo, espresso makinesi ‘Picco’ yu piyasaya sundu. İlk yıl 200,000’den fazla makina satıldı.

2003 Tchibo, Almanya’nın en büyük kahve dükkanı işletmecisi oldu 2003 Tchibo, Almanya’nın en büyük kahve dükkanı işletmecisi oldu. Tchibo, ünlü tenör Luciano Pavarotti konseri için oldukça düşük fiyatla özel biletler sundu.

2003 Eylül ayından beri müşteriler www. tchibo 2003 Eylül ayından beri müşteriler www.tchibo.de adresi üzerinden çiçek siparişi vermeye başladı.

2004 Mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil kuruldu 2004 Mobil telefon piyasasında çığır açan Tchibo Mobil kuruldu. Tchibo ve O2 Germany arasındaki ortak girişim, bütçeye uygun mobil paketler sunan ilk sağlayıcı oldu.

2006 Tchibo yenilikçi hizmetler adında yeni bir pazarlama platformu başlattı. Tchibo müşterilerine konser biletleri, el sanatları ürünleri gibi farklı süprizleri makul fiyatlar ile, şeffaf koşul ve şartlar altında gerçekleştirmeye sunmaya devam etti . 2008 yılından beri bu hizmetler ‘Tchibo Plus’ markası altında sunulmaya başlandı.

2008 ‘Her hafta yeni bir dünya’ sloganına, tüm Tchibo ülkerindeki reklamlarda ve promosyonlarda kullanılan ‘Sadece Tchibo Dünyasına Özel’ sloganına dönüştü.

2005 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Tchibo, ülkemizde 11 ilde 54 mağazası, 444 28 26 numaralı telefonla sipariş hattı ve online alışveriş keyfi sunan internet mağazası www.tchibo.com.tr  ile müşterileriyle buluşmaktadır.

Pazarlama Stratejileri

Haftalık olarak değişen ürün temaları ve mağaza konsepti kriterlerine dayalı bir niş pazarlama stratejisi uyguluyor.  

Türkiye'deki hedef tüketici kitlesine özgü farklılaşan ürün stratejileri var. Bahçe Keyfi - Haydi Spora - Kahvaltı Keyfi - Yaratıcı Fikirler ve bu yeni teması ise Bu Hafta Ailece Dışarı Çıkıyoruz!

Her hafta yeni bir tema ile de pazarlama anlayışını canlı tutuyor!

Tchibo Türkiye başarılı arama motoru kampanyalarını Türkiye’ye taşıdı Tchibo Türkiye başarılı arama motoru kampanyalarını Türkiye’ye taşıdı. Kampanyanın amacı ise Tchibo web sitesine olan yoğunluğu arttırmak ve aynı zamanda ürün satışlarının maksimumda olmasını sağlamak.

Web sitesindeki ziyaretçisini yormadan aradığını bulabilmesini sağlıyor ve o haftaki temasına uygun ürünlerde katalog gibi sunuluyor. Hem arama motoru ile kolaylık hem de online shopping hizmeti verebiliyor.

Tchibo bu kampanyası ile Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği tarafından da ödüllendirildi ve en iyi SEM (Search Engine Marketing) ödülünü aldı.

Tchibo’nun bu kampanyadaki stratejisi Türkiye pazarına uygun, uzun ve kısa soluklu kampanya ve tema kurguları, hedef kitleye uygun reklam metinleri ve banner gösterimleri ile yeniden hedefleme teknolojisi kullanılarak var olan performansı daha da arttırmak.

Deneyim Mağazacılığı! “Müşterinin mağazada eğer 5 duyu organına ve 5 hayat algısına (göz-kulak-burun-doku-ve dil) aynı anda ve birlikte seslenen bir mağazacılık anlayışı kurgulanabilirse müşteri bu ortamdan ve sahneden etkilenir. Müşteri için bu an ve sahne “unutulmaz bir andır” ve duygulara kodlanır. 

Müşteri Merakını Gıdıklıyor Müşteri Tchibo ile olan alışveriş süreci içinde şöyle düşünüyor:“-Acaba bir sonraki mağaza yenilenmesinde Tchibo bana hangi farklı ürün sunumuyla gelecek, ben mağazada kahvemi de yudumlarken bana ne tür ilginç ürünler ve  fırsatlar sunacak?”  bu merak duygusu müşterinin alışveriş tutkusunu sürekli “diri” tutmayı başarıyor.

SWOT Analizi

Güçlü Yanlar 1949'dan beri 60 ülkede 1.300 mağaza 120.000 satış noktası olması. Türkiye'de 11 ilde 54 mağazası olması Çevre koruma kampanyaları ve sürdürülebilir tüketim teşviki yapması. Kahve dışında farklı konseptlerinin olması.

Zayıf Yanlar Yenilikçiliğin zamanla duraksamasına karşı savunmasızdır Zayıf Yanlar Yenilikçiliğin zamanla duraksamasına karşı savunmasızdır. Firmanın kahve çekirdeği satışlarındaki rekabet avantajına bağlı olması.

Fırsatlar Güncel olaylara göre temalarının belirlenmesi Fırsatlar Güncel olaylara göre temalarının belirlenmesi. Kahve sektörünün büyümesi.

Tehditler Müşteri memnuniyetsizliği Sektördeki rakiplerin artması Tehditler Müşteri memnuniyetsizliği Sektördeki rakiplerin artması. Kahve ve süt ürünlerindeki maliyet artışı

http://www. tchibo. com. tr/ http://acikerisim. deu. edu http://www.tchibo.com.tr/ http://acikerisim.deu.edu.tr/xmlui/handle/12345/2392 http://acikerisim.deu.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/12345/2392/5.pdf?sequence=1&isAllowed=y KAYNAKÇA

TEŞEKKÜRLER Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN