Doğumu Gençliği ve Evliliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hz. Muhammed'in Doğumu, Çocukluk ve Gençlik Yılları
Advertisements


Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları
Hazırlayan; Emine KAPTANOĞLU
Hazreti Muhammed’i Tanıyalım
Hz. Muhammed'in Aile Büyüklerini Tanıyalım
“Biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik”
PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI VE ÖRNEK KİŞİLİĞİ
PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI
Bilgidagi.com.
Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 4. sınıf Konu: Hz
PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI VE ÖRNEK KİŞİLİĞİ
HZ. MUHAMMED’İ TANIYALIM
PEYGAMBER EFENDİMİZİ TANIYALIM
KUTLU DOĞUM HAFTASI bilgidagi.com.
İlköğretim DKAB Dersi 5. Sınıf 3. Ünite Sunusu
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI HOŞGELDİNİZ.
Hz. Muhammed(sav)’in Hayatı
ÖĞRENCİNİN; Adı: Şuayip Soyadı: Yıldız Sınıf: 10/B No: 3534 ÖĞRETMENİN; Adı: Alaattin Soyadı: Kudu.
Kabe : Allah’a ibadet etmek amacıyla yapılmış ilk ibadethanedir. Mekke Şehri’ndedir. Hz. : “ Hazret ” sözcüğünün kısaltmasıdır. Bir adın önüne getirildiğinde.
1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Çevre
2. Çocukların Anne Babaya Karşı Sorumlulukları
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
AHMETKara sunum sunar.
HZ PEYGAMBER (S.A.V.) EFEND İ M İ Z’ İ N DO Ğ DU Ğ U ÇEVRE.
Hz. Peygamber’in (s.a.v.) Hanımları
3. ÜNİTE: HZ. MUHAMMEDİ TANIYALIM
Alevilik.
BİLGİ YARIŞMASI A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu.
PEYGAMBER EFENDİMİZLE İLGİLİ SORULAR İBRAHİM EKİZ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ

T.C. KÖYCEĞİZ MÜFTÜLÜĞÜ. KADİR GECESİ, İNSANLARA HİDAYET REHBERİ OLAN YÜCE KİTABIMIZ KUR’AN-I KERİM’İN, ALEMLERE RAHMET OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZE İNDİRİLMEYE.
Ficar Savaşları İslam öncesi Cahiliye Dönemi Arap kabileleri sürekli birbirleriyle savaşırlardı. Çoğu kez basit bir nedenle çıkan bu savaşlar uzun süre.

PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V) Doğumu:571 Vefatı: “ Biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik” Enbiya suresi ayet 107.
NİYAZİ MEMUR KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 10. SINIFLAR ARASI SİYER YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED. HZ. MUHAMMED’IN DOĞUMU Hz. Muhammed; 571 yılında fil yılında fil olayından gün sonra Rebiul-evvel ayının 12. günü Pazartesi.
Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,
PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)' in HAYATI.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5.SINIFLAR SINAVA HAZIRLIK SORULARI
Müslümanlara Yönelik Boykot ve Baskılar
Hz. Muhammed.
Peygamberimizin Çocukluğu ve Gençliği
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Peygamberimizin Doğumu
PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)’İN
İlk Çağrı ve İlk Müslümanlar
Bugün neler öğreneceğiz?
Bütün “A’’ Toplandı….
Bugün neler öğreneceğiz?
HZ. MUHAMMED’İN HAYATI HAZIRLAYAN: Zehra PATIRAMAN.
Bir İnsan, Tüm İnsanlık Tarihini Ne Kadar Değiştirebilir?
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
Hz.Muhammed, (12 Rebi’ul-evvel 571)
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
3. ÜNİTE: HZ. MUHAMMEDİ TANIYALIM 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Çevreyi Tanıyalım 2. Hz. Muhammed’in Aile Büyüklerini Tanıyalım 3. Hz. Muhammed’in Doğumu,
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
Hz. Muhammed’in Hayatı.
1. ÜNİTE: PEYGAMBERİMİZİN GENÇLİK YILLARI
 571 YILINDA MEKKEDE DÜNYAYA GELDİ. ANNESİ AMİNE, BABASI ABDULLAHTIR. DEDESİ ABDULMÜTTALİP SÜTANNESİ İSE HALİMEDİR.
1. Peygamberimizin Çocukluk ve Gençlik Yılları
ALEMLERE RAHMET HZ. MUHAMMED(SAV) Şükran BÜYÜKDERE.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
1.ÜNİTE PEYGAMBERİMİZİN MEKKE YILLARI
Sunum transkripti:

Doğumu Gençliği ve Evliliği Peygamberin Hayatı Doğumu Gençliği ve Evliliği

-Âmine! O doğduğu zaman adını Muhammed koy. BİR NUR DOĞUYOR Mekke sessiz sakin bir gece geçiriyordu. Tarih 571 yılının Rebîülevvel ayının 12. gecesiydi. Âmine heyecan içinde yattığı yerden kalktı. Bir rüya görmüştü ve rüyada duyduğu ses kulaklarında çınlıyordu. -Âmine! O doğduğu zaman adını Muhammed koy.

Âmine gördüğü rüyayı kimseye anlatmadı Nihayet mutlu an geldi. Âmine görülmemiş güzellikte bir oğlan çocuğu doğurdu. Bir haberci göndererek mutlu haberi dedesi Abdülmuttalip’e duyurdu. Abdülmuttalip hemen geldi ve Muhammed (sav)’i bağrına bastı.

Süt anne Mekke halkının zenginleri doğan çocukları o dönemlerde daha iyi beslenmeleri için sütannelere teslim ederlerdi. O yıl sütanneler yine Mekke’ye inmişti. Kimse dul ve fakir olan Âmine’nin yetim çocuğunu almak istemedi. Muhammed (sav) yetimdi, çünkü babası Abdullah o doğmadan iki ay önce vefat etmişti.

Muhammed (sav)’i Halime adında bir sütanne yanına aldı. Halime buna hiç pişman olmadı. Çünkü Muhammed’le beraber evlerine bereket gelmişti. Muhammed (sav) sütkardeşi Şeyma ile sürekli koyunları otlatırdı.

Muhammed yetim kalıyor Muhammed 6 yaşına girince annesinin yanına döndü. Annesiyle birlikte babasının mezarlığını ziyaretten dönerken annesi vefat etti. Annesini kaybeden Muhammed (sav)’i dedesi Abdulmuttalip yanına aldı.

Dedesi onu çok seviyor ve ona çok iyi davranıyordu. Ama dedesi de bir gün hastalanıp yatağa düştü. Hastalandığı için Muhammed (sav)'e amcası Ebu Talib’in bakmasını istedi.

Amcasında Bundan böyle Muhammed Ebu Talib’in evinde yaşayacaktı. Daha sonra Muhammed (sav) amcasıyla birlikte ticaret için başka şehirlere yolculuk yapmaya başladı. Böylece Muhammed (sav) ticaretle uğraşmaya karar verdi.

Tüccar Günler geçiyor Muhammed büyüyordu. 25 yaşına ulaştığında Muhammed’in güzel huyu bütün Mekke'de duyulmuştu. Zaten ona küçüklükten beri Muhammedü’l-Emin (güvenilir Muhammed) diyorlardı. Onun bu hali Hatice’nin dikkatini çekti ve nihayet Muhammed ile evlendiler.

Okuma Parçası Hatice

Hz. Peygamber’in sevgili eşi Hz. Hatice, Mekke’de doğdu. Kureyş kabilesinin Esedoğulları soyuna mensuptur. Babası Huveylid, Kureyş’in ileri gelenlerindendi. Hz. Hatice, Müslüman olmadan önce iffet ve şerefiyle tanınmış saygın bir dul hanımdı. Bu yüzden kendisine, iffetli ve namuslu anlamına gelen “Tahire” lâkabı verilmişti.

Hz. Hatice, 40 yaşında iken Hz. Muhammed’le evlendi. Böyle bir evlilik için Hz. Hatice’nin yeğeni aracılık etmişti. Hz. Hatice’nin yeğeni, bir defasında Hz. Muhammed ile birlikte ticaret amacıyla aynı kafilede yer almışlardı. Bu yolculuktan dönünce, o, Hz. Muhammed’in güvenilir, zeki ve kabiliyetli biri olduğunu Hatice’ye anlatmıştı.

Hz. Muhammed bu sıralarda 25 yaşlarında idi. Başka tanıdıklarının da tavsiyesi üzerine Hz. Muhammed’e ticaret kervanlarında kendisine yardımcı olmasını teklif etti. Hz. Muhammed bu teklifi kabul edip, Hz. Hatice’nin kervanlarında çalışmaya başladı.

Çok kısa zamanda Hz. Muhammed başarısıyla, dürüstlüğüyle Hz Çok kısa zamanda Hz. Muhammed başarısıyla, dürüstlüğüyle Hz. Hatice’nin güvenini kazanmıştı. Hz. Hatice, güzel ahlâkı ve davranışlarına hayran olduğu Hz. Muhammed’e evlenme teklif etti. Hz. Muhammed aldığı bu teklifi amcalarına götürdü. Amcası Ebu Talip, kardeşleri ile birlikte Hz. Muhammed’i de yanlarına alarak Hz. Hatice’nin evine gittiler. Ona talip oldular. Hz. Hatice’nin amcası Amr b. Esed bu evliliğe izin verdi. Bunun üzerine Hz. Muhammed, o sıralarda, 40 yaşlarında olan Hz. Hatice ile evlendi

Hz. Hatice, Hz. Muhammed’in örnek kişiliğinden çok etkilenmişti. Bunun sonucunda Hz. Hatice onu hem sevmiş hem de önceden olduğu gibi servetinin idaresini ona bırakmıştır. Şeref ve asalet bakımından bir zirve olan Hz. Muhammed, Hz. Hatice gibi soylu bir kadınla evlenerek maddi bakımdan rahatlamıştı. Bütün Mekke halkı onlara gıpta ve saygıyla bakıyordu. Onların evliliği gerçek saygının ve samimiyetin simgesi olmuştu.

Hz. Muhammed’in Hatice’den dört kızı, iki oğlu oldu. Kızları, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm ve Fatıma’dır. Hz. Peygamber’in soyu Fatıma’dan devam etti. Erkek çocuklarının adı, Kasım ve Abdullah’tır. Oğlunun Kasım olması dolayı da Hz. Muhammed’e Ebu’l-Kasım künyesi verilmiştir. Her ikisi de küçük yaşta ölmüştür.

Haticenin öyküsü daha sonra devam edecek Şimdi Lütfen elinizdeki kimlik kartlarını doldurun

Alak Suresi İlk Beş Ayet

Oku… Yaratan Rabbının adıyla O insanı (annesinin karnına tutunmuş bir) embriyodan yarattı. Oku… Çünkü Rabbin kerimdir İnsana kalemle öğretti İnsana Bilmediğini Öğretti