BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri) Tüm dünya ülkeleri ile Mevlana programı kapsamında, ülkemizde bulunan diğer üniversiteler ile Farabi programı kapsamında ve Avrupa ülkeleri ile Erasmus + programı kapsamında öğrenci değişimi yapılabilmektedir. Öğrenci Projeleri BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri) Kimyasal Interesterifikasyon ve Askorbil Palmitat'in Yagların Peroksit, Anisidin ve Hegzanal Olusumu Üzerine Etkisi Ekmek Yapım Prosesinin Üzüm Çekirdeği ve Nar Çekirdeği ile Zenginleştirilmiş Ekmeğin Antioksidan Aktivitesi ve Fenolik Profili Üzerine Etkisi Geleneksel Yöntemle Ve İşletme Koşullarında Üretilen Otlu Peynirlerde Kalite Özelliklerinin İlişkilendirilmesi İletişim www.yyu.edu.tr 444 50 65 Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Lisans / Lisansüstü 1982 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı ile kurulan bölüm, 1995 yılında Gıda Mühendiisliği adını almıştır. Bölümde 50’si lisansüstü olmak üzere 300 öğrenci eğitim almaktadır. Gıda Mühendisliği Nedir? Bölüm kapsamında, temel bilimler, temel ve uygulamalı mühendislik, gıda üretim teknolojileri, yeni ürün geliştirme, kalite kontrol ve beslenme gibi birçok disiplinin temel prensipleri hakkında eğitim verilmektedir. Öğrenciler edindikleri bilgileri gıda hammaddelerinin temini, işlenmesi, muhafazası ve pazarlanması alanlarında uygulayabilme yeteneği ile mezun olmaktadır. Mevlana / Farabi / Erasmus +
Laboratuvar İmkanları Burs Olanakları Her eğitim dönemi başında İlgili bölümlere ayrılan burs kontenjanları dışında bölüm burs komisyonu aracılığı ile ihtiyacı olan öğrencilere burs desteği sağlanmaktadır. Bununla beraber farklı kaynaklar aracılığı ile öğrencilere burs desteği sağlanabilmektedir. Staj Olanakları Bölüm Öğretim Elemanları vasıtasıyla Türkiye’nin çeşitli illerinde farklı gıda fabrikalarında öğrencilere staj yapma olanağı tanınmaktadır. Bunun yanı sıra çeşitli teknik geziler ile öğrencilerin mesleki becerilerinin arttırılması hedeflenmektedir. Araştırma Alanları Yağ Teknolojisi Meyve Ve Sebze Teknolojisi Hububat Ürünleri Teknolojisi Süt Ürünleri Teknolojisi Et Bilimi ve Teknolojisi Ambalaj Teknolojisi Gıda Kimyası Gıda Biyokimyası Temel İşlemler Genel Mikrobiyoloji Gıda Mikrobiyolojisi Gıda Biyoteknoloji Laboratuvar İmkanları Bölümümüz laboratuvarlarında Gaz Kromatografisi, Yüksek Basınç Sıvı Kromatografisi, Tekstür Analiz Cihazı, Brookfield Rotasyonel Reometre, UV-VIS Spektrofotometre gibi cihazların yanı sıra diğer temel cihazlar mevcuttur. Akademik Personel Prof. Dr. İsa Cavidoğlu (Bölüm Başkanı) Doktora: Hacettepe Üniversitesi Doç. Dr. Yusuf Tuçtürk Doktora: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Doç. Dr. Seval Andiç (Dekan Yardımcısı) Doç. Dr. Elvan Ocak (Bölüm Başkan Yrd.) Yrd. Doç. Dr. Gökhan Boran (Bölüm Başkan Yrd.) Doktora: Cornell Üniversitesi (ABD) Yrd. Doç. Dr. Emre Bakkalbaşı Doktora: Ankara Üniversitesi Yrd. Doç. Ayhan Baştürk (Bölüm Başkan Yrd.) Yrd. Doç Dr. Raciye Meral Yrd. Doç. Dr. Eda Öndül Yrd. Doç. Dr. Şenol Köse Gıda Mühendisliği Çalışma Alanları Mezunların bir kısmı Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve Belediyeler gibi kamu sektöründe çalışabilmektedir. Büyük bir çoğunluğu ise özel sektörde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde üretim mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak görev almaktadır. Ayrıca, ilgilenen öğrencilere akademik kariyer fırsatı da tanınmaktadır.