ENDÜSTRİ BİTKİLERİ ÇALIŞMA GRUBU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
Advertisements

Tohumculuk Sektörünün Hedefleri ve Vizyonu
Meriç Belediyeler Birliği
Cahit ÖZTÜRK Ziraat Yüksek Mühendisi
Tohumculukta Sınai Mülkiyet Hakları ISLAHÇI HAKLARI UYGULAMALARI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Doç. Dr. Cuma AKINCI Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi-Diyarbakır
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
Islahçı Kuruluş Olmanın Bedeli
YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 Ortak Beklentiler Yurt dışı dernekleri ile etkileşiminin.
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)
CAOBISCO Avrupa Çikolata, Bisküvi ve Şekerleme Endüstrileri Derneği FILIPPO CERULLI, Başkan CAOBISCO.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
Sebze Çeşitlerinin Kayıt Altına Alınması
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
Küresel Piyasalardaki Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sistemine İlişkin Değerlendirmeler Hüseyin Aydın Yönetim Kurulu Başkanı 1 Şubat.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi
Yeni Pazarlama Teknikleri
Tarımsal Üretici Birlikleri ve Kooperatifler Açısından Biyodizel
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
DOLAYSIZ VERGİLER OTOKONTROL ARAÇLARI 07 HAZİRAN HAZİRAN 2003.
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
2014/15 SEZONU ÖNCESİ KARADENİZ BÖLGESİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ
GÖLHİSAR VE ALTINYAYLA İLÇELERİ SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
NÜFUS HİZMETLERİNİ GÜÇLENDİRME VAKFI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
Tüketicinin ihtiyacı; Eğitim Örgütlenme (Tüketici Dernek ve Vakıflarına üye olma) Bilgilendirilme.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü MAYIS 2010 “3G” İYİLEŞTİRME TAKIMI Fotogrametri ve Geo. Daire Bşk. ÇALIŞMA RAPORU TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Fotogrametri.
DENİZLİ 18. TAPU VE KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Denizli Horozu İyileştirme Takımı Çalışma Raporu.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
8 AĞUSTOS ANKARA SEBZE ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
HUBUBAT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU KASIM 2016
YÖNETİM KURULU KOORDİNATÖR ÜYE Ökkeş YILDIRIM AYT Tarım Ltd.Şti.
DÜNYADA TIBBİ BİTKİLER
YAĞLI TOHUMLU BİTKİLER ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 2016
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Lif Bitkileri Lifleri için yetiştirilen veya toplanan bitkilerdir.
2016 TSÜAB ÇALIŞTAYI Şeker Pancarı Alt Çalışma Grubu
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
… Sınıf Öğretmeni.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
DÜNYADA ÇAY EKİM ALANI Dünya genelinde 45 ülkede toplam ha alanda çay üretimi yapılmaktadır. Çay üretim alanları sıralamasında Çin he.
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
HASAT SONRASI HUBUBAT PİYASALARI Ticaret Dairesi Başkanı
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Şişecam Ürün Yönetim Şefi
Sunum transkripti:

ENDÜSTRİ BİTKİLERİ ÇALIŞMA GRUBU MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 22.12.2016 ANTALYA

MISIR ÇALIŞMA GRUBUNA KATKI SAĞLAYAN ÜYELER Dr. Sabahattin BODUR Başkan Agromar İbrahim Hamit ESİN Rapörtör Monsanto Lütfi ÇİÇEK May Tohum Koray DALCI Pioneer Teoman HIZAR Osterras Bülent TÜRE Limagrain Hüseyin KURTAR Fito Soner BAŞARAN Polen Tolga DEMİRCİ KWS

GENEL BAKIŞ Durum : 2014/2015 Dünya mısır üretiminin 1 milyar ton Dünya toplam mısır kullanımının 961 milyon ton, yemlik kullanımın da 582 milyon ton Dünya mısır ticaret hacminin 260 milyon ton Dünya mısır stoklarının 208 milyon ton Dünya mısır fiyatı 172 $/ton -178 $/ton aralığında Türkiye mısır üretiminin 6 milyon ton Türkiye mısır kullanımının 7 milyon ton Türkiye mısır ithalatının 2 milyon ton Türkiye mısır fiyatı 282 $/ton Öngörü: 2015/2016 Dünya mısır üretiminin 974 milyon ton ile rekor düzeye ulaşması öngörülüyor Dünya mısır kullanımının 978 milyon tona yükselmesi öngörülüyor Dünya mısır ticaret hacminin 241 milyon ton civarına gerileyeceği öngörülüyor Dünya mısır stoklarının 212 milyon ton ile rekor düzeye ulaşması öngörülüyor Dünya mısır fiyatların gerilemesi öngörülüyor Türkiye mısır üretiminin 6,4 milyon ton olacağı öngörülüyor Türkiye mısır kullanımının 7 milyon ton olacağı öngörülüyor Türkiye mısır ithalatında azalma öngörülüyor Türkiye mısır fiyatlarının uluslararası fiyatlara paralel gelişim göstermesi bekleniyor

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   PAZARLAMA 1 Türkiye mısır ekim alanının tam olarak bilinememesi Devlet kurumları ve özel sektör ortaklaşa çalışılarak, en azından doğru rakama yaklaşılabilir. Alternatif olarak il bazında üretim alanlarının Bakanlığın ÇKS sistemi kapsamında TSUAB ile paylaşılması TSUAB aracılığı ile, ilgili kurumdan GIS teknolojisi kullanımı sonucu bu alanların tespit edilip, edilemeyeceğinin tespit edilmesi TSUAB organizasyonunda Grup üyeleri ile BUGEM ile toplantı yapmak

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   TESCİL 2 Bölgesel dinamikler ve Pazar ihtiyaçları dikkate alınarak , deneme protokollerinin (ana ürün, ikinci ürin ve silajlık ) yeniden gözden geçirilmesi.. Bölgesel tescil getirilmelidir.   TSUAB organizasyonunda Grup üyeleri ile TTSM ve BUGEM ile toplantı yapmak. Tescil yönetmeliği

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   ISLAH -ARGE 3 Islah materyali ithalatında GDO amaçlı alınan miktarın fazla olması nihayetinde gelen miktarın çok altına düşmesi sonucunda ıslah amaçlı kullanılamaması ıslah materyali standart numune miktarlarının ithalat yönetmeliğinde artırılması (halihazırda bildirilen miktarlar, GDO analizi uygulaması başlamadan önceki miktarlardır)   TSUAB organizasyonunda Grup üyeleri ile GKGM ve BUGEM ile toplantı yapmak. 4 Deneme – Demastrasyon amacıyla getirilen çeşitler için belirlenen azami miktarın yetersiz olması Adaptasyon denemelerinin sağlıklı ve başarılı bir şekilde yapılması mümkün olmamaktadır.Bu miktarların artırılması gerekmektedir.ayrıca halihazırda bu günkü miktarlar için bile GDO ve kanraitne analizi yapılmaktadır.

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SIRA NO SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   SERTİFİKALI TOHUMLUK ÜRETİMİ 5 Etiketlerin zamanında ulaştırılamaması, etiket yapışkan kalitesinde zayıflık, kullanılan mürekkebin kötü olması sonucu yeni ambalajlanmış torbaların üzerindeki yazıların 1-2 ay gibi kısa sürede silinmesi   Etiket basımlarının yetki devri yapılmış laboratuvarlara verilip etiket seri numaralarının TSÜAB’/TURKTOB a bildirilmesi, TSUAB organizasyonunda Grup üyeleri ile TURKTOB ve TTSM ile toplantı yapmak

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   TOHUMCULUK KANUNU 6 5553 sayılı kanunun alt birlik seçimlerini düzenleyen maddelerinin değiştirilerek Ahzu Kabzanın çıkarılması   Kanunun ilgili maddeleri alt birlik seçimlerinde seçilme hakkının sadece ahzu kabza yetkisine sahip kişilere vermektedir. Ancak ülkemizde faaliyet gösteren kurumsallaşmış firmaların çalışlanlarının böyle bir yetkiyi temin etmesi oldukça zor olması nedeniyle seçilme hakkı gibi demokratik bir hakkın kullanılamaması durumu ortaya çıkmaktadır. Bu haksızlığın giderilmesi gerekir. TSUAB Yönetim kurulu

MISIR ALT ÇALIŞMA GRUBU RAPORU-sorular ve çözüm önerileri SORUN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / GEREKÇE İZLENECEK YOL/YÖNTEM   TSUAB ‘DAN BEKLENTİLER 7 Bakanlıkla yapılacak olan görüşmelere baz alınacak üyelerden istenilen tek yönlü bir bilgi talebi yerine sonuçların her aşamada üyeler ile paylaşılması gerekmektedir. Ayrıca bu görüşmelerede talep edilen bilgi konusunda sorunu yaşayan sektör temsilcilerininde Bakanlık görüşmelerine davet edilmesi gerekmektedir.   8 TSUAB üyelerinin ciddi anlamda heterojen bir yapıya sahip olması nedeniyle sorunların belirlenmesinde öncelikler doğal olarak farklı olacaktır. Bu nedenle, yönetimin il bazında değil firma ölçeğinde 25 li gruplar halinde üyelerle toplantılar düzenleyerek farklı yapıdaki üyelerin önceliklerinin belirlenmesi zorunluluğu olduğu aşikardır. Bu yönde yapılacak tüm toplantılarda ortak konular ile farklı yapıdaki üye firmaların talepleri belirlenerek bir yol hartiası oluşturlması bu gün itibari ile en ideal bir çalışma şeklini oluşturabilir.