Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)"— Sunum transkripti:

1 “SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”

2 PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis) firmalarıyla görüşülmüştür. Önceki süreçte; ihracat kredi sigorta hizmeti veren Atradius, Coface ve Euler- Hermes firmaları ile yapılan görüşmelerde üyelerimize hizmetin doğrudan sunumu modellenmiş ve adı geçen 3 firmadan teklifler alınmıştır Alınacak hizmetin uzmanlık gerektiren yapısı göz önüne alınarak bu defa sektörde “brokerage” hizmeti veren firmalarla görüşülmüş ve sunabilecekleri avantajlar hakkında bilgi alınmıştır.

3 GÖRÜŞMELER: GÖRÜŞME NOTLARI: Yapılan görüşmelerde aşağıdaki hususlar ifade edilmiştir: Alınacak hizmet uzmanlık gerektirmekte olup, genel bir hizmet alımından öte, firmaya özgü nitelikler barındırmaktadır. Broker firmaları, hem geçmiş tecrübeleri ve konu hakkındaki birikimleri ile hizmetin firma ihtiyaçlarına en uygun şartlarda alınabilmesini sağlamaktadır. Hizmet veren tüm firmalarla ilişki içinde bulunduğundan ve yüksek montanlı hizmet alımı yapıldığından ötürü, daha uygun prim oranları ile hizmet sağlanması mümkün olabilecektir.

4 HİZMETİN MODELLENMESİ: AŞAMA 1 Programın duyurulması Bilinçlendirme ve farkındalık yaratma amaçlı eğitim ve seminer çalışmaları AŞAMA 2 Üyelerimizin ihracat kredi sigortası ile ilgili her türlü sorunlarını görüşebilecekleri bir “Danışma Masası” kurulması Politik Risk Sigortası ve Ürün Sorumluluk Sigortası gibi, ihracatçı firmalarımızın dış pazarlarda rekabet olanağını arttıracak ve bilançolarında olabilecek riskleri yönetebilecekleri her türlü enstrümanları n da bilgilendirme sistemine dahil edilmesi AŞAMA 3 Sonuçların ve üye firmalarımızın taleplerinin takibi Firma taleplerinin kayıtlarının tutulması suretiyle sektör talebinin yapısının takip edilmesi ve konu ile ilgili yeni projelere veri oluşturacak şekilde yorumlanması PROJENİN AŞAMALARI:

5 SONUÇ: Bilgilendirme ve farkındalık yaratma aşamasında bir broker firmadan hizmet alınarak sektörde sigortalama hizmeti veren 3 büyük sigorta firmasına eşit uzaklıkta kalmak mümkün olacaktır. Danışma masası faaliyeti ile hem telefon hem de e-posta yoluyla üyelerimize hızlı ve sağlıklı bilgi sunulması mümkün olabilecektir. Konu sadece ihracat kredi sigortası bağlamında kalmayacak, firmalarımızın ihracat süreçlerinde ihtiyaç duyabilecekleri her türlü sigortacılık ürünü ile ilgili olarak bilgi sağlanacaktır. Hizmet alınan broker firmalar verdikleri eğitim ve danışma masası hizmetleri ile ilgili olarak, Birliğimizden ya da üyelerimizden herhangi bir ücret talep etmeyecektir. Firmalarımızın konu ile ilgili talepleri sürekli olarak takip edilecek, ve ihtiyaçlar doğrultusunda ilave projeler üretilmesi mümkün olabilecektir. Adı geçen broker firmalara gereken bilgilendirmeler yapılmıştır. Bilgilendirmeler doğrultusunda her firmadan, yukarıda ifade edilen aşamaları kapsayan bir model oluşturmaları talep edilmiştir.


"“SİGORTA BİLİNÇLENDİRME VE DESTEK PROJESİ”. PROJENİN AMACI: Bu kapsamda; uluslararası bağlantıları olan  AON Risk Solutions  Marsh  Grass Savoye (Willis)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları