TBS’de DEPOLAMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OLAĞANDIŞI DURUMLARIN EPİDEMİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.
Advertisements

Bitkiler, hayvanlar ve mantarlar dışında bir başka canlı grubu da mikroskobik canlılardır. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu canlılar ancak mikroskop.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
ACIL DURUM PLANLARı AYTUNÇ ŞIMŞEK ACİL DURUM YANGıN, PATLAMA, TEHLIKELI KIMYASAL MADDELERDEN KAYNAKLANAN YAYıLıM, DOĞAL AFET GIBI ACIL MÜDAHALE,
Rehber lik ve Psikolojik Danışmanlık. Besinler ve Besin Öğeleri Her gün, her mevsim tükettiğimiz çok çeşitli besinler vardır. Besinler, elde edildikleri.
KİŞİSEL HİJYEN.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
TBS’De görev tanımları
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İşletmelerde Tesis Yönetimi
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
GENEL MUHASEBE.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
BARALAR.
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
Giderlerin Saptanması
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KARŞILAŞTIRMA ÖLÇÜTLERİ
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
SAĞLIKLI BESLENME.
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Tedarik Zinciri Yönetimi:
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
Lojistik ve Lojistik Operasyonlar
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bitkiler * Mevsim boyunca gözlenen hava olayları, tahıllar ve diğer ürünlerin kurutulması, harman çalışmaları, meyve ve sebzelerin depolanması üzerine.
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
SULAMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
Beslenme İlkeleri - 5.
Paylaşım Semineri İş Akışı
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Bellek içi raporlama sistemleri için denormalizasyon uygulaması
Sunum transkripti:

TBS’de DEPOLAMA

Depolama-Depo Nedir? Depolama; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin / yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.

Depo, ürünlerin düzenli bir biçimde türlerine göre farklı derecelerde muhafaza edildikleri yerdir.

Deponun planlanması ve inşasında; ¤Yapısı, ¤ dayanıklılığı, ¤ taşıma araçlarının rahat hareket edebileceği koridorların bulunması, ¤ yangına karşı önlem alınması, ¤ taşıma uzaklıklarının kısa tutulması, ¤ basit-etkili bir kayıt sisteminin kurulması gibi konulara özen gösterilmelidir.

Depolama süresinin uzunluğu depoları farklılaştırır. Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo/ambar denirken, süre kısaldıkça bu yerlere Dağıtım Merkezi(DC), daha da kısaldıkça Aktarma Merkezi denir.

Gıda maddelerinin depolanmasını gerektiren nedenler 5 grupta toplanabilir

DEPOLAMANIN BESİN HİJYENİNDE ÖNEMİ

Besinlerin satın alındıktan sonra depolanmaları bozulmalarını ve zararlı hale gelmelerini önleme ve kontrolleri açısından büyük önem taşır.

bozulur, besin ögesi kayıpları oluşur sağlığı bozucu hale gelebilir. Uygun koşullarda depolanmayan besinler bozulur, besin ögesi kayıpları oluşur sağlığı bozucu hale gelebilir.

DEPO ÇEŞİTLERİ

KULLANIM AMACINA GÖRE 1.Ana Depo (ambar) 2.Ara Depo (koltuk altı depo) YİYECEKLERİN TÜRÜNE GÖRE 1. Kuru Depolar 2.Soğuk Depolar (ön soğutucular - serin hava deposu, soğuk hava deposu) 3. Derin Dondurucu Deposu

DEPOLARIN ÖZELLİKLERİ (ısı, nem, temizlik vb DEPOLARIN ÖZELLİKLERİ (ısı, nem, temizlik vb.), GEREKLİ MALZEMELER, KULLANIM AMAÇLARI,YİYECEKLERİNDEPOLANMA KURALLARI,

İçeceklerin Depolanması En çok kiler ve Mahzenlerden yararlanılır. Mahzenler gün ışığı alamayan tercihen Binaların bodrumları veya alt katları olabilir. Mahzenler; ANA BÖLÜM 10 0 C SOĞUTULMUŞ BÖLÜM 6-8 0 C SOĞUTULMUŞ BÖLÜM DİĞER BÖLÜM

Bazı Besinleri Soğukta Saklama Derece ve Süreleri Et ; Kıyma; Yumurta ; Balık ; Pastörize Süt ; Yumuşak Meyveler ; Sert Meyveler ; Soğan–Patates ; Yeşil Sebzeler ; 0-2 °C 3-5 Gün 0-2 °C 1-2Gün 4-7 °C 1 Hafta -1-0°C 1-2 Gün 3-4 °C 1 Gün 4-7 °C 2 Gün 4-7 °C 2 Hafta 15-20°C 2-3 Hafta 4-7 °C 5 Gün

Ambar Kayıtları/Ambardan mal çıkarma Teslim alınan mallar “mal alındı formu”na işlendikten sonra ambar memuru bu malların her biri için “ambar stok kartı” oluşturur. Malzemelerin depodan çıkışının titiz biçimde yapılması (ilk giren-ilk çıkar. FIFO first in-first out) departmanlara istenen miktarda dağıtımı önem taşır. Sayımlar yapılır ve “Envanter Listeleri”ne kayıt edilir.

Depolamada Envanter Kontrolü / Ambar Sayımı Stokta bulunan malzemelerin değerini saptamak Stok devir hızını saptamak Malzemelerin tüketim maliyet oranını belirlemek Stok kayıtlarının doğruluğunu kontrol etmek Varsa ambar açık ve fazlalığını tespit etmek