Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Depo Elleçleme Personel Eğitimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Depo Elleçleme Personel Eğitimi"— Sunum transkripti:

1 Depo Elleçleme Personel Eğitimi
5. Adresleme Yagiz Ozbir, 2017 Izmir

2 5. Adresleme Amaç; Firma standartları ve V.U.K hükümlerine göre «adresleme» yapabileceksiniz.

3 5. Adresleme Adresleme, depo içinde stoklanan ürünleri belirli bir düzen içinde takip etmek amacıyla, malzeme konacak lokasyonların ihtiyaca uygun bir düzende kodlanması veya numaralanması işlemidir.

4 5. Adresleme Ürün Tanımlama Adres Tanımlama (Eşleştirme) Ürün Giriş

5 A. Ürün Tanımlama Stok işlemlerinin temel birimi olan mallar için ön tanımlama yapılması anlamına gelir. Her bir ürün için ayrı kart tanımlanır, gerekli bilgiler bu kartlara yazılarak saklanır. Stoklarda yapılacak giriş-çıkış hareketleri bu kartlarla ilişkilendirilerek saklanır.

6 B. Adres Tanımlama (Eşleştirme)
Her firma, kendine göre ürün gruplandırması yaparak adreslere kolay ve anlaşılabilir kod verir. Öncelikle her adreste ne kadar banketlik adres kaplayacağının kodlanması gereklidir. Ambarın doluluk oranının maksimumda tutulması en önemli işlemlerden biridir.

7 B. Adres Tanımlama (Eşleştirme)
Muayene işlemlerinde ise maldan partiyi temsil edecek sayıda alınan numuneler veya tamamı öncelikle görünüş, ambalajlama, etiketleme vb. fiziksel özellikleri yönünden incelenir. Eşleştirme esnasında; Ağırlık kontrolü yapılır. Hacim kontrolü yapılır. İrsaliye ve içindeki ürünlerin kontrolü yapılır. İrsaliye fiili miktarından fazla eşleme yapılamaz.

8 C. Ürün Giriş Eşleştirmesi tamamlanan ürünler için aşağıdaki sırada kontroller yapılarak depo giriş emirleri oluşturulur.

9 Teşekkürler Yağız Özbir / 2017, Izmir


"Depo Elleçleme Personel Eğitimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları