ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
ERASMUS OFİSİ.
Bilkent Üniversitesi Bölüm Müfredatları Yerine Ders Alma Kuralları -
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM … Bölüm 1 Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS TANINMA TOPLANTISI Okt.Tuba A. AKMAN Okt.Ceyda POLATEL Okt.Fatma DEMİRCİ.
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI İLE GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN TANINMA KURALLARI.
ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” Okt. Tuba ALKANAT AKMAN 25/05/2016.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
Staj Öğrencileri Learning Agreement For Traineeship (Staj Anlaşması)
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Application Form (Başvuru Formu):
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ERASMUS STAJI (TRAINEESHIP) NEDİR?
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

2017-2018 ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI 16-17 MART 2017

HOŞGELDİNİZ.. İletişim Bilgilerim: Esra Derle Dahili tel: 1610 E-posta: esra.derle@omu.edu.tr esraderle@gmail.com

Learning Agreement For Studies/Traininng Dersler / notlandırma Ders programı uyumu ve diğer konular Erasmus Haklarınız / Sorumluluklarınız Erasmus Yönergesi

Öğrenim Hareketliliği: -Tam Zamanlı öğrenci olmak -Yapılacak hareketlilik faaliyetinin diploma/derece programının ana parçası olması -Bir yarıyılda 30 AKTS karşılığı ders yükü olması

Staj Hareketliliği -Öğrenci olunan alanda uygulamalı iş deneyimi elde edilmesi -Zorunlu/gönüllü staj

LEARNING AGREEMENT FOR STUDIES -Alınacak Derler -Sayılacak Dersler -Transkript

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR? Başvuracağınız kurumun web sayfasına girerek ders programını inceleyiniz Bölüm koordinatörünüzle görüşerek hangi dersleri alacağınıza karar veriniz Learning Agreement’ınızı doldurup imzalayınız ve bölüm koordinatörünüze imzalatınız

DERS SEÇİMİ Gideceğiniz kurum: -Erasmus öğrencileri için özel bir ders listesi ilan etmiş olabilir -Tüm dersleri Erasmus öğrencilerine açmış olabilir Erasmus öğrencilerine özel dersler açılması durumunda derslerin öğretim dili genellikle İngilizce’dir, tüm dersler arasında seçim yapmanız bekleniyorsa derslerin öğretim diline bakmanız tavsiye edilir.

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

LA DOLDURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR 1 dönem için 30-1 yıl için 60 ECTS’lik ders seçmek Learning Agreement’ı imzalamak, bölüm ve kurum koordinatörlerine imzalatmak

LA İMZALANDIKTAN SONRA DERSLERDE DEĞİŞİKLİK OLURSA NE YAPILMALI? -Gideceğiniz kurumda derslerin değişmesi -Programınıza daha uygun dersler bulmanız Nedenleriyle derslerinizde değişiklik yapmanız gerekebilir.. Bu durumda:

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT Changes to LA formunu doldurmanız gerekmektedir.. Bu form LA formunun «During Mobility» bölümüdür.

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LEARNING AGREEMENT NASIL DOLDURULUR?

CHANGES TO LA DOLDURULUKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSULAR - Eklenecek çıkarılılacak dersler belirlenirken bölüm koodinatörünün onayının alınması -Çıkarılan derslerle eklenen derslerin TOPLAM AKTS Kredisinin aynı olması - Formun imzalı halinin gittiğiniz üniversitedeki kayıt tarihinden beş hafta sonrasına kadar OMÜ’ye gönderilmiş olması

LA VE CHANGES TO LA NEDEN ÖNEMLİDİR Hareketlilik süresinde aldığınız ve başarılı olduğunuz derslerin dönüşünüzde tam tanınması bu formlarla garanti altına alınmıştır. Ancak tanınma işlemlerinin yapılması öncelikle doğru şekilde doldurulmuş ve zamanında gönderilenLA ve Changes to LA belgelerini gerektirmektedir.

TAM TANINMA Öğrencinin hareketlilik faaliyeti kapsamında gittiği kurumda aldığı ve başarılı olduğu tüm kredilerin kendi kurumunda tamamlaması gereken kredilerin yerine sayılmasına tam tanınma denir. Tam tanınma için LA, Changes to LA ve transkriptin eksiksiz olması ve zamanında teslim edilmesi şarttır.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Erasmus Uygulama El Kitabı ve OMÜ Erasmus Yönergesi ve Öğrenim anlaşması öğrencinin hareketlilik döneminde aldığı derslerden başarılı olması durumunda tam tanınmanın sağlanacağını taahhüt eder. Tanınma İşlemleri: Öğrencinin hareketlilik faaliyetinin bitiminde transkriptini Uluslararası İlişkiler Birimi’ne ve bölüm koordinatörüne teslim etmesini takiben, öğrencinin başarılı olduğu derslerin tanınma süreci otomatik olarak başlar.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Tanınma işlemleri yapılırken imzalı LA/Changes to LA belgelerinde yer alan ve tanınacağı imza altına alınmış dersler esas alınır. LA üzerinde yer alan «After the Mobility» bölümü karşı kurum tarafından doldurulmalıdır.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Öğrencinin 30 AKTS’den az krediden başarılı olduğu durumlarda derslerin sayılma işlemi yapılırken, öğrencinin gittiği kurumda başarılı olduğu derslerin toplam AKTS kredilerinin, döndüğünde tanınanacak derslerin toplam AKTS kredisine eşit olması gerekir.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Ders tanınma sürecinde temel alınacak belgeler Öğrenim Anlaşması ve karşı üniversiteden gelen transkripttir. Karşı üniversitedeki eğitimlerini tamamlayıp geri gelen öğrenciler tanınma işlemi için yurtdışındaki üniversiteden alınmış transkriptin aslı ile birlikte ilgili Erasmus Bölüm Koordinatörlerine başvururlar.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Ders tanınması, ilgili Bölüm Erasmus Koordinatörünün önerisi üzerine Fakülte / Enstitü / Yüksek Okul yönetim kurulu kararı ile yapılır. Yönetim kurulu kararında öğrencinin yurtdışında aldığı derslerin orijinal kodları, adları, AKTS kredileri ve notları yer alır. Yönetim Kurulu Kararı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir. İlgili kararda belirtilen orijinal kodlar, ders adları, AKTS kredileri ve notlar Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığınca “Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi”ne işlenir.

TANINMA (DERS SAYMA) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Öğrencinin Üniversitemizce düzenlenen transkriptinde ve Diploma Eki’nde yurtdışında alıp başarılı olduğu dersler orijinal isim, kredi, kod ve notları ile yer alır. Diploma Eki’nin 6.1. bölümünde hareketlilik faaliyetinin detayları ayrıca belirtilir.

SIK SORULAN SORULAR - Gittigim kurumda aldığım dersler, buradaki derslerimin aynısı olmak zorunda mı? - Gittiğiniz kurumda OMÜ’de alacağınız derslerle aynı dersleri bulmanız çok nadiren mümkün olmaktadır. Ders seçiminde dikkat edilmesi gereken derslerin isimleri ve kredilerinin tutması değil toplam kredinin tutması ve ders seçiminizi koordinatörününüzün onaylamasıdır.

- Gittiğim kurumda alt ve üst sınıflardan ya da farklı bölümlerden ders alabilir miyim? -Erasmus Programı kapsamında koordinatör onayladığı sürece öğrenci, karşı kurumun Erasmus öğrencilerinin almasına izin verdiği her dersi alabilir.

Yüksek Lisans/Doktora öğrencisiyim, ders yükümlülüğümü tamamladım, karşı kurumda ders almak zorunluluğum var mı? Erasmus Programı faydalanan her öğrenci 30 ECTS kredisi almak zorundadır. Ders yükünü tamamlamış olan öğrencilerin bu kredileri ekstra ders alarak tamamlaması mümkün değildir. O nedenle karşı kurumun 30 AKTS kredisi tez çalışmasını kabul etmediği durumlarda, öğrencinin hareketlilikten faydalanması mümkün olmayacaktır.

Gittiğim kurumda alıp da başarılı olamadımğım dersler için dönüşte bütünleme sınavına girebilir miyim/devam muafiyeti kazanabilir miyim? Hayır.

STAJ HAREKETLİLİĞİ

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIP

Staj Programı’nda değişiklik olması durumunda ya da sorumlu kişilerde değişiklik olması durumunda Changes to Learning Agreement for Traineeship bölümü doldurulmalıdır.

STAJLARIN TANINMASI ZORUNLU STAJ Learning Agreement for Traineeship Traineeship Certificate Staj Defteri (bazı bölümlerde)

STAJLARIN TANINMASI Stajın tanınması, ilgili Bölüm Erasmus Koordinatörünün önerisi üzerine Fakülte / Enstitü / Yüksek Okul yönetim kurulu kararı ile yapılır. Yönetim kurulu kararında öğrencinin yurtdışında aldığı stajın AKTS kredisi ve değerlendirme sonucu yer alır. Yönetim Kurulu Kararı Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına gönderilir. İlgili kararda belirtilen staj Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığınca “Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi”ne işlenir.

STAJLARIN TANINMASI İlgili staj transkriptte ve Diploma Eki’nde gösterilir. ZORUNLU OLMAYAN STAJ Staja ilişkin bilgiler Diploma Eki’nde ve Europass Mobility Document’ta yer alır. MEZUN ÖĞRENCİLER

ERASMUS HAKLARI SORUMLULUKLARI

ERASMUS YÖNERGESİ

ERASMUS YÖNERGESİ HANGİ KONULARI DÜZENLER -Başvuru -Seçim -Gidiş işlemleri -Dönüş işlemleri -Derslerin tanınması -Hibe işlemleri

TEŞEKKÜRLER..