MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
« Orman Ve Su İşleri Bakanlığı
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Avrupa Birliği Yaşamboyu Öğrenme Proğramı Grundtvig Learning Partnership Project.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Uzaktan Eğitim Sürecinde Materyal Ortam ve Teknoloji Tasarımı Yusuf DOĞANAY.
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
Program Tasarım Modelleri
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
İyilik Okulu Projesi Uygulama Süreçleri Dr Cemil Keskin
ENGELLİLERİN İSTİHDAMINA YÖNELİK DENEYİMLER Prof.Dr.Kamil Ufuk BİLGİN
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
NOT VERME VE MEZUNİYET.
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
SarIyer beledİyesİ gençlİk eğİtİm merkezİ Aİle-eğİtmen buluŞmasI
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Program Tasarım Modelleri
KOCASİNAN RAM 2016 YILI FAALİYETLERİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
İSTASYON YÖNTEMİ.
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
ÖĞRETİM İLKELERİ.
ÖĞRENME STİLLERİ.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Kaçuv (kanserli çocuklara umut vakfı)
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
Filiz KUŞKAYA MUMCU Tülin HAŞLAMAN Yasemin KOÇAK USLUEL
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)

Projenin Hedef Kitlesi: Projenin hedef kitlesinde ortaokul öğrencileri vardır. Ortaokul öğrencilerinde matematik algısının olumlu şekilde değiştirilmesi geliştirilmesi, yeni yöntem, tekniklerle desteklenmesi hedeflenmiştir. Projenin Amacı: Matematik bilgisinin günlük hayata aktarılması aşamasında disiplinler arası yaklaşım ile desteklenerek diğer derslerle etkileşiminin sağlanması sonucunda matematik eğitiminin kalitesini artırmak projenin genel amacıdır.

Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi ve Süresi: Proje süresi 24 aydır. 01.11.2016 – 31.10.2018

Proje Ortaklarımız: Ömer Mart Ortaokulu (Çanakkale) BFS EĞİTİM ve DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. (İzmir) POLARIS S.R.L.S. (İtalya) ASSOCİAZİONE (İtalya) AIDEJOVEN (İspanya) STEM Akademi (İstanbul)

BFS Eğitim ve Danışmanlık Singapur Matematiği ise ortaklardan BFS Eğitim ve Danışmanlık tarafından verilecektir. Eğitimde, somut-görsel-soyut ilkesine dayalı olarak tam öğrenme modeliyle yapılan öğretimi içermektedir.

STEM Akademi STEM Akademi tarafından STEM Eğitimi verilecektir. Eğitimde dünya ile rekabet edebilen ve yaratıcı bir toplum olmanın anahtarı fen ve matematik eğitiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmiş bir eğitim verilecektir.

Polaris S.r.l.s & Associazione Montessori ve Malaguzzi Eğitimi, İtalyan ortaklarımız Polaris S.r.l.s ve Let’s Keep Learning Association Onlus tarafından verilecektir. Bu eğitimde çocukların sosyal, fiziksel, duygusal ve bilişsel alanlarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

Aıdejoven “Öğrencilerde Matematiğe Yönelik Olumlu Tutum Geliştirme Semineri” İspanyol ortak AIDEJOVEN tarafından verilecektir.

Ulusal Ajansın Uygun Gördüğü Hibe: Proje Bütçesi: Ulusal Ajansın Uygun Gördüğü Hibe: 87.360,00 AVRO

Proje İşleyiş ve Uygulaması: Proje Ekibinin Kurulması ve Toplantılar Proje Açılış Toplantısı Website Sosyal Ağlar Proje Logo Yarışması Okul Köşesi ve Sergi

Matematiğin Günlük Hayattaki Yeri ve Diğer Mesleklerle İlişkisi Konulu Öğretmenlere Farkındalık Semineri Velilere Matematik Eğitimi Farkındalık Semineri Stem Eğitimi Stem Eğitici Eğitimi Singapur Matematiği Singapur Matematiği Eğitici Eğitimi

İtalya İşbaşı İzleme Hareketi Montessori ve Malaguzzi Eğitici Eğitimi E-öğretmen Kılavuz Kitabı Çalıştay Öğrenci Röportaj Videoları İspanya İşbaşı İzleme Hareketliliği Projenin Kapanış Toplantısı

http://www.mathsrealorfiction.com/ Website: Duyurular Etkinlik Fotoğrafları Öğrenci Röportaj Videoları Eğitimler Öncesi ve Sonrası Ders Videoları Logo Yarışması

Sosyal Ağlar: Projenin görünürlüğünü sağlamak için proje adına facebook, twitter, youtube kanalı hesapları açılacaktır. Proje boyunca sürekli olarak güncellenecektir. Facebook Twitter Youtube

Proje Logo Yarışması: Çanakkale Ömer Mart Ortaokulu öğrencileri tarafından tasarlanan logolar içerisinden web sitesi üzerinde yayınlanmış ve genel oylama sonucunda proje logo yarışması birincisi seçilecektir.

Matematiğin Günlük Hayattaki Yeri ve Diğer Mesleklerle İlişkisi Konulu Öğretmenlere Farkındalık Semineri: Matematiğin günlük hayattaki kullanımı ve yöntem tekniklerinin geliştirilmesi ile STEM, Singapur Matematiği ve Montessori ile Malaguzzi Eğitimleri hakkında Çanakkale ili içerisindeki öğretmenlere yönelik olarak bilgilendirme konferansı verilecektir.

Velilere Matematik Eğitimi Farkındalık Semineri: Matematiğin günlük hayattaki kullanımı Ders başarısının artırılmasında veliye düşen görevler Stresle baş etme yöntemi Proje hakkında bilgi ve detaylar

STEM EĞİTİMİ : Ortaklardan STEM Akademi tarafından STEM Eğitmen Eğitimi alınacaktır.

SİNGAPUR MATEMATİĞİ: BFS Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ltd SİNGAPUR MATEMATİĞİ: BFS Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. tarafından Singapur Matematiği eğitmen eğitimi alınacaktır.

İTALYA İŞBAŞI İZLEME HAREKETİ: Polaris ve Associazione Let’s Keep Learning Onlus adlı iki İtalyan ortak tarafından İtalya’nın Vasto şehrinde, “Montessori ve Malaguzzi Eğitimi” alınacaktır.

E-öğretmen Kılavuz Kitabı: Alınan eğitimler ve yapılan çalışmalar neticesinde proje ekibi ve Ömer Mart Ortaokulu ile yurt dışı ve yurt içi ortaklarında katkılarıyla elektronik öğretmen ders kılavuz kitabı oluşturulacaktır.

Çalıştay: Çanakkale’de 50 katılımcı ile 5 gün süre ile gerçekleştirilecek olan çalıştayda matematik dersine yönelik yeni yöntem, metod ve teknikler ile matematik ders anlatımının yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi üzerine olacaktır.

İspanya İşbaşı İzleme Hareketliliği: İspanya’daki AIDEJOVEN adındaki ortak tarafından TORRELODONES şehrinde “Öğrencilerde Matematiğe Yönelik Olumlu Tutum Geliştirme Semineri” verilecektir.

TEŞEKKÜRLER Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi