Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016."— Sunum transkripti:

1 ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016

2 İÇİNDEKİLER Skoool nedir? Intel Skoool’un içeriğinde neler yar almaktadır? Kullanım amacı Kimler Faydalanabilir? Avantajları nelerdir? Sınırlılıkları Skoool’a nasıl erişebiliriz? Öneriler

3 SKOOOL NEDİR? Intel’in Milli Eğitim Bakanlığı ile 14 Kasım 2005 tarihinde yapılan anlaşma çerçevesinde kurulmuş eğitim içerikli bir web sitesidir.

4 INTEL Firma 1968 yılında Gordon E. Moore tarafından kurularak dünyanın en büyük mikroişlemci üreten firması ve en bilinen mikroişlemci markası olarak karşımıza çıkmıştır.

5 SKOOOL’UN İÇERİĞİNDE NELER YER ALMAKTADIR? Matematik ve fen bilimleri alanlarına ait konular yer almaktadır. Velilere çocuklarının bu uygulamadan nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgi vermektedir.

6 KULLANIM AMACI Bu yöntemde amaç fen ve matematik konularına zengin ve bütünleşik bir yaklaşım sunmakla birlikte eğitimde sürekliliğin sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu yöntem, öğretmen ve öğrencilere daha geniş bir eğitim dünyası sunmayı hedeflenmektedir. Öğrenciler sınavlara hazırlanırken bu uygulamada yer alan anlatımlar sayesinde konular hakkında daha açıklayıcı bilgiler edinebilmektedirler.

7 KİMLER FAYDALANABİLİR? İlk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenci ve öğretmenlerle birlikte matematik ve fen bilimleri konuları hakkında bilgi edinmek isteyen herkes bu uygulamadan rahatlıkla faydalanabilir.

8 AVANTAJLARI NELERDİR? Evde, sınıfta, okulda vb. yerlerde başlayan eğitimin sürekli ve kesintisiz bir şekilde devamı söz konusudur. Tekrar edilebilirlik. Kolay erişebilirlik. Eğlenceli bir çalışma imkanı sunar. Gruplara uygulanabilirlik. Ekonomik olması.

9 AVANTAJLARI NELERDİR? İlk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere bilim ve matematik konularının kavranması açısından büyük katkı sağlamaktadır. Öğretmenlerin sınıf içerisinde Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde kullanabilecekleri ve eğitim çalışmalarına ekstra değer katabilecekleri akılcı, yaratıcı ve zengin bir kaynak olmakla birlikte güncel müfredat dahilinde destek sunmaktadır.

10 SINIRLILIKLARI İnternet bağlantısının olmadığı durumlarda erişimin mümkün olmaması. Yeterli bağlantı hızının olmaması. Sayısal alanlarla sınırlı tutulması, sözel alanlara yer verilmemesi. Sınıf veya derecelendirme yapılmamış olması.

11 SKOOOL’A NASIL ERİŞEBİLİRİZ? İnternet bağlantısının mevcut olduğu her alanda http://tools-egitim.intel.com/skoool/ linkinden erişebilmek mümkündür. http://tools-egitim.intel.com/skoool/

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 ÖNERİLER Konuların anlatım biçiminin farklı sınıf seviyelerine göre düzenlenmesi, mevcut konuların daha iyi anlaşılmasına yardımcı olur. Sayısal alandaki konu başlıkları zenginleştirilebilir. Sözel alandaki derslere de yer verilerek, içerik genişletilebilir.

25 TEŞEKKÜRLER BURCU TAŞAN SEVCAN YALÇIN KOÇKAN ESRA KÖSEM SELDA YILDIRIM


"ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL TASARIMI SKOOOL TANITIMI VE SUNUMU 05 Şubat 2016." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları