YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
Advertisements

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
2010 – 2011 ÖĞRETİM DÖNEMİ RAPORU Türkiye’de Yerleşik Yüksek Öğretim Kurumları Turizm Eğitim Analizi Bu çalışmada yer alan tüm veriler T.C.Milli Eğitim.
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
MAMAK KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ YGS BİLGİLENDİRME VE MOTİVASYON SEMİNERİ FARUK SÜZER PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
HACI FAHRİ ZÜMBÜL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İLİMİZDE BULUNAN ANADOLU-ANADOLU TEKNİK VE MESLEK LİSELERİ
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
Hizmet sektörü içerisinde en önde gelen ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdisinde en büyük paya sahip olan Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK –İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SALİHLİ KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ ALAN/DAL SEÇİMİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
VAN HALİDE EDİP ADIVAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Daha iyi ölçme yapabilen, Öğrencilerin orta öğretim başarı puanını dikkate alan, Farklı puan türleriyle öğrencileri.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Alanya Rıfat Azakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Gıda Teknolojisi Alanı
M.T.O.K. NEDİR ?      Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu,
ALAN SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI
Sandıklı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
ALAN SEÇİMİ.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YGS – 1 PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Aktüerya Bölümü YGS Taban PuanlarıYgs 1 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TUR İ ZM FAKÜLTES İ GASTRONOM İ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ.
NEDEN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM?. Orhangazi ilçesi yapılan araştırmalarda 60 ilden sanayileşme ve gelişme bakımından daha ileridedir. Şöyle bir bakıldığında.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
TBS’de yönetİm.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
HOŞGELDİNİZ.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
KARŞIYAKA SUZAN DİVRİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
GÜMÜŞHANE HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı ; konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

ALANIN YER ALDIĞI SEKTÖR        Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, toplumdaki sosyo-kültürel ve ekonomik değişimler; Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının da gelişmesini hızlandırarak önemli bir istihdam alanı hâline dönüşmesini sağlamıştır. Özellikle hizmet sektörü olması nedeni ile yapılacak faaliyetlerin tümünün insan faktörüne bağlı olması bu alana olan personel ihtiyacını da apaçık ortaya çıkarmaktadır. Hızla değişen dünyada Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, kaliteli ara kademe insan gücünü yetiştirmek zorunlu hâle gelmiştir. Bu anlamda Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programların  sektör analizine dayalı olarak modüler sisteme dayalı  hazırlanması, ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren meslekî ve teknik eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir.

DALLARIN AÇILIMI      1. Mutfak Mutfak araç gereçlerini kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun  olarak yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir daldır.      2. Servis Yiyecek ve içecek hizmetinin verildiği işletmelerde servise ön hazırlık, sipariş alma, servis yapma, hesbın takdimi ve tahsili işlemlerini yapma bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir daldır.      3. Pastacılık Pastane mutfağı araç ve gereçlerini kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma, süsleme ve servise hazır hâle getirme bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir daldır.     4. Bar  Bar hazırlıkları ve düzenini sağlama, içecek hazırlama ve servisini yapma, hesabı takdim etme ve tahsil etme bilgi ve becerisini  kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir daldır.      5. Host – Hosteslik Otobüs, tren ve havayollarında seyahat öncesi, sonrası ve seyahat sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma bilgi ve becerisini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen bir

ALT ALAN DALLARI 1. Mutfak, 2. Servis, 3. Pastacılık, 4. Bar, 5. Host - Hosteslik (uçak, tren ve otobüs) dalları yer almaktadır.

İŞ İMKÂNLARI Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanını başarı ile bitiren öğrenciler iş hayatına yönelebilecekleri gibi yüksek öğrenime de  devam edebilirler. Mezun olan öğrenciler; BİSKÜVİ, MEYVE SUYU ÜRETİMİ, SALÇA,YOĞURT, SÜT DONDURMA, ÇEŞİTLİ KONSEVE YİYECEK ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMLERİNDE ÇALIŞABİLİRLER. Konaklama işletmelerinin restoran ve mutfaklarında,  Pastanelerde, Restoran ve kafeteryalarda, Kurum mutfaklarında, Yemek fabrikalarında, Ulaşım araçlarında yiyecek içecek ünitelerinde çalışabilirler.

BU ALANLA İLGİLİ OKUYABİLECEKLERİ 4 YILLIK OKULLARININ BÖLÜMLERİ Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Seyahat İşletmeciliği öğretmenliği Gastronomi ve mutfak sanatları + yıllık YİYECEK İÇECEK HİZ Öğretmeniliği Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu) Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Y.O.) Konaklama İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Konaklama İşletmeciliği (Turizm ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği (Turizm ve Otelcilik Y.O.) Seyahat İşletmeciği ve Turizm Rehberliği

BU ALANDA OKUYABİLECEKLERİ 2 YILLIK FAKÜLTELER . Turist Rehberliği (Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği (Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O. Turizm ve Otel İşletmeciliği(Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Y.O.) Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Otelcilik (Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu) Yiyecek-İçecek İşletmeciği  

BU ALANDA DİKEY GEÇİŞLE OKUYACAKLARI 2 YILLIK MESLEK YÜKSEK OKULLARI Aşçılık Gastronomi ve mutfak sanatları Gıda teknolojisi Hazır yemek ve aşçılık Meyve ve sebze işleme Süt ve süt ürünleri Turizm ve otel işletmeciliği Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Un üretim teknolojisi Yağ endüstrisi vb.

OKUYABİLECEĞİ 4 YILLIK FAKÜLTELER Turist Rehberliği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu)

OKULUMUZDAN GÖRÜNTÜLER

DEFİLEDEN GÖRÜNTÜLER

OKULUMUZDAN BÖLÜMDEN GÖRÜNTÜLER