YÖNETİCİ BULMA ve YERLEŞTİRME

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PERSONELİN SEÇİM SÜRECİ VE İŞLEMLERİ
Advertisements

YETENEK HAVUZU UYGULAMALARI İÇİN UYGULANACAK SEÇİM, EĞİTİM VE İZLEME METOLOLOJİSİ NASIL OLMALI? İlhan ÖZDİLLER
KARİYER YOLCULUĞUNDA İLK ADIMLAR
İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
YETKİNLİK MODELİ.
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
360° Beyin Avı 27 Mayıs ° BEYİNAVI 27 Mayıs 2003 Doç. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
PYO PROJE Y Ö NETİM OFİSİ Mühendislik Müşavirlik ve Uluslararası İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. Doğru Kararı, Doğru Zamanda Verebilmeniz İçin…
2 (c) 2011 ErikTronik. ErikTronik'in yazılı izni olmadan kullanılamaz. “ ” Sektöründe yaptığı işlerde, kaliteli ve sonuç odaklı çalışan firmamız aynı.
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
İNSAN KAYNAKLARI TEMİN VE SEÇİMİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İnsan Kaynakları Tercihinde Öncelikler
Türkiye’de Liderlik ve İK Katkısı 25 Mart 2006 TÜRKİYE’DE LİDERLİK VE İK KATKISI 25 Mart 2006 Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş Amrop International 1.
TİDE XI. Türkiye İç Denetim Kongresi - 9 Kasım 2007
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
ERK İSG&İK – –
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
Metron eğitim araştırma prom gıda tur ltd şti
4. Personel Bulma ve/veya Personel Seçme
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
Biz Kimiz, Hangi Konularda Hizmetinizdeyiz?
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
örgütlenmesi ve performansı
PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMİ. Amacımız Sistem : Değerlendirme sistemine sistematik, kirterleri tanımlı bir yaklaşım sağlamak. Çalışanların hangi kriterlere.
Teknoloji ve İnovasyon için Gelişim ve İletişim Platformları Selen Kocabaş.
ERK İSG&İK –
İnovatif İnsan Kaynağı Dr. A. Kemal Tuğcu PERYÖN Etik Kurulu Başkanı İSTANBUL SANAYİ ODASI – 6. SANAYİ KONGRESİ 26 – 27 Kasim 2007.
Yrd.Doç.Dr.Gaye ÖZDEMİR YAYLACI
ETKİLİ CV HAZIRLAMA FATMA ÖZGE KOÇAK.
KARİYER YÖNETİMİ RAQİF QASIMOV.
İNOVASYON.
Bilişim sistemlerinin türleri
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
“SEN İ N MASALIN” ORGAN İ ZASYON İ FT İ HARLA SUNAR…
Kariyer Yönetimi Araçları
BÖLÜM 3 İş Analizi. BÖLÜM 3 İş Analizi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan kaynaklarına Personel Psikolojisi E/Ö psikolojisinin bir örgütün insan.
İnsan Kaynakları Yönetimi
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
İZLEME ve DEĞERLENDİRME
Şirket Düzenli Gelir Yan Hak Paketleri Kariyer Sosyal Statü Aidiyet Sosyal Güvence Çalışma Ortamı Kişisel Gelişim 8.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
İŞ ARAMA YOLLARI ROJE REVŞAN AYDıN-G GÜLEÇ ERTURAN-G
YÖNETİMİN KANUNLARI Klasik Organizasyon Teorileri
KARİYER GELİŞTİRME.
İŞGÖREN BULMA Örgütler organizasyondaki çeşitli işleri iyi anlarlarsa o pozisyonu dolduracak kaliteli çalışanları daha kolay bulabileceklerdir. Kapsamlı.
LİDER HEMŞİRELERİN VE LİDER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KÜLTÜREL YETKİNLİKTE ŞEFKATLİ BAKIM SUNMADA KAPASİTELERİNİ GÜÇLENDİRME PROJESİ
Girişimcilik Destekleri
Performans Değerlendirme Hataları
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ DERSİ KAPSAMINDA
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
6.2. Personel Sağlığı ve İş Güvenliği
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
örgütlenmesi ve performansı
Şirket Adı İş planı sunusu.
Sosyal Hizmet Uzmanlarının Etik Sorumlulukları
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
KARİYER YÖNETİMİ WEB SİTELERİ
1. içindekiler DUYGUSAL ZEKA DUYGUSAL ZEKANIN NİTELİKLERİ DUYGUSAL ZEKANIN ETKİLERİ DUYGUSAL ZEKAYI NASIL YÜKSELTEBİLİRİZ DUYGUSAL ZEKANIN YÜKSEK OLMASI.
İnsan Kaynakları Yönetimi
İŞE ALIM SÜRECİ. Sunumun İçeriği İşe alım ihtiyacını belirleme Yeteneğe ulaşmak Yeteneği seçmek Yeteneği organizasyona yerleştirmek Yeteneğin organizasyona.
Türkiye’de Şirketlerin
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TANITIM SUNUMU.
VBT Bilgi Teknolojileri
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
Sunum transkripti:

YÖNETİCİ BULMA ve YERLEŞTİRME Zeynep Erkek www.hrh.com.tr

2628 adayı işe yerleştirmişiz. Bu adayların 418 yönetici HRH 6. yılımız Her düzeyde işe alım, eğitim ve İK sitemleri kurulumunu gerçekleştiriyoruz Yeni açılacak hastanelere yönelik anahtar teslim İK projeleri( 4 hastane açılış projesi) yürütüyoruz İşkur’un istihdam ofisi 3870 çalışanın eğitilmesi 17.000 adayla mülakat 2628 adayı işe yerleştirmişiz. Bu adayların 418 yönetici

Kadın Yönetici Oranı Grant Thornton’un her sene yaptırdığı araştırmaya göre yıllar bazında Türkiye’de kadın yönetici oranı

Yönetici Yerleştirmede Neden Danışmanlık Şirketi? İşe yerleştirme yapan danışmanlık şirketleri; yöneticiyi işe alacak kuruma da Işe yerleşecek yöneticiye de konfor sağlıyor.

İşe Yerleştireceğimiz Yöneticilere Nasıl Ulaşıyoruz? Direkt transferler Sosyal medya, Kariyer porttaları Veritabanımız

Yönetici Seçme ve Yerleştirmede Öncelikler Güven Gizlilik Adaya ve kuruma eşit uzaklık Yöneticiyi yerleştireceğimiz kurumun kültürü?? Yöneticinin iş tanımı ve organizasyondaki yeri? Doğru cv’ye ulaşma ve görüşmeye davet etme

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat Mülakatı yönetebilmek (giriş, gelişme ve sonuç) Sonuç yaratan mülakatlar gerçekleştirmek. Kontrol? Mülakatçının % 20’i, adayın % 80 oranında konuşmasını sağlamak

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat Mülakatlarda Yapılan Hatalar Kendinizden basedebilir misiniz? Sorusu???? Görüşmecinin konuşmalarını tamamlayacak cümleler kurmak Görüşmecinin söylediklerine güven duymadığımızı gösteren bir beden dili sergilemek Mülakatçının güç gösterisi yapması ve adayı küçük düşürücü yaklaşım sergilemesi Mülakatı sohbete dönüştürmek?? Mülakatçının, görüşmecinin anlatımlarından yola çıkarak kendisi ile iligli örnekler vermesi??

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat Mülakatlarda Yapılan Hatalar Sonuç bölümünde, adaya, “sizin çalışacağınız pozisyon, sizin çalışacağınız departman, sizin haklarınız” gibi ifadeleri kullanmamız adaylarda umut yaratabilir.

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Adayın geçmiş deneyimlerinden yola çıkarak «neler yaptığını» ve «nasıl yaptığını»sorguluyoruz. Böylece geçmiş performansından yola çıkarak gelecekte performansını da tahmin etmeye çalışıyoruz

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat Yetkinlik Bazlı Mülakat Teknikleri Neler yaptınız? Nasıl yaptınız ve ne tür sonuçlar elde ettiniz? Departmanınızın ya da hastanenizin performansını nasıl ölçüyordunuz? Departman ve hastanenizin son dönemlerdeki performans göstergelerindeki eğir? Performansı iyileştirmek için neler yaptınız? Son dönemlerde yaptığınız projelerden bahsedebilir misiniz? Kime rapor ediyordunuz? Dönemsel raporlarınızdan sözeder misiniz? Yaratıcılığınızı kullandığınız bir projeniz oldu mu? Risk aldığınız bir durumu anlatır mısınız? Yeni bir ekip kurma deneyiminiz oldu mu? Nasıl kurdunuz? Ekibi nasıl başarılı bir ekibe dönüştürdünüz?

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat “Yetkinlik bazlı mülakatla işe almalarda % 80, genel mülakatlarda % 50 başarı elde ediliyor Referans araştırması. Nasıl? - Birinci yöneticisinden alma - Elde ettiği başarılar - Yürüttüğü projeler - Ekip yönetimi - İş disiplini ve iş etiği - Kendisi ile yeniden çalışma isteği? - ......

Yönetici Seçme ve Yerleştirme - Mülakat 0-3 yıl deneyim sahibi olanlarla 20 dakika( + 5 -5) 3-7 yıl deneyimi olanlarla 30 dakika ( + 5 -5) 7-15 yıl deneyimli olanlarla 45 dakika( + 10 – 10) 15 yıl üstü 60 dakika ( + 10, - 10) Mülakatı yapan kişi de deneyim süresi ile örtüşen kişilerle görüşme yapmalıdır.

Yönetici Seçme ve Yerleştirme İşe aldığımız yönetici 3 yıl üst üste performansını arttırarak devam ediyorsa biz doğru kişiyi işe almışız demektir. İşe aldığımız bir yönetici ilk 6 ay sadece performansının % 20’sini sergiler.

Yönetici Seçme ve Yerleştirme

Teşekkür ederim… Zeynep Erkek www.hrh.com.tr zerkek@hrh.com.tr