İleri Excel 1 Fuat Tosun.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
Advertisements

MS OFFICE Access 2013.
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
İleti Çubuğu’nda Düzenlemeyi Etkinleştir‘i
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
EXCEL ÖZET EXCEL’i başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Excel Veya Başlat+Programlar + Microsoft Office+Excel.
11 1.
EXCEL 2003 Ders 1.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
1. Formül Kullanma Kuralları
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Profili ve gizlilik ayarlarını güncelleştirme j ardından kursu başlatmak için F5 tuşuna basın veya Slayt Gösterisi > Baştan'ı tıklatın. İleti çubuğunda.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SAYFALARI BÖLMEK Uzun veri listeleriyle çalışıldığında verilerin satırlarca aşağıya inmesi durumunda hangi verinin hangi kategoriye ait olduğunu hatırlamak.
Microsoft Office Access
WORD 2010 BELGELERİNİ KORUMAK
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
HÜCRELERİ HİZALAMA VE BİRLEŞTİRME
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Word’de Adres Mektup Birleştirme
WORD 2010’DA PARAGRAF AYARLARI
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Microsoft EXCEL (1).
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
Microsoft Office Access
BTEP105 Ünite 2: Excel 2010.
Fonksiyonlar ile Çalışmak
Hafta 8.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
EXCEL.
WORD WORD UYGULAMA.
© 2012 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Kişi ekleme Kişiler listeniz iletişiminizi basitleştirir ve sizin için en önemli kişilerin uygunluğunu.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme Kullanıcı güncelleme işlemi konsol ve grafik ortamdan yapılabilir. Komut Satırı ile Kullanıcı Seçeneklerini Güncelleme.
Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
Elektronik Tablo Programı Formüller ve Fonksiyonlar
Dersin Amacı Bu dersin amacı, o İşlem tabloları, o Başlıca işlem tabloları, o Microsoft Excel 2010’da dosya işlemleri, o Microsoft Excel 2010’da bilgi.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -2) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Bilgisayar EXCEL II
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

İleri Excel 1 Fuat Tosun

Özel Liste Oluşturma Özel bir listeyi kullanıcı tanımlı bir düzende sıralamak ya da doldurmak için kullanabilirsiniz. Microsoft Office Excel, haftanın günü ve yılın ayı yerleşik listelerini sağlar ancak kendi özel listelerinizi de oluşturabilirsiniz. Dosya/ Seçenekler/ Gelişmiş/ Özel Listeleri Düzenle İşlem Adımları

İç İçe Eğer

Etopla=SUMIF ETOPLA işlevini, belirttiğiniz ölçüte uyan bir aralıkta yer alan değerlerin toplamını almak için kullanırsınız. Örneğin; sayıların bulunduğu bir sütunda yalnızca 5'ten büyük olan değerlerin toplamını hesaplamak istediğinizi varsayalım. Şu formülü kullanabilirsiniz: =ETOPLA(B2:B25,">5") Kriter kısmında özel operatörler kullanabilirsiniz  “=”, “>”, “<”, “>=”, “<=”, “<>” =ETOPLA (belirtilen kritere bakılacak alan ; kriter ; toplama yapılacak alan)

Etopla=SUMIF

ÇOKETOPLA=SUMIFS ETOPLA formülünün tek bir kriter kabul etmesine karşın bu formülde bir çok kriter belirtebiliyoruz. =ÇOKETOPLA(toplanacak alan ; 1. kriterin bakılacağı alan ; 1.Kriter ; 2.Kriterin Bakılacağı alan ; 2.Kriter; 3.Kriterin Bakılacağı alan ; 3. Krtiter) şeklinde kaç adet kriter belirtmek isterseniz bu şekilde uzayıp gidiyor. =ÇOKETOPLA(C2:C34;A2:A34;”Turkey”;B2:B34;”<13.03.2014″)

ÇOKETOPLA=SUMIFS C2 ile C34 arasındaki, a2 ile a34 satırları arasında Turkey ifadesine denk gelen ve B2 il b34 arasında 13.03.2014 tarihinden önceki gibi şartlara uyan sayıları topla.

EĞERSAY=COUNTIF Belirli bir hücre aralığındaki verilen koşula uyan hücre sayısını döndürür. =EĞERSAY(A2:A5;"elmalar") =EĞERSAY(A2:A5;A4) Örnek Kullanım:

Haydi! Yüzölçümü 1000’den büyük şehirlerin sayısını bulalım.

DÜŞEYARA=Vlookup Tablodaki veya aralıktaki öğeleri satıra göre arayarak bulmanız gerektiğinde (örneğin, bir otomobil parçasının fiyatını parça numarasına göre bulmak için), arama ve başvuru işlevlerinden biri olan DÜŞEYARA’yı kullanabilirsiniz. =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz değer, değeri aramak istediğiniz aralık, aralıkta dönüş değerini içeren sütunun numarası, 0/YANLIŞ veya 1/DOĞRU olarak gösterilen Tam Eşleşme veya Yaklaşık Eşleşme).

Aynı soyadlı kişiler var ise ilk önce kimse onu getiriyor

Açılan Liste Oluşturma Yeni bir çalışma sayfasında, açılan listede görünmesini istediğiniz girişleri yazın. Girişler, hiç boş hücre olmadan, tek bir sütun veya satırda olmalıdır.  Tüm girişlerinizi seçin, sağ tıklatın ve sonra Ad Tanımla'yı tıklatın.

Açılan Liste Oluşturma Ad kutusuna, girişleriniz için bir yazın; örneğin, GeçerliDept, sonra Tamam'ı tıklatın. Adınızda hiç boşluk olmadığından emin olun. Bu ad listenizde görünmez, ancak açılan listenizle bağlantılı hale getirebilmeniz için onu adlandırmanız gerekir.

Açılan Liste Oluşturma Çalışma sayfasında, açılan listenin bulunmasını istediğiniz hücreyi tıklatın. Veri >Veri Doğrulama'yı tıklatın.

Dikkat!!! İPUÇLARI : Veri Doğrulama'yı tıklatamıyor musunuz? Bunun nedenlerinden bazıları burada verilmiştir. Açılan listeler, bir SharePoint sitesine bağlı tablolara eklenemez. Tablonun bağlantısını kaldırın veya tablo biçimlendirmesini kaldırın ve 5. adımı tekrar deneyin. Çalışma sayfası korunuyor veya paylaşılıyor olabilir. Korumayı kaldırın veya çalışma sayfasının paylaşımını durdurun ve 5. adımı tekrar deneyin.

Açılan Liste Oluşturma Ayarlar sekmesindeki İzin Ver kutusunda Liste'ye tıklayın. Kaynak kutusunda, 3. adımda listenize verdiğiniz addan hemen önce bir eşittir işareti (=) koyun. Örneğin, =GeçerliDept.

Satır ve Sütunları Dondurma

TEŞEKKÜRLER www.fuattosun.net