TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
TANDEM Programı ile dil öğrenme Nadide Yılmaz

OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
ORYANTASYON Doç. Dr. Hanifi BİNİCİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
Prof.Dr.Tufan Gündüz.
YAŞAMBOYU ÖĞRENME BAĞLAMINDA BATI AVRUPA e-SERTİFİKA PROGRAMLARI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
Safiye BAYRAKTAR. Fransız iktisatçı ve maliyeci Milletler Cemiyeti genel sekreter yardımcılığına atandı Avrupa birliği fikri.
Halkapınar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL KURSLAR MESLEKİ VE TEKNİK KURSLAR OKUMA YAZMA KURSLARI.
FEHMİ GÜR MÜDÜR YARDIMCISI (Öğrenci İşleri). MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİMİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1-
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
2547 SK. GÖRE 38. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
 Trakya Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabulü.
 KİLİS MÜBECCEL – SUPHİ YAVAŞÇA SOSYAL BİLİMLER LİSESİ.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
MESLEKİ YETERLİLİK MODÜLÜ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
YDY TEMEL İNGİLİZCE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / HAZIRLIK SINIFI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Merkez Müdür Vekili Sercan Demirgüneş TÖMER

SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI TARİHÇE KURSLARIMIZ ÖĞRENCİ SAYILARI ETKİNLİKLERİMİZ ÖĞRENCİ KABULÜ SAYILAR

MİSYON MİSYON Yabancı dil olarak Türkçeyi öğretmek amacıyla programlar geliştirmek, bu alanda eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde bulunmak, Türkçenin yaygınlaşması ve bilim dili olması yolunda hizmet etmek.

VİZYON VİZYON Yabancı dil olarak Türkçenin öğretilmesi ve öğretim tekniklerinin geliştirilmesinde yapılacak her türlü etkinliklere öncülük ederek, Türkiye’de ve dünyada lider bir kurum olmak.  

ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK YAPI

TARİHÇE TARİHÇE Merkezimiz 13/12/2013 tarihinde 28850 sayılı resmi gazete yazısı ile üniversitemizin rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur. 2014 yılı itibariyle öğrenci kabulüne başlanmıştır. Kurulduğumuz günden bu güne kadar 156 Öğrenciye Türkçe eğitimi vermiş bulunmaktayız. Türkçe Yeterlik Sınavları düzenleyerek üniversite öğrencilerinin dil sertifikalandırma işlemini de kurulduğumuz günden bu güne yürütmekteyiz. Bu kapsamda 420 öğrenciye Türkçe Yeterlik Sınavı uyguladık.

TÜRKÇE KURSLARI KURSLARIMIZ Merkezimiz her yıl kayıtlı öğrenci sayısı ve öğrencilere uygulanan seviye tespit sınavı sonuçlarına göre sınıflar oluşturarak farklı seviyelerde kurslar açmaktadır. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı dahilinde düzenlenen Türkçe kursları A1, A2, B1, B2, C1 seviyelerinde gerçekleştirilir. Öğrenciler kayıt yaptırdıkları ve başarı ile tamamladıkları kurslar için sertifika alırlar ve bir sonraki kura devam etme hakkı kazanırlar. Derslerimiz Mimarlık Fakültesi’nde sürdürülmektedir. Sınıflarımız 15-20 kişiden oluşmaktadır ve dersliklerimizde dil sınıfı kriterlerine uygun teknolojik araçlar bulunmaktadır.

Sınıflarımız

YILLARA GÖRE ÖĞRENCİ SAYILARI KURSLARIMIZ 2014-2015 2015-2016 2016-2017 A1 57 54 25 A2 45 50 23 B1 42 41 B2 C1 39 43 TÜRKÇE YETERLİK SINAVINA GİREN ÖĞRENCİ 169 135 116 SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİ 133 84 145

KÜLTÜR GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ Kursiyerlerimizin kendi kültürlerini tanıttığı, kendi kültürlerine ait yemeklerinin sunumlarını yaptığı etkinlik bütün üniversite öğrencilerine açık olarak gerçekleşir. Etkinliğin temel amaçlarından biri kursiyerlerimizin ve üniversite öğrencilerinin farklı kültürleri tanımalarını sağlamak ve Türk öğrenciler ile etkileşimlerini arttırarak uyum süreçlerini hızlandırmaktır. Kültür Günü’nde öğrencilerimiz geleneksel kıyafetlerini giyerek ülkelerini tanıtan sunumlar yaparlar.

Kapadokya Gezisi/Müze Ziyaretleri/Ders Dışı Etkinlikler ETKİNLİKLERİMİZ Merkezimiz yabancı öğrencilerimize Türkçeyi öğretirken Türk kültürünü, Türkiye’deki tarihi/turistik bölgeleri de öğretmekte ve yakın çevrede bulunan tarihi/turistik bölgelere geziler düzenlemektedir. Bu sayede Türkçe öğrenen öğrencilerimiz hem yerel halkla konuşma, tanışma hem de Türk kültürünü, Türkiye’deki yaşamı yakından görme fırsatı yakalamaktadır. Ders dışı aktivitelerimiz kent pazarını ziyaret, piknik, müze, geziler gibi etkinlikleri içermektedir.

ETKİNLİKLERİMİZ

ETKİNLİKLERİMİZ

MEZUNİYET GÖSTERİSİ ETKİNLİKLERİMİZ 2014-2015 yılı C1 kurunda öğrenim gören kursiyerlerimiz Türkçe sunumlar, şiirler ve şarkılardan oluşan bir gösteri düzenlediler. Üniversitedeki öğrencilere ve öğretim üyelerine kendi ülkelerini tanıtma, Türkçe dil becerilerini sergileme fırsatı edindiler.

ÖĞRENCİ KABULÜ Merkezimiz yönergesine göre öğrenci kabulü için; Kursiyerler kayıt için gerekli belgeleri merkez sekreterliğine şahsen başvurarak teslim eder. Başvurunun şahsen yapılamadığı durumlarda (yurtdışından başvurular) gerekli belgeler merkezimize e-posta aracılığı ile iletilir. Kursiyere davet mektubu gönderilir ve Türkiye’ye geldikten sonra kaydını şahsen tamamlaması istenir. Kayıt yaptıran öğrencilere Seviye Tespit Sınavı/Türkçe Yeterlik sınavı yapılır ve seviyelerine göre sınıflara yerleştirilir. KABÜL

SAYILAR ÖĞRENCİ AKADEMİK PERSONEL İDARİ PERSONEL ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYILARI ÖĞRENCİ 25 AKADEMİK PERSONEL 4 İDARİ PERSONEL 1 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ

TÖMER TEŞEKKÜRLER