YEMEK YEME SıRASıNDA DIKKAT EDILMESI GEREKENLER HAZIRLAYAN:Yiğit Can KAMAN
Yemek yerken sakin bir ortamın olması gerekmektedir. Sadece yemeğe konsantre olunmalıdır. Canımız ne istiyorsa vücudumuzun o gıdaya ihtiyacı olduğu bilinmelidir. Vücudumuz eksik olanını tamamlamak ister ve bu istek bizim için son derece önemlidir. Bir önceki öğün sindirildikten sonra yemek yenmelidir. Açlık hissi tam oluşmadan tekrar yenmesi, sindirim sisteminin ve metabolizmanın zayıflamasına ve yakılmayan enerjinin yağ olarak depolanmasına neden olur.
Öğün saatleri düzenli olmalıdır ama o öğün saati geldiğinde acıkılmamışsa öğün atlanılabilir. Metin eklemek için tıklayın Yemekten sonra hemen aktiviteye geçilmemelidir vücut dinlenmelidir. Metin eklemek için tıklayın Akşam yemeğinden hemen sonra yatağa girilmemelidir. Gece yoğurt ve peynir yenmelidir. Bu tüm vücut tipleri için geçerlidir.
Metin eklemek için tıklayın Can sıkıntısı ve moral bozukluğu ile yemek yenmemelidir. Vücut tüm dengesinin bozulduğu bir hal içerisindedir. Yemekler iyice çiğnenmelidir. Ağızda iyice çiğnemek sindirim başlangıcı için en etkili kısımdır. Yemek esnasında ve sonrasında bol su içilmelidir. Metin eklemek için tıklayın
Daima oturarak yenmeli ve ayakta su içilmemelidir. Çiğ ve ham gıdalar çok fazla önerilmez. Yemekler iyi pişmiş ve sıcak olmalıdır. Her gün bir kaşık bal ve çörek otu yenmelidir.
HZ. MUHAMMED'İN HAYATI SLAYT ÖDEVI