Tez hazırlarken yapılan 10 hata. tezdanismani.net

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

 Mendeley nedir?  Kütüphanenizi oluşturun  Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi  Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler.
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
MÜFREDAT PLANLAMA Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
DERSLERE NASIL ÇALIŞMALISINIZ? NASIL BAŞARILI OLURSUNUZ?
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Hazırlayan : İhsan ÇETİN - Erzincan 2015 Kelime İşlemci Programı.
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لا يَعْلَمُونَ [ سورة الزمر ] Doktora ve Master Çalışmaları Hakkında Genel Mülahazalar.
Proje Entegrasyon Yönetimi
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI Zeynep KAHYA Rehber Öğretmen.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
FEEDBACK ÜZERİNE ODAKLANMA. Kendini BilenKendini Bilmeyen Başkaları Tarafından Bilinen Açık KapıKör Nokta Başkaları Tarafından Bilinmeyen Gizli KısımKendini.
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Proje Oluşturma ve Yönetimi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
APA Style Central Sunumu
ESER ELEMENT ANALİZ METOTLARI
ARAŞTIRMA METOTLARI ÖDEV:
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİ TANITIM PROGRAMINA
HAZIRLAYAN SEDA KALKANDELEN
Ygs’den lys’ye Hocam ben ygs de şu kadar aldım lys de ne yapabilirim diyenlere 2016 ygs-lys’den örnekler… Sizde incelemek isterseniz
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
Etkili Ders Çalışma Yöntemi Nasıl Olur?
Tıkalı Boru Açma - Boru Açma - Tıkanmış Boru Nasıl Açılır?
BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU
Uçak Bileti Değiştirme
Nerede O Mis Gibi Taze Kitap Kokusu?
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Kaynak Gösterme Teknikleri
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Proje Oluşturma ve Yönetimi
MBT-303 Özel öğretim yöntemleri-ı
KALİBRASYON Tüm analitik metotlar kantitatif analiz amacıyla kullanıldıklarında kalibrasyona gereksinim vardır. Kalibrasyon, bir enstrüman çıkışında.
İSTASYON YÖNTEMİ.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması

Personel Eğitimi Konunuzu buraya yazın.
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
MAN-557 Araştırma Yöntemleri
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
ETKİLİ İLETİŞİM ve EMPATİ EĞİTİMİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Proje Başlığı Özet Sonuçlar ve Tartışma Materyal ve Metot Kaynaklar
Geliştirme Genel Müdürlüğü
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Sunum transkripti:

Tez hazırlarken yapılan 10 hata

Tez yazmak zorunda olan öğrencilerin büyük çoğunluğu tez nasıl yazılır bilmemektedir. Son sınıfa gelen tez öğrencileri tezin nasıl yazılacağını bilmedikleri için hazırlamaya başlarken çok ciddi hatalar yapmaktadır. Bu yazıda en sık yapılan 10 hatayı ele alacağız. Tez hazırlarken yapılan 10 hata makalesini okuduğunuzda nerelerde hata yapmamanız gerektiğini öğrenmiş olacaksınız.

1- Tez konusunu internetten aramak. İnternetten hazır konu bulunmaz. Aklınıza gelen bir fikri, biz dizi araştırmadan geçirerek tez konusu haline getirmeniz gerekir.

2- Tez konusu seçiminde dikkatli olmamak. Yapılmamış, yazılmamış konuyu inceleyim diyen öğrencilerin tez hazırlamada çok ciddi sorun yaşadığını söyleyebiliriz.

3-Kaynakları az olan konu seçimi yapmak. Kaynakları az olan konulardan uzak durun. Üzerinde çok fazla tez yazılmış konulara eğilin.

4- Tez yazım kılavuzuna göre yazmamak. Tez yazım kılavuzuna göre yazmamak. Tez yazım kılavuzuna göre yazım en sona bırakılmamalı, en başta yazım kılavuzuna göre düzenlenmelidir.

5- Literatür taramasını iyi yapmamak. Literatür taramasını yaparken düzenli araştırma yaparsanız işiniz sadece yazıma kalır. Kaynak araştırması yaparken not alın, incelediğiniz kaynak, kitap, dergilere not, işaret koyun, aynı kaynaklara dönerek zaman kaybetmeyin.

6- Karışık düzende yazmak. Tez hazırlarken, içindekiler tablosunda yazdığınız bölüm sırasını takip edin. Bölüm bölüm giderseniz, bölümlere konsantre olmanız daha kolay olacaktır.

7- Worde hakim olmamak. Tezi yazarken en çok kullanılan program olan worde hakim olmalısınız. Yoksa ciddi zaman kaybı yaşarsınız.

8- Düzenli zaman ayırmamak. Birçok öğrenci zaman yönetimini yapamadığı için ilerleyen dönemlerde geceleri sabahlamak zorunda kalır. Sorun yaşamak istemiyorsanız, düzenli çalışın.

9- Danışman hoca ile iletişim eksikliği. Danışman hocanız ile düzenli görüşmeniz, yönlendirmelerini uygulamanız lazım. Görüşmemelere gitmemek, aksatmak sizi sıkıntıya sokabilir.

10- Danışman hoca ile tartışmak. Yapılabilinecek ölümcül hatalardan biridir. Siz siz olun asla tez danışnanınız ile münakaşa etmeyin. Ne derse harfiyyen yapmalısınız.

Tez Danışmanlık Desteği Tez yazmak için danışmanlık desteği almanızı öneririz. Uzun, yorucu süreç olan tez yazma hakkında tek başınıza altından kalkamayabilirsiniz. Bu yüzden tez danışmanlarımızdan destek talep edebilirsiniz. Destek verdiğimiz alanlar, lisans, yüksek lisans tezi, bitirme tezi, bitirme projesi.

Siteden nasıl yararlanabilirsiniz Tez yazımı hakkında sitemizden yararlanabilirsiniz, tez örnekleri, tez konusu seçimi nasıl yapılır, buna benzer teknik konuları inceleyebilirsiniz.