COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. YEREL SAAT Güneşin gökyüzündeki durumuna göre ve yeryüzündeki cisimlerin gölge boyuna göre ayarlanan saate yerel saat denir. *Yani güneşin en tepede.
Advertisements

COĞRAFİ KONUM Paraleller, Meridyenler, Enlem, Boylam
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
 İnternet haftasının amacı,  İnternet haftasının etkinlikleri,  İnternet haftası ile ilgili şiir/yazı,  İnternet haftası ile ilgili karikatür ve.
YEREL SAAT HESAPLAMALARI
 6. Hafta: Faiz Oranları ve Sıcak Para  İktisatta iki farklı «Faiz» tanımı vardır. 1.Sermaye faktörünün üretimden aldığı pay ve 2.Paranın fiyatı.  Bu.
Mastarlar.
3. ADIM İş Sözleşmesi Düzenle. Genel kurallar İşverenin iş sözleşmesi yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. İş sözleşmesinin süresi bir yıl ve daha fazla ise.
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
COĞRAFİ KONUM COĞ®AFYA NOTLA®I COĞRAFYA FİZİKİ coğrafya -Doğa olaylarını konu alır. -Klimatoloji-Jeomorfoloji-Biocoğrafya -Matematik coğr. GENEL COĞRAFYA.
Uluslararası Pazarlama Araştırması Metodolojisi
TÜRKİYE ‘DE ve DÜNYA’DA İKLİM.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Coğrafya Performans Ödevi
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Kamu Mali Yönetimine İlişkin Sorunlar. Türkiye’de kamu yönetiminin karşılaştığı en önemli sorun alanlarının başında mali konular gelmektedir. Mali disiplinin.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
SLAYTI SESLİ İZLEYİNİZ…
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
İŞ HUKUKUNDA HAFTALıK ÇALıŞMA SÜRELERININ İŞGÜNLERINE BÖLÜNMESI VE DENKLEŞTIRME Çalışma ve Dinlenme Süreleri.
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
TÜRMOB 11.TÜRKİYE MUHASEBE FORUMU1 Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Denetim Anlayışına Etkisi: Özgün Denetim Yaklaşımı Erdem Taş Denetim Ortağı, SMMM.
TÜM MOTORLU TAŞIYICILAR KARŞILIKLI SİGORTA KOOPERATİFİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Makro İktisat.
6. 1. KYOTO PROTOKOLÜ.
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
DEPREMLER İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR
COĞRAFİ KONUM.
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
Parametrik Olmayan İstatistik
Parametrik Olmayan İstatistik
UÇAKLAR VE FİYATLARI SAVAŞ UÇAKLARI ( 3 ÖRNEK )
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
KANSER.
UÇAKLAR SAVAŞ UÇAKLARI ( 3 ÖRNEK ) EĞİTİM UÇAKLARI ( 2 ÖRNEK )
1982 Anayasası’nda Yerel Yönetimler (V. Hafta)
EMPATİK İLETİŞİM 1.
Foto muhabiri görev yerine zamanında gitmelidir
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
METALİK BAĞ Metal atomlarını bir arada tutan bağdır. Metallerde değerlik elektronları atom tarafından çok zayıf bir şekilde tutulur. Çünkü çekirdeğe uzaklıkları.
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
Geniş Ölçekli Testlerde Madde Yapıları
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
BÖLÜM 10 Dalga Hareketi. BÖLÜM 10 Dalga Hareketi.
Uluslararası İşletme Yönetimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
BÖLÜM III I. ZAMAN – II II. YIL
Gerçek Yaşama Dayalı Durum Belirleme
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Çevre Yönetim Sistemi
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
MEDYA OKUR YAZARLIĞI EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ ULUSLAR ARASI SAAT DİLİMLERİ

ULUSAL SAAT NEDİR? ULUSAL SAAT (ORTAK SAAT) Çalışma hayatında, yerel saatlerin hepsini kullanmak mümkün değildir. Ticari ve ekonomik ilişkilerin kolaylaştırılması,  haberleşme ve ulaşım  hizmetlerinin hızlı  ve düzenli bir şekilde yapılabilmesi için ulusal saat uygulamasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle her ülkenin kendisine en uygun meridyenin yerel saat, bütün ülke sınırları içerisinde geçerli hale getirmesiyle oluşan saate ulusal saat veya ortak saat denir. Ancak Rusya Federasyonu, Kanada, Çin, ABD, Brezilya, Hindistan ve Avustralya gibi doğu batı yönünde geniş alan kaplayan ülkeler birden fazla ortak saat kullanmaktadırlar.Çünkü bu    ülkeler doğu         batı  yönünde geniş  alanlara yayıldıklarından, ülke içerisinde ve doğusu ile batısı arasında  büyük  yerel  saat farklılıkları ortaya çıkmaktadır.  Örneğin Rusya 11,  ABD 6 ortak saat kullanmaktadır.

Türkiye 1978 yılına  kadar 2. saat diliminde  yer alan  30° doğu  meridyeninin yerel saatini ortak saati olarak kullanmaktaydı. 1978 yılından sonra gündüz süresinin uzun olduğu yaz aylarında, Güneş enerjisinden daha fazla yararlanarak enerji tasarrufunda bulunmak ileri ve geri saat uygulamasına geçilmiştir. Kış Saati: Ekimin son haftasından Martın  son haftasına kadar kış saati (geri saat) uygulamasında 2. saat diliminde yer alan 30° D meridyeninin yerel saati ortak saat olarak kullanılır.