Topluma Hizmet Edenler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL ENVAR ilköğretim okulu
Advertisements

A1 YEŞİL SINIF ‘Vücudumuz ve Mikroplar’ Projesi
ŞANLIURFA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLK ALO SEVGİLİYE.
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
EDİSONUN ÇOCUKLUĞU.
BİLİM ADAMLARI.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Alexander Graham Bell.
İletişimin Zamanda yolculuğu
Sosyal bilgiler proje ödevi
İCATLAR.
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
Telefonun icadı Ve Graham Bell
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
gökyüzü rüzgarçocuk uçak korku zaman mucit buluş merak.
EDİSO NUN HAYATI ADI:ERCAN SOY ADI:ERBAY SINIF:5-A NO:239
TEOG Sınavından Yüksek Puan Almak İçin 10 Altın Tavsiye
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
Mustafa kemal Akbay İlköğretim Okulu Veli Toplantısına Hoş Geldiniz.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
HAKAN GÜNER yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
BULUŞLARDAN BAZILARI.
MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKOKULU
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
ADIN DURUMLARI (İSMİN HALLERİ)
Medya Tarihi ve Kavramlar
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
(14 Mart Nisan 1955),14 Mart Nisan1955 Alman asıllı ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocugu olarak olarak 1879 yılında.
Mustafa DİNÇ Türkçe Öğretmeni
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Haklarımı Biliyorum, Düşüncelerimi Açıklıyorum
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİK DEĞİŞİM
Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER MUCİTLER ve İCATLARI (3 Mart, 1847 – 2 Ağustos, 1922) 3 Mart18472 Ağustos19223 Mart18472 Ağustos1922 Alexander Graham Bell.
BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİ VELİLERİNE ÖNERİLER ……………….. İlköğretim Okulu.
Kötü Alışkanlık ve Davranışlardan Korunma Yolları
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
Gerçekleşen Düşler.
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
AHMET ÜNVER.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Problem çözelim.
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
AKÇAĞLAYAN ORTAOKULU HOŞGELDİNİZ.
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
ALGILAMA İLETİŞİM.
OKUMA.
HİDAYET TÜRKOĞLU KİMDİR.
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
GELİŞİM VE ÖĞRENME Ders 4
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
AHMET ÜNVER.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

Topluma Hizmet Edenler

Pascal

Gutenberg

Marconi

Wright Kardeşler

Galileo

Yurdumuzda yada başka ülkelerde yaptıkları çalışmalarla insanlara eğitim, bilim, sanat, spor, sağlık ve daha pek çok alanda yararı dokunmuş, yaptıkları çalışmalarla örnek olmuş kişileri tanımak bizim görevimizdir. Bu kişilerin yaşamları araştırmalıyız, iyi öğrenmeliyiz ve onları kendimize örnek almalıyız.

Thomas Edison

İnsanlık tarihinin en büyük mucitlerinden biri olan Thomas Edison, 11 Şubat 1847’de Amerika’nın Ohio eyaletinde dünyaya geldi. koltukçu bir babanın ve İskoç asıllı eski bir Öğretmen olan annenin son ve yedinci çocuklarıydı. Edison burada orta halli bir ailenin çocuğu olarak büyümeğe başladı ve ilköğrenimine burada başladı. Fakat başladıktan yaklaşık üç ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bundan sonraki üç yıl boyunca özel bir öğretmen tarafından eğitildi. Son derece meraklı ve yaratıcı kişiliğe sahip bir çocuk olan Edison, 10 yaşına geldiğinde kendisini fizik ve kimya kitaplarına verdi. Oniki yaşına geldiğinde ailesine yardım etmek için trende gazete satmaya başlayan Edison, evlerindeki laboratuvarını trenin yük vagonuna taşıyarak, çalışmalarını burada sürdürdü. Bu dönemde Edison; bilimsel kitapları bolca okudu ve bu kitaplardan çok şey öğrendi etkilendi. Onbeş yaşına gelince kendi kazandığı tüm parayı bir baskı makinesine yatırdı ve bir gazete çıkardı. Bu gazetenin yazılarını kendisi trende yazıyor ve evde basıyordu. Ancak bir gün hareket halindeki bir vagona atlarken bir tren memuru tarafından yakalandı. Memur kulağını o kadar çekti ki günlerce kulak ağrısından kıvranmak zorunda kaldı. Ancak bu olay sonrasında Edison sağır oldu. Edison onaltı yaşındayken telgrafçılığı öğrendi ve ve dört yıl boyunca telgraf memuru olarak görev yaptı. Bir Mucit olma isteği onda bu yıllarda başladı. Ampulün içindeki havayı boşlatarak bugün kullandığımız ampulun yanmasını sağladı. Daha sonraki yıllarda bir imalathane kurarak telgraf ve aygıtları üretmeye başladı. Bir süre sonra bir araştırma laboratuvarı kurdu ve tüm zamanını yeni buluşlar yapmaya yönelik çalışmalara ayırdı. Edison’un 1300’den fazla icadı vardır.

Alexsander Graham Bell

Aşık Veysel

Naim Süleymanoğlu

Refet Angın

İdil Biret

Mimar Sinan

Hakan Şükür

Mehmet Öz

Hidayet Türkoğlu

Bilim,sanat yada spor alanlarında başarılarıyla yada yaptıklarıyla kendisinden söz ettiren ,topluma örnek olmuş birini belirleyiniz. Bu kişinin çocukluğunu araştırınız. Resmini bularak ödevinizi hazırlayıp sınıfa getirerek arkadaşlarınıza sunum yapınız..