İ ve D Sistemlerinin Temel bileşenları. İ ve D sistemlerinin Temel bileşenları Dünya Bankasındaki deneyim, İ ve D sistemlerinin temel bileşenlarının belirlenmesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
YRD.DOÇ.DR. VOLKAN UNUTMAZ 1 SPOR YÖNETİMİ -I. Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği yaptıkları.
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
Program Tasarım Modelleri
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Proje Entegrasyon Yönetimi
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ASSURE Modeli.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
Yönetimin Fonksiyonları Yöneltme (Motivasyon) Denetim
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
Program Tasarım Modelleri
İ
ÇEVRESEL GÖSTERGELER EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
WEB PROJE YÖNETİMİ Ahmet TAŞTAN.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Proje Risk Yönetimi YRD. DOÇ. DR. KENAN GENÇOL.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
PROGRAM DEĞERLENDİRME
Geçerlik ve Kullanışlılık
Pazarlama anlayışındaki gelişmeler-1
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetimin temel fonksiyonlari
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
Nitel Araştırmalar.
Hastane Bilgi Sistemlerinin Teknik Yönleri
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

İ ve D Sistemlerinin Temel bileşenları

İ ve D sistemlerinin Temel bileşenları Dünya Bankasındaki deneyim, İ ve D sistemlerinin temel bileşenlarının belirlenmesi konusunda yardımcı olmuştur – Sistem yaklaşımı – Bir Sistem, bir bütünü oluşturan birbiriyle bağlantılı ve ilişkili bileşenler grubudur. (Senge, 1990) – Bir İ ve D sistemi genelde üç spesifik bileşen grubundan oluşur,

Fonksiyonel bir İ ve D Sistemi 12 Temel Bileşenden oluşmuştur. Neden bileşenler? Sistem, bir bütünü oluşturan birbiriyle bağlantılı ve ilişkili bileşenler grubudur. (Senge, 1990) Neden 12 bileşen? – Aslında HIV İ ve D sistemleri için geliştirilmiş olmasına rağmen, prensipler bütün sektörlere uygulanabilir. – Bu nedenle, İ ve D sistemleri için bileşenlere ihtiyaç vardır. Neden 12 bileşen? – Operasyonel deneyimden geliştirilmiştir.

Fonksiyonel bir İ ve D Sisteminin 12 bileşeni 12 bileşen 3 türde gruplanabilir: – Çevreyi etkinleştirme İnsanlar, ortaklıklar ve planlama – Veri ve Bilgi Veri toplama, elinde tutma ve doğrulama – Karar verme mekanizmasında kullanım Kimin hangi kararları ne zaman aldığını anlayarak buna göre bir tasarım yapmak gerekir. Amaç, sadece rapor vermek değil, karar verme mekanizmasında geri besleme olarak kullanımını sağlamak. a

12 bileşenun Ayrıntılı Açıklamaları İnsanlar, ortaklıklar ve planlama İ ve D için çevreyi etkinleştirme Neyle ilgilidir? – İnsanlar (bileşen 1) – Eğitimli kişiler(bileşen 2) – Birlikte çalışmak (bileşen 3) – Planlamak (bileşen 4) – Operasyonel hale getirmek ve maliyet (bileşen 5), ve – Tamamen fonksiyonel hale getirmek için İ ve D sistemini motive etmek. (bileşen 6)

12 Bileşenin Ayrıntılı Açıklaması Verileri toplamak, elinde tutmak ve doğrulamak İ ve D planı, izleme ve değerlendirme için hangi verilerin elde edilmesi gerektiğini tanımlar Bu halkadaki bileşenler, ulusal İ ve D sisteminin bir parçası olarak gerekli olan bütün veri türlerinin toplanmasına, elde tutulmasına ve doğrulanmasına yardımcı olur.

Sonuçları geliştirmek için Bilginin Kullanımı(Geri Besleme) Başarılı olabilmek için izleme bilgilerinin kullanılması gerekmektedir! Raporların derlenmesi ve toplanması için kim sorumlu olacak Zamanlamayı ve olası kullanıcıları dikkate al – Bütçenin hazırlanırken veya performans gözden geçirilirken göstergeler elde olacak mı? – Karar vermede kilit kişiler kimlerdir? – Veriler nasıl sunulacaktır?

Birkaç soru Halen hangi İ ve D Sistemi bileşenleri mevcuttur? Ulusal düzeyde İ ve D Sisteminin geliştirilmesinde kilit ortaklar kimlerdir? “Sonuçlar hakkında geri besleme” türlerinden hangileri mevcuttur? Bakanlığınızda karar vermede veriler nasıl kullanılmaktadır?