Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi"— Sunum transkripti:

1 Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi
NeTIRail-INFRA Bilgilendirme Toplantısı, Ankara, Türkiye

2 Mevcut Durum (1) CEM (Merkezi Elektro-Mekanik) Anklaşman Sistemi manevranın az olduğu alanlarda ve düşük yoğunluklu hatlarda kullanılmaktadır. Yeni otomatik cihazların mevcut anklaşman sistemine entegrasyonu problemlidir. Sinyaller ve makaslar lokal olarak veya çelik kablo bağlantısı ile uzaktan yönetilmektedir. CEM cihazlarının durumu yalnızca o lokasyonda bulunan ve merkezde sinyalden sorumlu personelle telefon vasıtasıyla iletişim kuran sorumlu kişi tarafından görülebilmektedir. Geçmişteki CEM işlemleri veya durumları için kayıt cihazı bulunmamaktadır.

3 Mevcut Durum (2) Manuel makas değiştirme mekanizması
Sinyalin uzaktan kontrol edilmesi için demir kablo

4 Geliştirilen çözümler
Mekanik cihazların değiştirilmesinin gerçek zamanlı izlenmeye dayanması; Mevcut CEM sistemleri için geliştirilen bu sistem bağımsız olup herhangi bir müdahale gerektirmemektedir. Yerleştirilen cihazların şematik gösterimi

5 Sistemin avantajları (1)
CEM sisteminde yeni cihazların entegrasyonu desteklemektedir. Kablosuz iletişim sağlamaktadır. Batarya ve fotovoltaik hücreler kullanarak gücü başka bir kaynak almaya ihtiyaç duymamaktadır. Sistem, zorlu ortamlarda ve uzun süreli çalışmalardan kaynaklanan kısıtlamaları desteklemektedir. Sinyal, lamba ve bağımsız çalışan makasların kullanım durumunun belirlenebilmesi ve CEM cihazlarının için kolayca entegre edebilir spesifik arayüzler içermektedir. Gerçekleştirilen CEM işlemlerinin ve durumlarının otomatik ve tarihsel olarak veri tabanı oluşturmakta ve kaydetmektedir.

6 Sistemin avantajları (2)
İş veriminin arttırılması: Gerçek zamanlı ve güvenilir bilgi ile kullanıcı – kurulumun etkileşimindeki güvenilirliği arttırmak Kullanıcının sorumluluğunu arttırmak Aşağıda yer alan işlevler doğrulanmıştır: İzlenen cihazların (sinyaller ve makaslar) uygun arayüzleri kullanarak durumunun belirlenmesi Gerçek durumlarda kablosuz iletişim Hatasız alım ve veriyi .csv formatında kaydetme En düşük ışık ve sıcaklıklarda çalışma

7 Sinyallerin izlenmesi için çözümler(1)
Cihaz, sinyalin mobil parçasının lokasyonunu izler. Rezistans kullanarak, voltaj düşüklükleri izlenebilir. Bileşen 1 Ara bileşen Bileşen 2 Kablosuz Kablo kısayolu

8 Sinyallerin izlenmesi için çözümler (2)
Arayüz ve WIDP cihaz tipi, sinyal direğindeki yerleşimi Çözümün doğrulanması: Sahadan alınan sinyaller kurulan cihazlar sayesinde belirli komutlarda istasyon operatörüne iletilir. Yapılan doğrulama neticesinde alınan veriler, hatasız olarak alınmış ve durum değişikliğine ilişkin bilgilendirme yine sistem aracılığıyla verilen mesajlar ile iletilmiştir.

9 Makasların izlenmesi için çözümler(1)
ELP 319: fotoğrafı ve iç bağlantıları Makaslardaki toleransın daha az olması nedeniyle, genel amaçlı kullanılan sensörler ile direk makas pozisyonu alınamamıştır. Hat makasları için sertifikalandırılmış olup, spesifik şekilde yerleştirilen sensörler kullanılmalıdır. Genellikle Siemens, ELP-319 cihazı kullanılmaktadır. ELP-319 pozisyonu hakkında bilgi veren ayrı bir arayüz dizayn edilmiştir.

10 Makasların izlenmesi için çözümler(2)
WIDS cihazlarının ELP 319 mekanizmasına bağlanması

11 Makasların izlenmesi için çözümler (3)
ELP319 için sistemin işlevselliğinin doğrulanması: WIDS, son uygulamasında kablosuz erişim ile yeni mesajlar gönderebilmektedir. Birçok kez sistem denenmiş ve farklı özellikler kullanılarak alınan veriler .csv formatında kaydedilebilmiştir. ELP 319 durumu hakkındaki bilgiler test sırasında kapsama dahil edilmiştir.


"Anklaşman sistemlerinin iyileştirilmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları