Tel: 0912 802 5379 İstanbul'u Dinliyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
Advertisements

İSTANBUL ŞİİRLERİ.
ORHAN VELİ KANIK
İSTANBUL’U DİNLİYORUM Orhan Veli
ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
MATTA 17. İSA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞIYOR Altı gün sonra İsa, yanına yalnız Petrus, Yakup ve Yakup'un kardeşi Yuhanna'yı alarak yüksek bir dağa çıktı. Onların.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
Ses Bilgisi Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi büyük ünlü uyumuna uygundur? A. Yarın sen de geliyor musun? B. Aksama kadar seni.
Hayalle Gerçek Arasında Rumeli Hisar’ından Bir Boğaz Manzarası.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
1. GRUP PUANI 2. GRUP PUANI SORUYU GÖR SORUYU GÖR.
CÜMLEDE YAPI.
COŞKU VE HEYECANA BAĞLI(LİRİK) ANLATIM
Soru: 1 Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi yapı bakımından farklıdır? A) Korku başarısızlık nedenidir. B) Bu yazı Van’ da geçireceğim. C) Antik.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA NASIL OLUR? EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Acil Tıbbi Durumlar İçin Temel İlk Yardım. © Business & Legal Reports, Inc Acil Yardım! Dakikalar Fark Yaratabilir © Business & Legal Reports, Inc.
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER. Sınava dün girdik. Biz film başlamadan gelmiştik. At dört nala koşuyordu. Senin geldiğini önce o görmüş. Yukarıdaki cümleleri.
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
Vakit gece Alaca karanlık Üç-beş nöbetinde Ayakta dimdik uyanık Görevi devralan ben miyim anne... Estikçe esiyor rüzgar Ayaza kesiyor kar Yol dolam.
YA Ş ADI Ğ IMIZ YÖREN İ N DO Ğ A İ LE İ LG İ L İ KÜLTÜREL ÖZELL İ KLER İ ADI,SOYADI:MEL İ N K İ RM İ T SINIF,NO:7/B 128 Ö Ğ RETMEN: EL İ F AKIN.
YALIN YÖNETİM YALIN SAĞLIK.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Turizmde Kriz Yönetimi & Çözümler
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
MARMARİSTEYİM YUSUF CANTÜRK Hazırlayan: Ertun Doğudan.
Kedilerde Vücut Dili Doç. Dr. Hakan Öztürk
Planlı Yaşamak.
2013’e başlarken....
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
PERİKARDİYUM MERİDYENİ
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
Ataletin sekonder kazançları
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
1914’te İstanbul’da doğmuş,burada başladığı ilk öğrenimini Ankara’da sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
kısa metrajlı yazı ses düğmesini açabilirsiniz
Meksika'da Inka tapınaklarına çıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog,  birkaç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden  uzun.
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
Kedi, köpek, tarak, çekiç, anne, dayı, ayak,
O’na Dair Dr.Sibel OK.
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
SONBAHAR.
TEKNİK RESİM KESİT ÇIKARMA.
İÇİMİZDE YAŞIYOR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938)
Armada Usulü Nişan Daveti Teklifi.
Dönülmez akşamın ufkundayız azizim
ten okuyacağınızyazılar Gençlerin ve Eşlerin Hayal Dünyasından Gerçek Hayata Pişmanlık İçinde Uyanışları Anneler-Babalar.
Her şey sende gizli: Yerin seni çektiği kadar ağırsın
SES BİLGİSİ Ali MUTLU MUTLUCAN.
T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (ebys) HÜSEYİN ERİŞGİN Gökhan göçmez sistem yöneticisi.
ORHAN VELİ KANIK.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
KUVVET VE SÜRTÜNME KUVVETİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II DERS XI
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
ПРИЛОЗИ.
İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

Tel:

İstanbul'u Dinliyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda Sucuların hiç durmayan çıngırakları; İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor derken Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık; Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı, Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular, Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. Tel: İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Başında eski alemlerin sarhoşluğu, Loş kayıkhaneleriyle bir yalı Dinmiş lodosların uğultusu içinde. İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan. Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde. Alnın sıcak mı, değil mi bilmiyorum; Dudakların ıslak mı değil mi, bilmiyorum Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul'u dinliyorum... Orhan Veli Kanık

Tel: