Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mutfak Hizmetleri Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 Mutfak Hizmetleri Yönetimi

2 Düşmeleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Zemin temiz ve kuru tutulmalıdır. Tepsiler fazla yüklenmemelidir. Çok yüksek olan ve devrilebilecek eşyalar taşınmamalıdır. Zeminde takılıp düşmeye neden olabilecek her şey (elektrik kabloları vb.) kaldırılmalıdır.

3 Düşmeleri Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Kapılar dikkatli bir şekilde açılıp kapanmalı, yanlış yönden girilmemelidir. Güvenliğe uygun olmayan ayakkabılar giyilmemelidir

4 Yanıkları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Her aşçı yanında mutfak araçlarını tutmak ve yanmaları engellemek için gerekli mutfak bezi ve gerekli araçları bulundurmalıdır. Mutfakta sıcak bir kap veya araç taşırken ortam, rahat geçişler sağlayacak şekilde olmalıdır. Mutfak araçları gereğinden fazla kaynar sıvı ile doldurularak taşınmamalıdır.

5 Yanıkları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Sıcak kapların sapı dışa dönük çarpılabilir şekilde bırakılmamalıdır. Fırından çıkan kapların tutulacak yerlerine özel aparatlar takarak yanmaların önüne geçilmelidir. Yağın içine yiyecek madde atarken dikkat edilmelidir. Basınçlı pişme ekipmanlarının kapaklarını açmadan buhar basıncını düşürerek bilinçli hareket etmek gerekir.

6 Elektrik Çarpmasını Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Elektrikli aletleri kullanırken eller kuru olmalıdır. Alet kullanılmadığında, onarım yapılırken veya temizlenirken anahtarı kapatılmalı ve fişi prizden çekilmelidir. Bütün elektrikli aletler düzenli olarak kontrol edilmeli ve çalışır durumda olmaları sağlanmalıdır. Arızalı olanların üzerine kullanılmamasını belirten uyarılar bırakılmalıdır. Prosedürlere göre, teknik servise haber verilmelidir. Elektrikli araçlar ıslak zemin üzerinde çalıştırılmamalıdır

7 Patlamaları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
İş bitiminde, mutfağı terk etmeden önce bütün gaz vanaları tek tek kontrol edilmelidir. • Gazı açmadan önce brülör kontrol edilmelidir. • Yakmadan önce, fırının kapağı biraz açık tutulmalı, gazın patlayabilir olduğu akıldan hiç çıkarılmamalıdır. •

8 Patlamaları Engellemek İçin Alınması Gereken Önlemler
Tencereler taştıktan sonra gazın yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. Gazla çalışan sorunlu bir ekipman derhal mutfak şefine bildirilmelidir. Bir yerden gaz kokusu geldiği zaman derhal önlem alınmalıdır. Gaz çıkışını kontrol eden ikaz araçlarının mutfaklarda bulunması gereklidir.


"Mutfak Hizmetleri Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları