İ ve D planı nedir. İ ve D çalışmasını Organize Etmek Bir İ ve D sistemi – Bir bütün olarak 12 bileşen – Ulusal düzeyde geniş bir vizyon oluşturur Bir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik Planlama.
Advertisements

STRATEJİK PLAN STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Temel Planlama Dokümanlarının Sonuç Oryantasyonu Hakkında Yorumlar.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ Hedefler, Faaliyetler, Performans Kriterleri
İş Tanımı Hazırlama Kılavuzu
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
STRATEJİK PLANLAMA ÖĞELERİ (Amaç ve Hedef Belirleme)
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Yeniden Yerleşim Planlaması
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
Stratejik Planlama Doç. Dr. Mehmet İ. YAĞCI Mersin Üniversitesi
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“Genel DEA Eğitimi” EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 4 Politika Sürecinde DEA Organize Edilmesi: Kurumsal Stratejiler.
PLANLAMA VE STRATEJİK PLANLAMA S.Nazik Işık Nisan 2008.
Gelişmemizi nasıl ölçebiliriz ? Başarı ölçütleri: Sürekli iyileştirmeye ve hesap verebilirliliğe yönelik olarak performans ölçütlerinin saptanması.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI
IPA II Dönemi Hazırlıkları
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Kimsenin Rüyalarınızı Çalmasına İzin Vermeyin
STRATEJİK PLAN Burak Arıkan, Nezih Güven Bologna Rehberi
STRATEJİK PLANLAMA.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
«MESLEKİ EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ»
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” MİSYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ Mart 2012.
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
OKUL/KURUMDA STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ “GELECEĞE YÖNELİM” VİZYON BİLDİRİSİ MANAVGAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Ar-Ge BİRİMİ KOORDİNATÖRÜ Mart 2012.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Toplam Kalite Yönetimi
X- Strateji İçin Kültür ve Liderlik
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
PROJE YÖNETİMİ. Şirket veya kurumların stratejik veya operasyonel hedeflerini gerçekleştirmek üzere tasarlayıp yürüttükleri faaliyetler bütünüdür. Proje.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 11. Hafta Stratejik Kontrol Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
YEREL STÖ’LER KURUMSAL DESTEK PROGRAMI
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Planlama.
Bölüm 14 Stratejik Değerleme ve Kontrol
BÖLÜM III. PAZARLAMA PLANLAMASI 6.1. PAZARLAMA PLANLAMASININ AMACI
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Kimsenin Rüyalarınızı Çalmasına İzin Vermeyin A. RUSH.
Sunum transkripti:

İ ve D planı nedir

İ ve D çalışmasını Organize Etmek Bir İ ve D sistemi – Bir bütün olarak 12 bileşen – Ulusal düzeyde geniş bir vizyon oluşturur Bir İ ve D Planı – İ ve D’nin organize edilmesi ve duyurulması için kilit bir araç – İ ve D sorularının nasıl ele alınacağını, hangi göstergelerin ölçüleceğini, raporların hangi sıklıkla ve ne şekilde hazırlanacağını ve kullanım amaçlarını gösterir. – İletişim ve haberleşme için yaygın bir vizyon oluşturur.

İ ve D Planının Üç Ana Bölümü Bölüm 1: Evveliyat ve İlgililik – Kapsam, diğer stratejik ve performans çabaları ile ilişkisi, planın otoritesi konusunda netlik – İ ve D’nin başarısının ne şekilde değerlendirileceğine dair vizyon. * Bölüm 2: İ ve D sistemi ile ne ölçülecek – Sonuç Çerçevesi – Veri Kaynakları ve Göstergeler

İ ve D Planının Üç Ana Bölümü(2) Bölüm 3: İ ve D sistemi nasıl çalışacak? – Örgütsel Yapılanma, iş tanımı – İnsan Kapasitesi– mevcut ve gerekli beceriler – İ ve D Ortaklığı – ”Paydaşlar” bu sürece nasıl dahil olacaktır? Diğer İ ve D çalışmaları ile ilişkisi – Gözden Geçirme ve Güncelleme Süreci – Maliyetlendirilmiş İ ve D İş Planı – Danışmanlık, Haberleşme/İletişim ve Kültür – Veri kaynakları ve bağlantılar – İ ve D’den gelecek geri besleme bilgilerinin duyurulması ve kullanılması için vizyon

İ ve D İş Planı Bugün bu konu ele alınmayacaktır – İ ve D Planı bileşenleri üzerinde odaklanılacaktır. Plan tamamlandığında, planın geliştirilmesi ve uygulanması için bir takvimin belirlenmesi önem taşır. İ ve D Planı uygulamaları için tahmini maliyetin ve bütçe gereksinimlerinin ayrıntılı olarak belirlenmesi Bakınız Bölüm 7, kısım 7 “How to Guide”