Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ Hüseyin Kasap Şubat 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
BİREYSEL EMEKLİLİK 2013.
SİGORTA ACENTELERİ.
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları --- Av
Bireysel Emeklilik Sistemine Yönelik Vergi Düzenlemeleri İstanbul 2002.
SİGORTA ARACILARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
Denetim (mali/iç) Ismael el Barzouhi, Denetim Müdürü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SOSYAL GÜVENLİK REFORMU İŞVEREN İŞLEMLERİ SELAMİ GÖZ ŞUBAT/ 2013.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Doğrudan Tazmin Sistemi (DTS) Takas Odası Projesi
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
SİGORTACILIK SEKTÖRÜNDE YER ALAN KURUM VE KURULUŞLAR 3. HAFTA
SİGORTA ARACILARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Tel: 0533.
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
Sigorta Hukuku 31 Ekim
TURİZM HUKUKU SÖZLEŞMELERİ
E- Ticaret Altyapısı.
6183 SAYILI KANUNLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİLERİ HAZİRAN 2003 ANKARA.
“KOBİ’lerin Krediye Erişiminde Tek ve Doğru Adres: KGF”
HUKUK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ:
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
SİGORTA ACENTELERİ VE ŞİRKETLERİ DİKKAT !!!
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Dijital Bankasürans 7 Ekim 2015.
Sosyal Güvenlik Hukuku 1. Ders
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
7. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ Mesleğimizde Haksız Rekabet Haksız Rekabetle Mücadelede; Hizmet Kalitesi ve Meslek Kararının Rolü ve Önemi Ali Kamil.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU ÇİĞLİ HİZMET MERKEZİ HOŞGELDİNİZ.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL SAĞLIK SİGORTASI TESCİL ve PRİM DAİRE BAŞKANLIĞI.
GAZİANTEP SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRÜ
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
Mehmet GENÇ Genel Müdür Mutlu BOZKURT Genel Müdür Yrd.
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
6661 SAYILI KANUN İLE GELEN DESTEK ÖDEMESİ
Örnek Olay-1 Denetlenen Kurumun Bütçe Büyüklüğü :
ANRO-2.
Sigorta Sektöründe Meslek Grupları
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
Bireysel Emeklilik Sistemi
KONUT FİNANSMANI SİSTEMİNDE SİGORTANIN YERİ Doç. Dr
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
Türkiye Sigorta ve Emeklilik Sektörü
TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ (TSB) Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Sigortacılık Kanunu: 5684 Sayılı Yayınlanan Resmi Gazete: 26552.
Sunum transkripti:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ Hüseyin Kasap Şubat 2016

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İcra Komitesinin Görevleri  Meslek kurallarını belirlemek  Etik Kuralları belirlemek  Acenteler arasında haksız rekabeti önleyici önlemler almak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İcra Komitesinin Görevleri  Sigorta acenteliğine ait gelişmeler ile idarî ve yasal düzenlemeleri izleyerek toplayacağı bilgileri mensuplarına ve ilgililere ulaştırmak  Yurt içinde ve yurt dışında sigorta acenteliği ile ilgili diğer meslek kuruluşları ile ilişki kurmak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İcra Komitesinin Görevleri  Mesleğinin geliştirilmesi amacıyla gerektiğinde kurslar tertip etmek, seminer ve konferans gibi eğitim faaliyetlerinde bulunmak  Asgarî fizikî şartları belirlemek  Disiplin işlemleri yapmak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İcra Komitesinin Görevleri  Levha kayıt işlemlerini gerçekleştirmek  TOBB Yönetim Kuruluna sunulmak üzere yıllık rapor hazırlamak  Müsteşarlıkça istenen diğer görevleri yerine getirmek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB Tarafından Alınan Levha Aidat Ücretleri Acentenin Levhaya Kayıt Olduğu Dönemde TOBB’a Ödediği Toplam Levha Aidat Ücreti Acentenin Levhaya Kayıt Olduğu Yıl Bugüne Kadar TOBB’a Ödenen Toplam Aidat Ücreti TL TL TL TL TL TL 2015 TOPLAM 75 TL 375 TL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN ACENTELERİN PERSONEL DURUMU Gerçek Kişi Acente Sayısı : Teknik Personelsiz Çalışan Gerçek Kişi Acente Sayısı : (toplamın %62’si) Gerçek Kişi Acentede Çalışan Tek. Per. Sayısı: Tüzel Kişi Acente Sayısı : Tüzel Kişi Acentede Çalışan Tek. Per. Sayısı : Tüzel Kişi Acentede Çalışan Müdür Sayısı: Tüzel Kişi Acentede Çalışan Toplam Personel Sayısı : Personel istihdamının yapılmaması nedeniyle Levha kaydı silinen tüzel kişi acente sayısı : 796* * (238 Acente durumunu düzelterek yeniden kayıt olmuştur.)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Personel İstihdamı Yapmadığı İçin Levha Kaydı Silinen 796 Sigorta Acentesine İlişkin Bilgiler TÜRKİYE GENELİ MÜDÜRÜ OLMAYANLAR: 374 TEKNİK PERSONELİ OLMAYANLAR: 422 İSTANBUL MÜDÜRÜ OLMAYANLAR: 127 TEKNİK PERSONELİ OLMAYANLAR: 141 TÜRKİYE’DE 238 ACENTE DURUMUNU DÜZELTMİŞTİR. İSTANBUL’DA 74 ACENTE DURUMUNU DÜZELTMİŞTİR.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği YıllarLevhaya KaydolanLevhadan SilinenYeniden Kaydolan

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Mevzuat  Sigorta Acenteleri Yönetmeliği  Destek Hizmetleri Yönetmeliği  Bireysel Kredilerle Bağlantılı Sigortalar Uygulama Yönetmeliği (Finans kuruluşlarının aracılık faaliyetleri)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Mevzuat  Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri İle Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelik (Çağrı Merkezi ve Uzaktan Satış)  Zorunlu Sigorta Takibine İlişkin Yönetmelik (Fiyat ve Komisyon Tespiti)  Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Sermaye Yeterliliklerinin Ölçülmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Yönetmelik (Karşılıklar)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Mevzuat  Trafik Tarife Uygulama Yönetmeliği (10 TL İşlem Ücreti)  Maden Zorunlu Ferdi Kaza (%10 Komisyon Oranı)  Zorunlu Hekim Sorumluluk (%10 Komisyon)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Mevzuat  Trafik Sigortası Genel Şartları  Kasko Sigortası Genel Şartları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Disiplin İşlemleri  Asgari Fiziki Şart Tetkik İşlemi Sayısı  Açılan Disiplin Soruşturması Sayısı: 794  Meslekten Men Cezası verilen Acente Sayısı: 61  Meslekten Geçici Çıkarma 1  Kınama Cezası Verilen Acente Sayısı: 16  Uyarı Cezası Verilen Acente Sayısı: 63  İşlem yapılmasına mahal olmayan Acente Sayısı 383  Devam eden disiplin soruşturması sayısı 147

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Raporlar  Sigorta Acenteleri Bölgesel Gelişmişlik ve Taşıma Kapasitesi Araştırması  Sigorta Acenteleri Dünya Uygulamaları Araştırma ve 2023 Vizyonu Belirleme Çalışması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Yurt Dışı İlişkiler  Avrupa Sigorta Aracıları Federasyonu (BİPAR) Aktif Üyelik 2015’Haziran

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Sektörel Şura TOBB Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı Sn. Ali BABACAN'ın başkanlığında, tarihinde TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda, İcra Komitesi Başkanı Sn. Hüseyin KASAP, acentelik sigorta acenteliği mesleğinin sorun ve çözüm önerilerini, birinci ağızdan Başbakan Yardımcısı Sn. Ali BABACAN, ilgili bakan ve bürokratlara iletme fırsatı buldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Temel Faaliyetler – Sektörel Şura TOBB Başkanı Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun ev sahipliğinde, Başbakan Sn. Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığında, tarihinde TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda, İcra Komitesi Başkanı Sn. Hüseyin KASAP, acentelik sigorta acenteliği mesleğinin sorun ve çözüm önerilerini, birinci ağızdan Başbakan Sn. Ahmet DAVUTOĞLU, ilgili bakan ve bürokratlara iletme fırsatı buldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Erdem CANTİMUR Ziyareti / 19 Ağustos 2015 Temel Faaliyetler – Lobi Çalışmaları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Ahmet ERDEM Ziyareti / 7 Eylül 2015 Temel Faaliyetler – Lobi Çalışmaları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Sn. Ersan ASLAN Ziyareti / 9 Eylül 2015 Temel Faaliyetler – Lobi Çalışmaları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Acentelik Sözleşmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Komisyon Ödeme Borcu  Matbu Evrakların Temini  Acente’nin Bilgilendirilmesi ve Eğitimi  Acente’ye Sistemi Açma Borcu Acentelik Sözleşmesi – Şirketin Borçları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Acente’nin Kayıtları  Şirket’in Kayıtları  Mutabakat Dönemleri  Teyit ve İtirazlar  Mutabakatsızlığın Etkileri Acentelik Sözleşmesi – Kayıt Düzeni ve Mutabakat

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Prim Tahsilatı  Primlerle İlgili Değişiklikler  Primlerin Tahsil Yöntemi  Primlerin Aktarılması Acentelik Sözleşmesi – Prim Tahsilatı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Komisyonlara ve Diğer Ödemelere İlişkin Temel İlkeler (Direk Satış komisyonu)  Komisyon Oranları ile Diğer Ödemelere İlişkin Oranlar  Komisyonun İadesi Acentelik Sözleşmesi – Komisyonlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Sınırlamalar  Teminatın İadesi Acentelik Sözleşmesi – Teminatlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Şirket’in Acente ve Müşteri Arasındaki İlişkiye Katılımı, Müdahalesi ve Müşterilerle İlişkileri Acentelik Sözleşmesi – Şirket / Müşteri ilişkisi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Olağan Fesih  Acente’nin Sözleşmeyi Olağanüstü Fesih Hakkı  Şirket’in Sözleşme’yi Olağanüstü Fesih Hakkı Acentelik Sözleşmesi – Sözleşmenin Sona Ermesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Feshin Devam Eden Poliçelere Etkisi  Denkleştirme Akçesi  Acentelerin Eşit İşlem Görmesi  Uyuşmazlıkların Halli Acentelik Sözleşmesi – Sözleşmenin Sona Ermesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Görüşler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Lise / Üniversite Mezuniyeti  Tüzel Kişi Acente Teknik Personel İstihdamı  Birden Fazla Acentenin Aynı Büroda Faaliyet Göstermesi Görüşler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Teknik Personelin Birden Fazla Acentede Çalışması  Müdür/Gerçek Kişi Acentenin Birden Fazla Acentede Müdür Olarak Çalışması  Müdür Olmak İçin Eğitim  Yenileme Eğitimi Görüşler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teşekkürler