2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen. 2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ÖSYS 1. ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER SINAV İKİ AŞAMALI (YGS-LYS) OLUŞAN BİR YAPIDIR. BİRİNCİ.
KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
Algoritma.  Algoritma, belirli bir görevi yerine getiren sonlu sayıdaki işlemler dizisidir.  Başka bir deyişle; bir sorunu çözebilmek için gerekli olan.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
1 SÖZCÜKTE ANLAM ÖZELLİKLERİ TÜRKÇE / Sözcükte Anlam Özellikleri.
2016- KPSS Ortaöğretim(Lise) Sınavı
Değerli Arkadaşlar, aşağıdaki sorular 7. ve 8. sınıflar için özel hazırlanmış dil bilgisi kitabımızdan yararlanılarak oluşturulmuştur. Kendi okulumuzda.
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
TÜRKİYE BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU 17. ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK VE 20. ULUSAL BİLİM OLİMPİYATLARI SINAVLARI NİSAN 2012.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
2016 GÜZELYURT Ç.P.A.L LYS SEMİNERİ. YGS SONRASINDA UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN. ÇÜNKÜ;
ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
EQUIZSHOW.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
%68 % 32 ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ İMAM HATİP ORTAOKULLARI EĞİTİM İÇERİĞİ.
LYS’ye bir ay kala… Sorular ve Cevaplar
KONULAR BÖLÜM: Kesirler, Ondalık Kesirler, Yüzde
Hedef-Kazanım Belli bir alanda eğitilecek bireylere kazandırılmak istenen özellikler ya da yeterliklerdir. Kazanımın eğitim yoluyla kazandırılabilecek.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Metinlerin Sınıflandırması
EĞiTiMDE iLETiŞİM VE EĞiTiM ARAÇLARI
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLAMA İLKELERİ
2017 ÖSYS YGS-LYS TANITIMI.
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Sunusu
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
KELİME-SÖZCÜK NEDİR? Cümlenin anlamlı en küçük birimlerine ya da tek başına anlamı olmadığı hâlde cümle içinde anlam kazanan anlatım birimlerine kelime.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI
2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tanıtım Sunumu
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI
Yeni sistem ile önceki sistem arasındaki farklılıklar nelerdir?
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
OKUMA-YAZMA BECERİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
2017 ÖSYS YGS-LYS DEĞİŞİKLİKLERİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
H. A.AKINCI ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Psk. Dan . Erkan EVEGÜ
YÜKSEKÖĞETİM KURUMLARI SINAVI (TYT-YKS) YILMAZ ZARİÇ Psikolojik Danışman 2018.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
İÇERİK DÜZENLEME -Bilgi türleri- Fiziksel bilgi
ÖZEL ATACAN ANADOLU LİSESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)
Tezin Olası Bölümleri.
Nitel araştırma soruları sorma ve soru formu oluşturma
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

2015 YGS ANALİZ KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen

2015 YGS ANALİZİ (TÜRKÇE)  YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde ki anlam soruları üzerindeydi. Önceki yıllara göre paragraf soruları kısaltılmıştı.  Ancak aynı paragrafa bağlı farklı sorular(1 paragraf:3 soru) ve anlam sorularında ki çeldirici şıklar öğrencileri oldukça zorlayacak türdendi  2015 YGS’de Dil Bilgisi bölümünden 5 soru sorulmuştur.  Sınavın dil bilgisi kısmında her yıl gelen yazım kuralları, noktalama işaretleri, ses bilgisi, tamlamalar ve cümle türleri gibi konulardan sorular yine gelmiş ve nispeten bu bölüm öğrenciler tarafından daha kolay yapılmıştır.

2015 YGS ANALİZİ (TARİH)  YGS Tarih sorularında her yıl en az iki bilgi sorusuna rastlanmaktadır  Osmanlı imp. Ve İnkılap Tarihi ağırlıklı sorular sorulmuştur.  Öncüllerin yer aldığı,analiz ve yorumlamayı barındıran seçici sorular çoktu.  Konuyu bilmekten ziyade analiz ve yorum kabiliyeti de ölçülüyordu.

2015 YGS ANALİZİ (COĞRAFYA)  Sorular 2014 YGS sorularına göre daha kolay ve anlaşılırdı.Bilgi gerektiren sorular fazlaydı..  Coğrafya branşı sorularında sınav öncesinde ki korkulan olmadı. ÖSYM geçen senelere göre daha yapılabilir, anlaşılabilir sorular sordu. Son üç senedir bazı konular ÖSYM tarafından kalıplaşmış sorular olarak karşımıza çıkmaktaydı ve bu sene aynı özellikte sorular vardı(örneğin boğazlar kanallar sorusu gibi). Aynı zamanda geçen senelerde olduğu gibi harita soruları vardı. Verimli bir şekilde coğrafyaya emek harcayan her öğrencinin kolaylıkla yapacağı bir sınav oldu.

2015 YGS ANALİZİ (FELSEFE-DİN)  Felsefe soruları kavrama ve yorum becerisi gerektiren sorulardı.  2 SORU BİLGİ gerektiriyordu. Ancak öğrencilerin felsefi terminolojiye ve felsefi düşünüş yapısına sahip olmasını gerektiriyordu.  Müfredat dışı bir soru yoktu. Bazı soruları ÖSYM tarafından daha önce sorulan soruların oldukça benzeriydi.  Din soruları öncül paragrafı olan beklenilen soru tipiydi.

2015 YGS ANALİZİ (MATEMATİK)  Problem soruları özgün olduğundan zaman alıcıydı.  Matematik soruları daha uğraştırıcı ve zaman alıcıydı.  Normal üstü soruların çokluğu öğrencileri süre yönüyle zorladı.  Müfredat dışı soru yoktu.  Matematik sorularıyla ilgili olarak eşit ağırlık öğrencilerinin biraz daha zorlanmış olabileceklerini söyleyebiliriz. Problem soruları ÖSYM’nin yaptığı ALES sorularına benzer nitelikteydi.

2015 YGS ANALİZİ (GEOMETRİ)  2015 YGS soruları YGS müfredatına uygun olarak sorulmuştur.  Geometri de son yıllarda gelen sorulardan farklı olarak öğrencinin şekil çizmesini beklemeden şekil üzerinde işlem yapılacak tarzda sorular geldi, Dengeli bir dağılım olmuş.  2 soru uğraştırıcı ve seçici idi.

2015 YGS ANALİZİ (FEN BİL.)  YGS sınavı bir bütün olarak değerlendirdiğinde en şanslı öğrencilerin Fen bölümü sorularını çözenler olduğunu söyleyebiliriz. Sınavda çıkan sorularda 8 ve 9. sınıf konuları büyük bir ağırlık taşıyordu ancak 6 ve 7. Sınıftan da sorular vardı.  Fizik ve kimya soruları genellikle az bilgiye yapılabilecek şekilde sorulmuştu, beklenmeyen ise biyoloji sorularında bu kadar çok bilgiye ihtiyaç duyulmasıydı. Fizik soruların da bir soru hariç işleme ihtiyaç duyulmadan konuların genel ve hatta sözel bilgilerin kullanılması öğrenciler için bir şans oluşturmaktadır  Kimya sorularında 8.sınıf bilgileri ağır basmaktaydı.  Biyoloji soruları diğer iki branşa göre çok daha fazla bilgi gerektirmekteydi. Önceki yıllarda çıkan grafik yorumlama sorularından bu sınav sorulmaması ise şaşırtıcıydı.

TEŞEKKÜR EDERİM… KAMİL ÖZBAŞ Rehber Öğretmen