SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ. Serbest etkinlikler Talim Terbiye Kurulunun 20.07.2010 tarihli ve 75 sayılı kararıyla ilköğretim 1. kademe literatürüne girmiştir…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
Okul öncesİ Eğİtİmde Günlük Program AkIşI
MESLEK TANITIMLARI.
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
HAZIRLAYANLAR: Hasan KAR İ P Ali İ hsan GENÇ Ali KAYGISIZ D. Gülseren D İ VLEK Ahmet KOÇAK Özcan KILIÇ Ercan GÜNEŞ Osman ARICI Mustafa KAPTAN.
Genel Öğretim Yöntemleri [Öğretim Sistemleri]
HOBİLERİMİZ VE BİZ Kazanım: Hobilerin insan hayatındaki önemini belirtir. 11. Sınıf 26 nolu kazanım etkinliği.
Problem Çözme Süreci.
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU
4+4+4 Kesintili Eğitim Yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte , Eğitim ve Öğretim yılından itibaren, ilköğretim kurumlarında okutulacak haftalık.
Etkin Çalışma Yöntemleri.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
SERBEST ETKİNLİK SAATİ UYGULAMALARI
AÇIK EĞİTİM YAKLAŞIMI.
OKULÖNCESİ DÖNEMDE MATEMATİK EĞİTİMİ
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
8 inci sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecektir eğitim-öğretim yılından.
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
21 ŞUBAT DÜNYA ANADİLİ GÜNÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
Kocaeli Üniversitesi E3 Grubu Toplumsal Duyarlılık Projesi
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
MESLEKLER.
PENGUENLER SINIFI KASIM AYI AİLE KATILIMI
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE GELİŞMELER VE UYGULAMALAR
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
BESYO.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
Programın Karşılaştırılması Sunusu
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ YASAL TEMELLERİ VE SORUNLARI
Karşılaştırmalı Eğitim
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ TEMEL KAVRAMLAR
Öğrenme Alanı: D. MÜZİK KÜLTÜRÜ
ATATÜRK VE MÜZİK Öğrenme Alanı: A. DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
Sunum transkripti:

SERBEST ETKİNLİKLER DERSİ

Serbest etkinlikler Talim Terbiye Kurulunun tarihli ve 75 sayılı kararıyla ilköğretim 1. kademe literatürüne girmiştir…

Hangi alanlarda serbest etkinlik yapabiliriz ?

folklor, müsamere, konser, müzik, monolog, diyalog, grup tartışmaları, güzel konuşma-yazma, kitap okuma, dinleme, sergi düzenleme, gezi-gözlem,

inceleme, bilmece, bulmaca, atışma, sayışma, şarkı ve türkü söyleme, soru sorma, cevap verme, duygu ve düşüncelerini ifade etme, oyun, film izleme, bahçe etkinlikleri, bitki ve hayvan yetiştirme vb. etkinlikler

Öğrencilerin zorunlu ders yükünü hafifletmek, öğrencilere okulu daha çok sevdirmek, istek ve yetenekleri doğrultusunda etkinlikler yapmalarına ve ders seçmelerine imkan vermek amacıyla düzenlenmiştir. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri yeniden düzenlenmiştir. - 1, 2 ve 3. sınıflarında 5; - 1, 2 ve 3. sınıflarında 5; - 4 ve 5. sınıflarında 4 ders saati - Serbest Etkinlikler yapılacaktır

Temel amaç, bireyin içinde bulunduğu Sosyo-kültürel ortama etkin olarak katılmayı ve o ortamın gerekli kıldığı değerleri, kural ve norm sistemlerini diğerleri ile paylaşmayı, bunları doğru yorumlamayı öğrenmektir Temel amaç, bireyin içinde bulunduğu Sosyo-kültürel ortama etkin olarak katılmayı ve o ortamın gerekli kıldığı değerleri, kural ve norm sistemlerini diğerleri ile paylaşmayı, bunları doğru yorumlamayı öğrenmektir

Trafik Güvenliği derslerinin öğretim programları birleştirilerek 2012–2013 Öğretim Yılından itibaren sadece 5. sınıfta haftada 1 ders saatinde uygulanacak ve 4. sınıfta bu dersten boşalan 1 ders saatinde de Serbest Etkinlikler yapılacaktır Trafik Güvenliği derslerinin öğretim programları birleştirilerek 2012–2013 Öğretim Yılından itibaren sadece 5. sınıfta haftada 1 ders saatinde uygulanacak ve 4. sınıfta bu dersten boşalan 1 ders saatinde de Serbest Etkinlikler yapılacaktır Bu sene var! Bu sene var!

Bu sürecin amacı ve sonuçları insanların Bu sürecin amacı ve sonuçları insanların yaşam kalitesini artırmak yaşam kalitesini artırmak Serbest zaman eğitimi uzun, ve devam eden bir olgudur. Bu süreç içinde amaç, öğrenme aktiviteleri ve stratejileri olmalıdır. Serbest zaman eğitimi uzun, ve devam eden bir olgudur. Bu süreç içinde amaç, öğrenme aktiviteleri ve stratejileri olmalıdır.

2.SINIF

HAZIRLAYAN