Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
DERS SEÇİMİ MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ Ramazan NAMAL

2 DERS SEÇİMİ

3 Ortak Dersler Bütün öğrencilere asgarî ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırma amacına yöneliktir. Alan/Dal Dersleri Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları, imam-hatip liseleri ile güzel sanatlar ve spor liselerinde öğrenciyi hedeflediği yükseköğretim programları ile mesleğe ve iş alanlarına hazırlayan ve bu yönde ona gelişme imkânı sağlayan derslerdir. Seçmeli Dersler Öğrencileri ilgi ve istekleri doğrultusunda hedefledikleri yükseköğretim programlarına hazırlayan ve kişisel yeteneklerini geliştirebilmelerine imkân sağlayan derslerdir.

4 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
ORTAK DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. ORTAK DERSLER DİL VE ANLATIM 2 TÜRK EDEBİYATI 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 TARİH - T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK 6 FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ FELSEFE BİRİNCİ YABANCI DİL 4 İKİNCİ YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ GÖRSEL SANATLAR /MÜZİK TRAFİK VE İLK YARDIM ÖĞRETMENLLİK MESLEĞİNE GİRİŞ (1) TÜRK EĞİTİM TARİHİ (1) EĞİTİM PSİKOLOJİSİ (1) EĞİTİM SOSYOLOJİSİ (1) ÖĞRETİM İLKE YÖNTEMLERİ 35 36 22 19

5 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. SEÇMELİ DERSLER DİL VE ANLATIM SEÇMELİ DİL VE ANLATIM (3) - 3 TÜRK EDEBİYATI (3) 2 DİKSİYON VE HİTABET (1) (1) OSMANLI TÜRKÇESİ (3) (2) MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ TEMEL MATEMATİK (3) İLERİ MATEMATİK (3) 6 İLERİ FİZİK (3) 4 İLERİ KİMYA (3) İLERİ BİYOLOJİ (3) ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (1) (1) (2) SOSYAL BİLİMLER SEÇMELİ TARİH (2) ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ (1) SEÇMELİ COĞRAFYA (3) PSİKOLOJİ (1) SOSYOLOJİ (1) MANTIK (1) BİLGİ KURAMI (1) FELSEFE (1) DEMOKRASİ İNSAN HAKLARI (1)

6 SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 9.
DRSLERER 9. SINIF 10. 11. 12. SEÇMELİ DERSLER SOSYAL BİLİMLER İŞLETME (1) (2) EKONOMİ (1) GİRİMCİLİK (1) (1) YÖNETİM BİLİMİ (1) ULUSLARARASI İLİŞKİLER (1) DİN, AHLAK VE DEĞERLER KURAN-I KERİM (3) HZ. MUHAMMED’İN HAYATI (3) TEMEL DİNİ BİLGİLER (2) (1)(2) YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI SEÇMELİ BİRİNCİ YABANCI DİL(3) - (2)(8) SEÇMELİ İKİNCİ YABANCI DİL(3) (2)(4) ALMAN EDEBİYATI (1) İNGİLİZ EDEBİYATI (1) FRANSIZ EDEBİYATI (1) SPOR VE SOSYAL ETKİNLİKLER BEDEN EĞİTİMİ (3) SOSYAL ETKİNLİK (1) GÜZEL SANATLAR GÖRSEL SANATLAR (4) MÜZİK (4) SANAT TARİHİ (1) DRAMA (1)

7 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
SEÇMELİ DERSLER ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. S BİLİŞİM BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (1) (1)(2) PROJE HAZIRLAMAM (1) SEÇİLEBİLECEK DERS SAATİ SAYISI 4 3 17 20 REHBERLİK VE YÖNLENDİRME 1 11 TOPLAMA DERS SAATİ SAYISI 40

8 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Kuran-ı Kerim 2 Temel Dini Bilgiler 1 Toplam
3

9 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Hz. Muhammed’in Hayatı 2 Temel Dini Bilgiler
1 Toplam 3

10 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Beden Eğitimi 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

11 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Müzik 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam 3

12 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat Fransız Edebiyatı 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam
3

13 SEÇMELİ DERSLER Ders Saat İngiliz Edebiyatı 2 Sosyal Etkinlik 1 Toplam
3

14 DERS SEÇİMİ MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde:11
Derslerin seçimi ve buna yönelik açıklamalar ders kesininden önce okul müdürlüğünce öğrenciler duyurulur. Ders seçimi veli sınıf rehber öğretmeni ve rehber öğretmenin bilgisi dahilinde öğrenci tarafından ders kesiminden haziran ayının son iş günü mesai saati bitimine kadar e-okul sistemi üzerinden yapılır. Süresi içinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin dersleri okul yönetimince belirlenir. Dokuzuncu sınıfa yeni başlayan öğrencilerin ders seçimleri ile seçilen derslerde değişiklik yapılmasına ilişkin işlemler ders yılının ilk haftası içinde yapılır.

15 DERS SEÇİMİ MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde:11
Seçmeli ders en az 12 öğrencinin talebi doğrultusunda öğretime açılır . Ders yılı içerisinde öğrenci sayısı azalsa biler o dersin okutulmasına devam edilir. Ortak derslerde ise sınıf bütünlüğü esastır. Özel öğretim kurumlarında bu şartlar aranmaz.


"MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları