ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.
DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Ders: Uluslararası İktisat ve Dış Ticaret Politikası

isletmehacettepe kariyer_hit
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
24 yıl önce Ankara'da bir otomotiv markasının bayiliğini yapan Durmuş Döven, sıfır araçların Ankara'dan İstanbul'a şoförlerle taşınmasını doğru bulmuyor.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
UPEP Ünİversİteden Pazar Elçİlİğİne Projesİ
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
NASIL BİR ODTÜ ? 7 Mayıs NASIL BİR ODTÜ ?  Öncü ve farklılık yaratan bir ODTÜ  Demokratik ve laik cumhuriyetin değerlerini koruyan ve savunan.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ORTAK PROGRAMLAR ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Faaliyet Raporu 31 Aralık 2014 – 31 Aralık 2015 tarihleri esas alınmıştır.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
SANAL SINIF UYGULAMASI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
1739 Sayılı Temel Eğitim Kanunu Yaygın Eğitim
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Makine Mühendisliği nedir?
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Rektörümüzden Mesaj Kurulduğu günden bugüne Maltepe Üniversitesi olarak, özgür düşünce ortamında, evrensel değerleri ulusal değerlerle bütünleştirip, eğitimin ve bilginin fark yaratma gücü ile dinamik, ileri görüşlü, özgüvenli, özgür düşünen gençler yetiştirmeye devam ediyoruz. Maltepe Üniversitesi’nde en önemli öge her zaman öğrencilerdir. Daima öğrenci odaklı olan Üniversitemizde katılımcı, toplumsal değerlere önem veren, bilgiye ulaşmasını bilen, sorgulayan, özgür düşünen, yenilikçiliği destekleyen ve değişime açık bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Öğrencilerimizin profesyonel hayata hazırlanmalarında kendi potansiyellerinin farkına varabilecekleri alanlar açmanın; onlara, keşfetmek ve yenilik getirmek üzere ilham verebilmenin önemine inanıyoruz. Bu önceliğimiz, eğitimi sınıf ötesine taşıyan yaklaşımımıza olduğu kadar, güçlü akademik kadromuzun disiplinlerarası ve çok paydaşlı araştırmalarına ve projelerine de yansıyor. Doğanın içerisinde konumlanmış Üniversite yerleşkemizin fiziksel olanaklarını, verimliliği, etkileşimi, kişisel ve akademik gelişimi ve ortak üretimi artırmak için kullanıyor; öğrencilerimizle birlikte “yaşayan” ve “benim üniversitem” gururunu yaşatan bir ortam yarattığımıza inanıyoruz. Sizi, hayallerinize ulaşma ve geleceğinizi şekillendirme yolculuğunuzda Üniversitemizin olanaklarından faydalanmaya davet ediyorum. Başarı dileklerimle, selam ve sevgilerimle…

Akademik Personelimiz Prof.Dr.Mehmet TANYAŞ Prof.Dr.Sadettin Özen Yrd.Doç.Dr.Hamit Vanlı Yrd.Doç.Dr.Halil Halefşan Sümen Yrd.Doç.Dr.Burak Küçük Yrd.Doç.Dr.Fulya Taşel Arş.Gör. Gülnihal Akan Özkök Arş.Gör. İlknur Yardımcı Prof.Dr.Umut Rıfat Tuzkaya Prof.Dr.Özalp Vayvay Doç.Dr.Murat Baskak Yrd.Doç.Dr.Levent Aksoy

EĞİTİM Prof.Dr. Mehmet TANYAŞ Gelişmekte olan ülke piyasalarının giderek artan   bir ölçekte gelişmiş pazarlara entegre olabilme ve hatta bu pazarların tamamlayıcı bir parçası olma eğilimi; işletmelerin toplam geliri ve karı en çoklama ve bu kanaldan da firmanın piyasa değerini ve pazar payını artırma şeklinde özetlenebilecek amaç fonksiyonlarının gerçekleştirilmesini zorlaştırmaktadır. Dünya ticaretinde ticarete konulan tüm engellere rağmen, uluslararası ticaretin ulaştığı yeni boyutlar ve yakalanan dış ticaret hacimleri ve bu değerleri hızlı bir şekilde zorlama ve daha yükseklere taşıma trendi; artık ticaretin ve lojistiğin geleneksel kurallar, eski teknolojiler ve ulaşım-tedarik imkanlarıyla gerçekleştirilmesini imkansız kılmaktadır. Bu bağlamda; daha önceleri tarifeler, kotalar ve her türlü ticaret engelleri ve bunların teorisi ile ilgilenen Uluslararası İktisat, bugün, konuları arasına Lojistik ve Lojistik Yönetimi gibi yeni kavram ve teknolojileri de katmak zorunda kalmış bulunmaktadır. Zira halen uluslararası ticaretin ya da başka bir deyimle, mal ve hizmet akımlarının odağında bulunan Türk dış ticaret firmaları, uluslararası ölçekte karşılarına çıkan tüm ulusal ve uluslararası engellere rağmen yeni pazarlar arama ve mevcut olanlarda da varlıklarını arttırma hedeflerinden uzaklaşmamışlardır. Prof.Dr. Mehmet TANYAŞ 

YABANCI DİL Öğrencilerimizin İngilizce bilgilerini, bu dilde verilecek dersleri anlayabilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri İngilizce yayınlardan takip edebilecek, yorumlayabilecek, metinleri tercüme edebilecek, profesyonel, kültürel ve sosyal yaşamda gerekli dil iletişimini sağlayabilecek düzeye getirmeye çalıştığımız öğrencilerimiz zorunlu ingilizce derslerinin yanı sıra geniş yabancı dil havuzundan seçmeli olarak aldıkları yabancı dil dersleri ile ücretsiz olarak sertifika alma şansı yakalamakta ve mesleki gelişimlerini sağlayacak şekilde kendilerini geliştirmektedirler. ALMANCA ARAPÇA LATİNCE ÇİNCE İSPANYOLCA İTALYANCA RUSÇA İNGİLİZCE

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi (Tezli) Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi (Tezsiz) Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Doktora Programı 2010 master, 2012 doktora başlangıç yılı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı İle Türkiye’de Üçünü Eşzamanlı Barındıran Tek Program

ULUSLARARASI ANLAŞMALAR Her yıl birçok öğrencimizin katıldığı Avrupa’nın birçok ülkesi ile yapılan Erasmus anlaşmaları Yurtdışından gelen akademisyenlerden ders alma fırsatı

ULUSLARARASI DERSLER HOLLANDA POLONYA BELÇİKA BELÇİKA

BÖLÜM ETKİNLİKLERİ

TEKNİK GEZİLER 2015-2016 KUMPORT KASTAMONU ENTEGRE EKOL LOJİSTİK LİLYUM TESİSLERİ

KONFERANSLAR

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ Öğrencilerimiz sektör problemlerini çözecek nitelikte bitirme ve mezuniyet projeleri hazırlamakta, öğrenim süresi boyunca da ödevlerini uygulama ağırlıklı yapmaktadırlar. 4 yıllık öğrenim boyunca iki yaz olmak üzere toplam 40 işgünü işbaşında mesleki uygulamalar yapmaktadırlar. Üniversitemizin imzaladığı bu protokol çerçevesinde öğrencilerimiz daha rahat staj yeri bulmakta ve mezun olduklarında da çalışacakları firmalara ulaşmaktadırlar. TEORİ ve PRATİK BİR ARADA

SOSYAL ve KÜLTÜREL YAŞAM

İŞ İMKANLARI Ürünlerin Üretim ve Tüketim Noktaları Arasında Mesafe Olduğu için Lojistik ve Ticarete Her Zaman İhtiyaç Vardır.

İŞ İMKANLARI Mezunlarımız Türkiye’nin en iyi firmalarında çalışmaktadır.

MEZUNİYET Üniversitemiz 1997 Yılında Kurulmuş ve Her Yıl Görkemli Mezuniyet Törenlerine Ev Sahipliği Yapmıştır.

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler…