MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Advertisements

Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
Girişimcilik.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Kaynak Geliştirme ve STK’lara Yönelik Hibe Programları (AB ve KA Tecrübeleri) Tayyar Doğan Planlama Uzmanı Kalkınma Bakanlığı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
KAMUDA İNOVASYON (?). KAMUNUN İNOVASYONA (?) ETKİSİ KAMU Kamu kendi faaliyeti (Kamu kesimi reformu) Özel kesim Bilgilendirme -Rekabetçi -Eşgüdüm dışsallığı.
İşgücü Piyasası ve Eğitim Bilgi Dağıtım Sistemi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Mantıksal Çerçeve Temmuz 2012.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
TAM GÜN YASASI VE ASİSTAN HEKİMLER DR.AYSUN ERBAHÇECİ.
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
Prof.Dr. M.Kamil Mutluer Sayıştay Başkanı 2 Kamu Harcamalarının Tarihsel Gelişimi t 1929 ÖNCESİ t DÖNEMİ t 1980 SONRASI.
  Çocukların birçoğunun okuma alışkanlığının olmadığını, rol model olarak anneyi örnek alan çocukların da okuma alışkanlığı kazanmakta zorlandığını.
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi ÖĞRETMEN EĞİTİMİ ENGELLİ ÇOCUKLARLA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ EĞİTİMİ.
GELİŞEN MESLEKLER VE ROBOTİK HİBE PROJESİ TÜRKİYE’DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN KALİTESİNİN ARTTIRILMASI Saffet ÇEBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TRH2.22IQVETII/P-03/756.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Yerel Hizmetler için İş Prosedürleri
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Bilgilendirme Toplantısı
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
2010 Faaliyet Raporu.
Sunum transkripti:

MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016

PLANLAMA AŞAMASI MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ FAALİYET PLANLAMASI BÜTÇE PLANLAMASI

MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ 1-PROJE MANTIĞI 2-OBJEKTİF OLARAK DOĞRULANABİLİR BAŞARI GÖSTERGELERİ 3-DOĞRULAMA KAYNAKLARI VE ARAÇLARI 4-VARSAYIMLAR

MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ Proje MantığıObjektif Olarak Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Genel Amaç Özel Amaç Beklenen Sonuçlar Faaliyetler

PROJE MANTIĞI GENEL AMAÇ: NEDEN YAPIYORUZ? UZUN SÜREDE ORTAYA ÇIKACAK SONUÇ (Kadının ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmasının sağlanması)

ÖZEL AMAÇ NEREYE ULAŞACAĞIZ? (Meslek eğitimi ile kadının işgücüne katılımının teşvik edilmesi ve Kadının çalışması ve ailesine gelir getirmesi önündeki önyargıların giderilmesi) KENDİ BÖLGEMİZDE

BEKLENEN SONUÇLAR PROJENİN SOMUT ÜRÜNLERİ NELERDİR? (Mesleki eğitim sağlanması ile kadınların işgücüne katılımı teşvik edildi, Kadının gelir getirecek çalışma yapmasının önündeki engeller kısmen de olsa giderildi, Kadınlar aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı)

FAALİYETLER BEKLENEN SONUÇLARI ELDE ETMEK İÇİN HANGİ FAALİYETLERİ YAPMALIYIZ? 1-Proje ekibinin oluşturulması, 2-Proje için gerekli eğitim ekipmanının temin edilmesi, 3-Tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, 4-Kadın Meslek Eğitim Merkezinin kurulması, 5-Meslek eğitimi kurslarının düzenlenmesi, 5.1-Takı tasarımı alanlanında eğitimler düzenlenmesi 5.2-Eğitim alan kadınlara danışmanlık hizmeti verilmesi, 6-Sergi Faaliyeti 7-Raporlama faaliyeti.

OBJEKTİF OLARAK DOĞRULANABİLİR BAŞARI GÖSTERGELERİ GÖSTERGELER NİTELİK DIŞINDA, SAYISAL OLARAK DA İFADE EDİLEBİLMELİ

DOĞRULAMA KAYNAKLARI VE ARAÇLARI GÜVENİLİR OLMALI: MEB, TUİK, TİM, İŞKUR, SGK, Aile Bakanlığı, İTO, İSO, TÜBİTAK, ….

DİKEY MANTIK

YATAY MANTIK VARSAYIMLARDAN GENEL AMACA ULAŞMA

MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ Proje MantığıObjektif Olarak Doğrulanabilir Başarı Göstergeleri Doğrulama Kaynakları ve Araçları Varsayımlar Genel Amaç Kadının ekonomik ve sosyal hayata kazandırılmasının sağlanması Çalışan ve ailesine gelir getiren faaliyetlerde bulunan kadın sayısında artış sağlandı, İşsizlik oranı azaldı(%1), Ailelerin gelir seviyelerin artış sağlandı(%50) TUİK-Kişi başına düşen gelir rakamında artış, İŞKUR-İşsizlik rakamları Özel Amaç İlçede,Meslek eğitim ile Kadının işgücüne katılımının teşvik edilmesi ve Kadının çalışması ve ailesine gelir getirmesi önündeki önyargıların giderilmesi 50 kadın takı tasarımından gelir etmeye başladı, 50 kadın mesleki eğitim alarak girişimci oldu, Kadının çalışmasına karşı çıkanlarda azalma (çalışan kadınların aileleri) oldu. SGK Verileri, Ticaret odası veya Esnaf sanat kayıtları, Proje eğitim verileri, Proje aile tutanakları Yenilikçi faaliyetler toplumda kabul gördü, Ekonomik istikrarın sürmesi Beklenen Sonuçlar Mesleki eğitim sağlanması ile kadınların işgücüne katılımı teşvik edildi, Kadının gelir getirecek çalışma yapmasının önündeki engeller kısmen de olsa giderildi, Kadınlar aile ekonomisine katkı sağlamaya başladı Kadın meslek eğitim merkezi kuruldu, 50 kadına takı tasarımı eğitimi verildi. Eğitim tutanakları, Toplantı kayıtları, Proje raporları Takılar pazarda tutuldu Faaliyetler 1-Proje ekibinin oluşturulması, 2-Proje için gerekli eğitim ekipmanının temin edilmesi, 3-Tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları, 4-Kadın Meslek Eğitim Merkezinin kurulması, 5-Meslek eğitimi kurslarının düzenlenmesi, 5.1-Takı tasarımı alanlanında eğitimler düzenlenmesi 5.2-Eğitim alan kadınlara danışmanlık hizmeti verilmesi, 6-Sergi Faaliyeti 7-Raporlama faaliyeti. 1-İnsan Kaynakları: -Koordinatör - 2-Ekipman: -Bilgisayar 3 adet - İnsan kaynakları Ekipman alımı Ofis giderleri Hizmetler Diğer harcamalar İdari giderler TOPLAM BÜTÇE: TL Projeye bölge içinde ilgi gösterildi, Kadınların çevresinin desteği sağlandı,

GRUP ÇALIŞMASI OKUL TERKİNİ ÖNLEME GENEL AMACI OLAN BİR PROGRAMA AİT MATRİS HAZIRLANMASI

TEŞEKKÜRLER