AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞRENME ÇIKTILARI Öğrenme Çıktıları :
Advertisements

Bölüm/Program Amaçlarının Tanımlanması Öğrenme Çıktılarının Yazılması
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ
Bilgi Paketi Çalışmaları
Bologna Süreci (Yeterlilikler ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi)
BOLOGNA SÜRECİ BİRİNCİ PAYLAŞIM TOPLANTISI
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi (AKTS)
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Bologna Süreci Nedir? Avrupa'da ortak, karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim yaratmak fikrinden gelişmiştir. Bologna Süreci'nin belirlediği.
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ BOLONYA SÜRECİNE GEÇİŞ ÇALIŞMALARI ADIM ADIM BOLONYA YASEMİN KİLİT AKLAR 28 Nisan 2010.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Prof.Dr. İlgi K.KAPDAN 26 Eylül 2011 DEÜ Mühendislik Fakültesi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
Bozok Üniversitesi Kütüphane Binası
Mustafa Kemal Üniversitesi
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
BU SÜREÇTE ANABİLİM DALI/BÖLÜM BAŞKANLIKLARINCA TAMAMLANACAK EKSİKLER.
Bologna Uzmanları Ulusal Takımı
Nevşehir Üniversitesi Bologna Süreci DERS PLANLARINDASIKLIKLA YAPILAN HATALAR Funda NALBANTOĞLU YILMAZ Eğitim Öğretim Planlamacısı Nevşehir,
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM DÖNEMİ BOLOGNA SÜRECİ Fahri YAVUZ Bologna Uzmanı 11 Kasım 2010 Perşembe Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 14 KASIM 2012.
AKTS (ECTS): Avrupa Kredi Transfer Sistemi
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Öğrenme Kazanımları ve İlişki Haritaları Mustafa Turan 13 Mayıs 2014 Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
ÖĞRENME ÇIKTISI (LEARNING OUTCOME)
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
UÜ BOLOGNA SÜRECİ BİLGİ PAYLAŞIM TOPLANTISI-3 Prof. Dr. M. Ayberk KURT
/ 181 BolognaSürecinde 20 Nisan Dr. Zekeriya Aktürk Ders Bilgi Paketi Hazırlama - Amaç - Öğrenim.
AKTS/DE ve TANINMA ÇALIŞTAYI -HEDEFLENEN ÖĞRENME ÇIKTILARI- Naci CANGÜL Çalıştaylara katılanlar; Program çıktıları, ders amaç ve hedefleri, öğrenme çıktıları,
KADRO TALEP FORMU DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
DEÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜDEK BAŞVURUSU Bilgilendirme Sunuşu 2004.
BOLOGNA SÜRECİ İŞ PLANI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
DERS BİLGİ PAKETİ dbp.erciyes.edu.tr.
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması Prof Dr Feyza Darendeliler 2010, İÜ.
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na Finansal.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
BOLOGNA KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
BOLOGNA SORUMLULARININ KONTROL ETMESİ VE TAMAMLAMASI GEREKEN HUSUSLAR
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
AKTS Hesaplaması.
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Lisansüstü Şartlar Doktora Şartlar Tezli Yüksek Lisans Şartlar
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Eğitim Sürecinin Yeniden Yapılandırılması
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
Sunum transkripti:

AKTS KOORDİNATÖRLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 13 Mayıs 2014

Sunum İçeriği İzlenmesi Gereken Adımlar 1. Program Öğrenme Çıktıları (PÖÇ) 2. Derslerin Öğrenme Çıktılarının PÖÇ ile Kontrolü 3. İş Yükü Tablosu 4. Çıktı Karşılaştırma Matrisi 5. Dönemlik Dersler Çıktı Matrisi 6. Dersin Atanması ve Verilerin İşlenmesi Önemli Hatırlatmalar Tamamlanma Tarihi

1. Adım: Program Öğrenme Çıktıları (PÖÇ) Her anabilim dalı Program Öğrenme Çıktılarını hazırlamalıdır. Program Çıktıları: Öğrencilerin programdan (bölümden) mezun oluncaya kadar geçen sürede kazanmaları gereken bilgi, beceri ve yetkinliklerin tanımlanmasıdır. Program çıktıları belirlenmeden, derslerin, derslerle ilgili öğrenme çıktılarının, öğrenme-öğretme süreçlerinin, değerlendirme sürecinin belirlenmesi nesnel olmayacaktır.

1. Adım: Program Öğrenme Çıktıları (PÖÇ) Program çıktılarınız “Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikleri Çerçevesi” (TYYÇ) ile ilgili mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri (Ulusal Düzey Yeterlilikleri ve Temel Alan Yeterlilikleri) ne ölçüde karşılamaktadır? Program çıktıları mümkün olduğunca gerçekçi ve ulaşılabilir nitelikte olmalıdır.

Örnek Bir Program Öğrenme Çıktısı Vildan AKTS\PÖÇ_Doktora fen öğrenmeçıktıları.docx

2.Adım: Derslerin Öğrenme Çıktılarının PÖÇ ile Paralelliği Programdaki her ders için dersin öğretim üyesi AKTS formu içindeki dersin öğrenme çıktılarını program öğrenme çıktılarına paralel hale getirmelidir. Dersin amacı, bir yarıyıl içerisinde işlenecek ders içeriğini tanımlar. Öğrenme Çıktısı ise; öğrenenin ne başarmasının beklendiği ve bu başarıyı nasıl ortaya koyacağı konusunda açık ifadelerdir. Dolayısıyla öğrenim çıktıları dersin amacıyla karşılaştırıldığında; daha kesin, oluşturulması daha kolay ve daha açık ifadelerdir.

3.Adım: İş Yükü Tablosu Her öğretim üyesi «Ders Yükü / İş Yükü Tablosu»nu her ders için dolduracak ve dersin AKTS kredisini belirleyecektir. Yüksek lisans ve doktora için bir dönemde 30 krediyi tamamlayacak şekilde oluşturulmalıdır. AKTS tablosu 14 hafta üzerinden değerlendirilmeli ve bayram tatilleri dikkate alınmadan yazılmalıdır.

İş Yükü Tablosu Örnekleri

4. Adım: Çıktı Karşılaştırma Matrisi Her öğretim üyesi her dersi için Çıktı Karşılaştırma Matrisini dolduracaktır. Vildan AKTS\ÇIKTIKARŞILAMAMATRİSİ- FENBİLGİSİ.docx Vildan AKTS\ÇIKTIKARŞILAMAMATRİSİ- FENBİLGİSİ.docx Vildan AKTS\DERSKARŞILAMAMATRİSİ- DOKTORA_Güncelkonular_SALİHATES.docx Vildan AKTS\DERSKARŞILAMAMATRİSİ- DOKTORA_Güncelkonular_SALİHATES.docx

5. Adım: Dönemlik Dersler Çıktı Matrisi Her öğretim üyesi kendi dersleri için Dönemlik Dersler Çıktı Matrisini doldurmalıdır. Dönemlik Dersler Çıktı Matrisi ile anabilim dalındaki bütün derslerin Program Öğrenme Çıktılarını karşılaştırma düzeyine bakılır.

Örnek: Dönemlik Dersler Çıktı Matrisi Vildan AKTS\dönemlikderslerçıktımatrisi-fenbilgisi.docx

6. Adım: Atama ve Verilerin İşlenmesi Anabilim dalı başkanı veya AKTS koordinatörü bilgi sisteminden dersleri ilgili öğretim üyesine atar.

6. Adım: Atama ve Verilerin İşlenmesi Öğretim üyesi Öğrenci Bilgi Sistemi’nden kendisine atanan dersler için yukarıda belirlenen işlemlerin verilerini sisteme girer. Her ders için veriler girildikten sonra onaylanır. Süreç ilgili ders için tamamlanmış olur. Vildan AKTS\akts_onaylanmıs.pdf

Önemli Hatırlatmalar Erasmus Stajı Seçmeli derslerin olduğu kategoriye atılıp, seçmeli derslere kaç AKTS kredisi veriliyorsa o sayıda kredi verilir. Tez için 15 kredi Uzmanlık Alan Dersi için 15 kredi Anabilim Dalı şifresinin tüm sorumluluğu Anabilim dalı başkanındadır. AKTS değerleri dahil olmak üzere oluşacak her türlü değişiklik Üniversitemiz Senatosunca değerlendirilmek üzere program değişikliği önerisi olarak iletilmelidir.

23 Mayıs 2014 tarihine kadar tamamlanmas ı

Teşekkür Katılımınız için çok teşekkür ederiz.