İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ. AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
Serdar ARSLAN PPKB Uzmanı T.C. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Comenius Okul Ortaklıkları Projesi
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
BÜ APKO Uluslararası Destekler Birimi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
Avrupa Birliği Eğitim Programları
Aile Atölyeleri Projesi
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ SPORT; SPOR ETKİNLİKLERİ.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi. GENÇLER İÇİN AVRUPA FIRSATLARI Gençlere soru cevaplama hizmeti yanında ihtiyaçları olan bilgiyi, bilgilendirme.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Yıllara Göre Etkinliklerimiz
AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ
T.C. Yükseköğretim Kurulu
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eurocert European Academy
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ

AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofis Başkanı: Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel (Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi), Ofis Uzmanları: Dr. Didem Özgür Duygu Aysal Cin Jale Arslan Başak Tiniş 2

AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ EKİBİ Ofisimiz 2002 yılında kurulmuştur. Misyonumuz: Üniversitemizin Avrupa Birliği (AB) Araştırma desteklerinden en yüksek düzeyde yararlanabilmesi ve araştırıcılarımızın AB Mobilite Programlarına katılımlarının sağlanabilmesi için kolaylaştırıcı hizmetler sunmak ve üniversitemizin AB üniversiteleri ile iletişimini Avrupa Araştırma Alanı çerçevesinde geliştirmektir. Vizyonumuz: Üniversitemizin, İTÜ AB Merkezi Araştırma Ofisi’nin, AB Projelerinin yazılması ve yürütülmesi aşamalarında verdiği destek ile ulusal ve uluslararası platformda mentor bir kurum haline gelmesidir. 3

AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ – Görev ve Sorumluluklar AB fonlarıyla ilişkili ulusal/uluslararası kurumlarla işbirliğini sağlamak, Üniversitemizde AB Programlarına olan katılımı arttırmak (araştırmacılarımızın proje önerisi hazırlıklarına destek vermek), AB Fon kaynaklarına ait çağrıları düzenli olarak takip etmek, e- bültenler ve yoluyla bu çağrıları araştırıcılara duyurmak, AB Fon kaynaklarına ait bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenlemek, Proje pazarlarına araştırmacıların katılması için destek olmak, İTÜ’deki AB projelerine ilişkin idari ve mali süreçler rehberleri oluşturmak, Rehber I: İş Birliği Özel Programı - Proje Hazırlık, Başvuru ve Sözleşme Sonrası İşlemler Rehber II: Fikirler Özel Programı - Proje Başvuru Süreçleri Rehber III: Kişiler Özel Programı - Marie Curie Projeleri Rehber IV: Tüm Programlar İçin Ortak Prosedürler Kılavuzu ve Ekleri (formlar) Rehberler için: 4

AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ - Faaliyetler Açık olan çağrılarla ilgili ofis ziyaretleri Genç araştırmacılar ve proje yürütücüleri ile toplantılar Yürütttüğümüz Projeler: Türkiye Ulusal Ajansı Eurodesk Temas Noktaları Mali Destek Programı kapsamında “Türkiye Eurodesk Ağı ile İstanbul’da Erasmus+ Grundtvig Programı Yaygınlaştırılıyor” Projesi. AB Gençlik Programı kapsamında "Genç İstihdamının Önündeki Engellerin Kaldırılması - Removing the Barriers in Front of The Youth Employment (TR R2)” Projesi. Proje Ortaklıklarımız: “SAFE: Young Feel Environmental Sustainability” Projesi “Young European: Active, Aware, Employed-How to Work With Youth With Lower Chances?” Projesi “Avrupa Birliği Farkındalığı İstanbul'da Şekilleniyor” Projesi “European Mobility of Youngsters towards Green Dream– EMYGREEN” Projesi 5

AB Merkezi Araştırma Ofisinin İçinde Yer Aldığı Ağlar EURAXESS Ağı: Araştırmacıların dolaşımlarının özendirilmesi ve desteklenmesi, dolayısı ile bilim ve teknoloji gelişiminin istenen düzeye getirilmesi konusunda Avrupa Komisyonu'nun çok önem verdiği programlardan biridir. Bu destek ve önlemlerin çerçeve programlarında uygulanması yanında Komisyonun başlattığı bir proje olan EURAXESS ağı sayesinde araştırmacıların dolaşımları, eğitim ve çalışmalarının daha da kolaylaşması amaçlanmaktadır. EURAXESS adı 2008 yılında ERA-MORE adının yerini almıştır EURAXESS ağı Türkiye’nin de dahil olduğu 35 Avrupa ülkesinde ve 200’den fazla merkez kapsamında hizmet vermektedir. AB Merkezi Araştırma Ofisi bu ağ kapsamında yer almaktadır ve EURAXESS ağının istediği faaliyetleri yerine getirmektedir.

AB Merkezi Araştırma Ofisinin İçinde Yer Aldığı Ağlar EURODESK Ağı: Eurodesk; 1990 yılında kurulmuş olup gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Aktarım Ağıdır. Avrupa’da 31 ülkede 900’den fazla Eurodesk irtibat noktası bulunmaktadır. İTÜ AB Merkezi Araştırma Ofisi; AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından Ekim 2010 tarihinden itibaren Eurodesk Temas Noktası olarak görev yapmaktadır. İTÜ AB Merkezi Araştırma Ofisi, Eurodesk İrtibat Noktası olarak Avrupa Birliği Programları ile ilgili olarak ücretsiz soru yanıtlama, fonlarla ilgili internet sitelerine erişimin sağlanması, eğitimler, konferanslar, seminerler düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması konularında hizmetler vermektedir.

AB ERASMUS+ PROGRAMINDA YER ALMAK İÇİN 10 NEDEN Personel istihdamı için kaynak sağlayabilirsiniz, Ulusal ve uluslararası seyahat desteği alabilirsiniz, Uluslararası işbirliği ve proje ortakları ile ağ oluşturabilirsiniz, Avrupa içerisinde tanınırlık ve kurumunuzun görünürlüğünün arttırabilirsiniz, Avrupa’da öğrenim görerek ve/veya deneyim kazanarak kişisel gelişiminize katkıda bulunabilir, mesleki becerilerinizi artırabilirsiniz, Mesleki eğitimde güncel gelişmeleri yerinde takip edebilir, Avrupa’daki kurumlarla tecrübe paylaşımında bulunabilirsiniz, Başka bir ülkede eğitim verebilirsiniz, Kurum çalışanlarını AB Projeleri sayesinde motive edebilirsiniz, Proje yazarak ve yürüterek proje yazma ve yürütme becerilerinizi geliştirebilirsiniz, Proje sırasında kurum çalışanları yabancı dillerini geliştirebilirler.

İletişim: Rektörlük Binası, 1. Kat, No: Maslak/İstanbul Tel: /6668 Faks: Web Sitesi: