A Randomized Trial on Subject Tolerance and the Adverse Effects Associated With Higher- versus Lower Flow Oxygen Through a Standard Nasal Cannula Standart.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
BULUT BİLİŞİM GÜVENLİK VE KULLANIM STANDARDI M. Raşit ÖZDAŞ Huzeyfe ÖNAL Zümrüt MÜFTÜOĞLU Ekim 2013.
Return Visits to the Emergency Department: The Patient Perspective Can Bilal AÜTF Acil Tıp AD.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
GENÇ YETİŞKİNLERDE YAŞAM DOYUMUNUN YORDAYICISI OLARAK UMUT, DAYANIKLILIK VE İYİMSERLİK Makbule Kalı Soyer Ayşin Satan 13. Ulusal.
UZAKTAN EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitiminde Alan Eğitiminin Yeri ve Önemi
Hopfield Ağı Ayrık zamanSürekli zaman Denge noktasının kararlılığı Lyapunov Anlamında kararlılık Lineer olmayan sistemin kararlılığı Tam Kararlılık Dinamik.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
İNSAN BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ: BİLİŞSEL BOYUT III. İBE alanında etkileşimi anlamaya çalışan uzmanlar, özellikle şema ve zihinsel modeller üzerinde yoğunlaşırlar.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri Mann-Whitney U testi Wilcoxon İşaretli Sıra testi BBY252 Araştırma.
Ultrasonography versus Computed Tomography for Suspected Nephrolithiasis Dr. Can Bilal'den bir makale sunumu.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
YANMA (hem kirlilik kaynağı, hem kirlilik kontrol tekniği)
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
Anti-IgE Tedavisinin 1. Yıldaki Etkinliği:
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Ayrık Zaman Hopfield Ağı ile Çağrışımlı Bellek Tasarımı
HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
1. Bernoulli Dağılımı Bernoulli dağılımı rassal bir deneyin sadece iyi- kötü, olumlu-olumsuz, başarılı-başarısız, kusurlu-kusursuz gibi sadece iki sonucu.
AHMET HAKİ TÜRKDEMİR, ALTUĞ AYSUN
Gıda Üretim Sürecinde Antibiyotik Dirençli Mikroorganizmaların Varlığı: Klasik Peynir Üretiminde GSBL üreten E.coli Varlığının Araştırılması Seda Özdikmenli.
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
Swİtch çeşİtlerİ – GÖKÇE TENEKECİ.
İK MAKALESİ.
Bilinçli Tercih Seminerine
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Futbol Yetenek Avcısı AOFScout.
FIRST ENGLISH.
5.ISI VE SICAKLIK Isı ve sıcaklık farklı kavramlardır bunları ayırt edebilmeliyiz. Isı iki madde arasındaki enerji alışverişidir. Sıcaklık ise bu maddelerin.
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 13. Ders Çıktı Analizi

ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 2
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Deklarasyonun Amaçları
Tezin Olası Bölümleri.
Vakum ve forseps uygulamaları Forseps tiplerinin tanıtımı Uygulamada temel noktalar Dr. Yusuf Taner KAFADAR
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Cemalettin Işık, Tuğrul Kar
Etki Büyüklüğünü Hesaplama Örneklerle Gpower.
2018’de Türkiye’nin Güvenlik Alanındaki Risk ve Tehdit Öncelikleri
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
Ölçmede Hata Kavramı ve Hata Türleri
DR. ÖNDER YILMAZ
Dönem 2 Biyoistatistik Uygulama
TEŞHİSLE İLİŞKİLİ GRUPLAR (TİG) TÜRKİYE UYGULAMASI
Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ.
SES KOMUT TANIMA İLE GEZGİN ARAÇ KONTROLÜ
DİZ KİREÇLENMELERİNDE SÜLÜK TEDAVİSİ, FİZİK TEDAVİDE UYGULANAN TENS TERAPİSİ KADAR ETKİLİ OLABİLMEKTEDİR* *
Yrd. Doç. Dr. Şükrü KEYİFLİ
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji AbD
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
Sunum transkripti:

A Randomized Trial on Subject Tolerance and the Adverse Effects Associated With Higher- versus Lower Flow Oxygen Through a Standard Nasal Cannula Standart Nazal Kanül ile Yüksek Akım Hızında ve Düşük Akım Hızında Oksijen Vermenin Yan Etkileri ve Hasta Toleransı Üzerine Kontrollü Randomize Çalışma Andrew Brainard, MD, MPH*; Danny Chuang, MBChB; Irene Zeng, MS; G. Luke Larkin, MD, MSPH *Corresponding Author. DR. SÜLEYMAN İBZE DR. SEÇGİN SÖYÜNCÜ

Bu kontrollü prospektif girişimsel çalışma Yeni Zelanda Auckland kentinde bir acil serviste 2014 yılı ocak-mart ayları arasında yapılmıştır. örneklem grubu, acil serviste çalışan ve dışlama kriterlerine uymayan gönüllü kişilerden oluşturulmuştur. Kayıtlar tamamlanınca gönüllüler düşük akım veya yüksek akım nazal O2 uygulamasından birini, 1 saatlik aradan sonra ikinci kısım nazal O2’ni almışlardır. Akımın sesinden ve basıncından dolayı gönüllüleri bu çalışmada tam kör kabule tmek mümkün 2

Uzmanlar acil entübasyonda 15 lt/dk hızına kadar nazal kanül ile O2 verilmesini destekliyorlar. Yine de olası hasta rahatsızlıkları açısından bazı katılımcılar 6 lt/dk’dan fazlasından kaçınıyor. Bu çalışma, katılımcıların nazal kanül ile 10 dakika boyunca yüksek akımlı O2 almalarını ve bunun sonuçlarını görmek için tasarlandı. 3

Katılımcılar öncelikle 15 veya 6 lt/dk olarak randomize edildi. 1 saatlik dinlenmeden sonra alternatif akım hızında O2 aldılar. Her iki akım hızını da 10 dakika tolere edebildiler. 100 mm VAS skor değerlendirmesi ile her iki akım hızı arasındaki hasta rahatsızlığı açısından fark değerlendirildi. 4

Katılımcıların tamamı 10 dakika akımı her iki hızda da tolere etti. Yüksek akımlı olanı, düşük akımlı olana göre 25 mm (std:20 mm) daha rahatsız olarak değerlendirdiler. Akım kesildikten 1 dakika sonra iki akım arasındaki rahatsızlık oranı 9.8 mm (std: 17 mm), klinik olarak anlamsız bulundu. Yan etki görülmedi. 5

Katılımcılar yüksek akımlı nazal kanülü 10 dakika boyunca sıkıntı çekmeden tolere edebildiler. Yüksek akımlı O2 düşük akımlı O2’ne göre biraz daha fazla rahatsızlıkla ilişkilendirildi. Ama bu rahatsızlık herhangi bir yan etki oluşturmadan hızla kayboldu. 6

7

8

9

10

Sonuç olarak; Bu çalışma, %100 sağlıklı olan gönüllülerin 15 lt/dk’dan 10 dakikalık nazal oksijen verilmesini yan etki gelişmeden farklı oranlarda rahatsızlık oluştursa da tolere edebildiklerini gösterdi. Bu çalışmanın, kısa süreli yüksek akım hızında oksijen tedavisinin tolere edilebildiğini yeterince kanıtladığını düşünüyoruz. 11