İŞ KAZASI. Sayın Şantiye Şefim İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım,bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı olarak yazmamı istemişsiniz. Şu anda.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TRAJİKOMİK BİR İŞ KAZASI
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FOTOĞRAF YARIŞMASI
İŞ KAZASI RAPORU.
İNŞAATTA DUVARCI USTASI OLARAK ÇALIŞAN BİR USTANIN BAŞINDAN GECEN İLGİNÇ BİR İŞ KAZASI OLAYININ KENDİ KALEMİNDEN ACIKLAMASI...! Konu İnternetten Alınmıştır....
Babam Beni Hiç Sevmedi... Balıkesir'de Asma Ağacı Ve Anılarım.. Kısa Öykü.
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
Ders IV Bölüm 4 Tutumlar s Bölüm 5 Tutum Değişimine Kuramsal Yaklaşımlar : Tutarlılık kuramları s PDR Dr. Hüseyin Bayraktaroğlu.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
- BASİT MAKİNELER -  .
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Uygarlığın Gelişimindeki Matematik
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
KİRİŞ YÜKLERİ HESABI.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
İçindekiler Ünitenin Özeti Ünite Kazanımları OHM Kanunu Akımın kollara ayrılması Direncin bağlı olduğu faktörler, eşdeğer direnç Elektrik motoru Kaynaklar.
11. SINIF: KUVVET ve HAREKET ÜNİTESİ Denge
Betül GÜLER
MASA TENİSİ.
Verimli ders çalışma yöntemleri
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
İÇİNDEKİLER NEGATİF ÜS ÜSSÜ SAYILARIN ÖZELLİKLERİ
Kaldırımlar Yayalarındır
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi.
Eşyaların İnterneti ve Güvenlik Tehditleri
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ
Göç eden yaban kazlarının havada süzülürken "V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını görmüşsünüzdür... Bilim adamları kazların neden bu şekilde uçtuklarını.
FİİLLERDE ÇATI.
Yeniçeriler, kendilerine heybetli ve korkutucu bir görünüm versin diye başlarına bir keçe kalpak giyerler.
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
Problem Çözme ve Algoritmalar
AY.
Photoshop ile Arka plan Silinmesi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GENEL PRENSİPLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
İNANILMAZ AMA GERÇEK. > Okulun ilk gününde 5
AHMET HAKİ TÜRKDEMİR, ALTUĞ AYSUN
. . AÇILAR ..
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Kırınım, Girişim ve Müzik
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
5.İstasyon 6.İstasyon 4.İstasyon 7.İstasyon 2.İstasyon 1.İstasyon
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
BİTOLA veya MANASTIR Evet, yurtdışı seyahatimden sunum için bu şehri neden seçtiğimi bu resimlerde göreceksiniz. Şehir merkezindeki yayaların kullandığı.
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
BÖLÜM 10 Dalga Hareketi. BÖLÜM 10 Dalga Hareketi.
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Cemalettin Işık, Tuğrul Kar
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hicret Olayı.
0.7 SANİYE.
Öğrenci ve Öğretim Elemanının Uzaktan Eğitime Bakış Açısı
Enerji ve Hareket Belkıs Garip.
Sunum transkripti:

İŞ KAZASI

Sayın Şantiye Şefim İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım,bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı olarak yazmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan iş kazası aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur.

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmışdı. Yaklaşık 250 Kg. kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu

Aşağıya indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım,altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip,ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı altıncı kata çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum.

Aşağıya indim,bağladığım ipin ucunu çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmamayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum.250 Kg.lık varil süratle aşağıya düşerken beni yukarıya çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Yolun yarısında varille çarpıştık.

Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca,iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı,parmaklarımda bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı,varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil yukarı çıkmaya başladı

yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Can havli ile ipi bırakınca.Yere düştüm,kalça kemiğimde bu anda kırılmış. Başımı yukarıya kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm.

Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım,gözümü hastanede açtım. Cenab-ı Haktan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını niyaz eder,hürmetle ellerinizden öperim Duvarcı Ustanız