Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi."— Sunum transkripti:

1 İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi

2 İNFAK Allah’ın bir rızık olarak verdiği görününür görünmez nimetlerini yayma Canın ve malın Allah’a adanışı Onun ihsan ettiği nimetlerin yine onun uğruna sarf edilmesi

3 İNFAKsIz DİN olmaz

4 Kur’an’da İNFAK Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar. الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ (Bakara 3)

5 Kur’an’da İNFAK Küstahça azgınlık ediyor. Kendisini
dev aynasında görüyor. Zira Rabbinedir dönüş… Kulunu içtenlikle yönelirken engellemeye kalkıyor. Onu alnından tutup sürükleyeceğiz, o ar damarı çatlamış alnından… O zaman çağırsın meclisini, biz de çağıracağız zebanileri… (Alak; 96/6-19)

6 Kur’an’da İNFAK Zenginliğine zenginlik katmış da ne olmuş?
Çokça yemin eden aşağılık adi, küçük gören, dedikoducu, iyiliği engelleyen, günahkar, zorba, kaba saba asalak… Zenginliğine zenginlik katmış da ne olmuş? (Kalem; 68/10-14)

7 Kur’an’da İNFAK Bana bırak doğarken yapayalnız olan o adamı… Zenginliğine zenginlik kattığım, etrafında dolanıp duran oğullarıyla önüne alabildiğine geniş imkânlar serdiğim o adamı… Hala gözü doymuyor; verdiğimden daha fazlasını istiyor… (Müddesir; 74/11-14)

8 İnsan kendisine hiç kimse güç yetiremez mi sanıyor?
Sadece harcadıklarım yedi sülâleme yeter”diye böbürleniyor Kimsenin kendini görmediğini mi sanıyor? Biz insana iki göz vermedik mi? Bir dili ve iki dudağı yok mu onun? Ona yürüyeceği iki yol gösterdik. Fakat o zor olana yanaşmadı. Bilir misin, nedir zor olan? Bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmak… Zor zamanda vermek… Öksüzün başını okşamak… Düşmüşün elinden tutmak… İman etmek, göçlüklere göğüs gerip acıları paylaşmak; sevgi ve merhamet yumağı olmak. (Beled; 90/5-17)

9 Sünnette İNFAK

10 Bir milyar insan neden aç?

11 Sizce burada; hiçbir yiyeceği olmadığından dolayı aç olan var mı?

12

13 Sizce burada; ayakkabısı olmayan var mı?

14

15 Sizce burada; evi olmayan var mı?

16 EV

17 Kaldırımda ölü bulunan evsiz
filipinli bir kadın

18 Yeryüzünde yetersiz beslenen insan sayısı
Türkiye nüfusu 12 katı Yeryüzünde yetersiz beslenen insan sayısı

19

20 Bir günde açlıktan ölen insan sayısı
17.330 Bir günde açlıktan ölen insan sayısı

21

22 2008 YILINDA AÇLIKTAN ÖLEN İNSAN SAYISI

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46 Yandaki saat ibresi 5 saniyede bir tur atacak şekilde ayarlanmıştır
Yandaki saat ibresi 5 saniyede bir tur atacak şekilde ayarlanmıştır. İbrenin her turunda dünyadaki bir insan açlıktan ölmüş olacak. Bu konferansın bitimine kadar 1000’den fazla insan ölmüş olacak.

47 Neyi Vereceğiz Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "İhtiyaçtan arta kalanı." Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz. يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا وَيَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ (Bakara 219)

48 İnfakta Sıralama 1.Anne baba 2.Akrabalar 3.Yetimler 4.Miskinler
يَسْأَلُونَكَ مَاذَا يُنْفِقُونَ قُلْ مَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ خَيْرٍ فَلِلْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ وَالْيَتَامَى وَالْمَسَاكِينِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ 1.Anne baba 2.Akrabalar 3.Yetimler 4.Miskinler 5.Yolda kalmışlar (Bakara 215)

49 İnfak Ederken Nelere Dikkat Edelim
İhlas (Bakara 264) Gizlilik (Bakara 271) Başa kakıp incitmemek (Bakara ) Kendisine verildiğinde gönül huzuruyla alabileceğini vermek. (Bakara 267) Veren, alana teşekkür hissiyatı içinde olacak.


"İNFAK Çıkma Gitme Tükenme Bitme Azığın bitip tükenmesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları