Cerrahi sonrası hızlandırılmış nekahat ülkemiz koşulları için uygun değildir Dr. M. Bülent Tırnaksız Genel Cerrahi Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Küçük Grup Eğitimi Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015 / 281.
Advertisements

HASTA BAŞI EĞİTİMİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
GÜVENLİ CERRAHİ KONTROL LİSTESİ
POLİKLİNİKTE EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 4 CEYLAN KİY 1.
1 M & M MÜŞAVİRLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ TANITIM SUNUMU ADRES: Ziyabey Cad. 5. Sokak.
Sağlık Hizmeti Kalite Göstergeleri
MÜFREDAT PLANLAMA Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
1 HASTA UYUMU UYUMU Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Konya.
Lisans Müfredatı ve Erken Klinik Eğitim Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 201.
Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitiminde Alan Eğitiminin Yeri ve Önemi
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ
Ekip Çalışması Yaklaşımlarına Sosyal Hizmet Perspektifinden Bakış
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİLER Öğretmen Sayısı : 19 Öğrenci Sayısı : 212 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 9 Fen Laboratuarı Sayısı :0 BT(Bilgisayar) Sınıfı.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Anti-IgE Tedavisinin 1. Yıldaki Etkinliği:
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
Performans Değerlendirme
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
NOT VERME VE MEZUNİYET.
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Sağlık Kurumlarında Kurum İmajı
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
ÇOCUK İSTİSMARI İLE MÜCADELEDE BİRİNCİ BASAMAK YAKLAŞIMI
Karşılaştırmalı Eğitim
KONU XI AİHS’nin Kapsamı ve Başlıca Özellikleri
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
ŞİZOFRENİDE AİLE EĞİTİMİ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
ŞİZOFRENİDE AİLE EĞİTİMİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ECMO Merkezi Neden? Nasıl? PERFÜZYONİSTLER DERNEĞİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

cerrahi sonrası hızlandırılmış nekahat ülkemiz koşulları için uygun değildir Dr. M. Bülent Tırnaksız Genel Cerrahi Anabilim Dalı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

CSHN Birçok farklı disiplinden gelen kişilerin şevkle, hevesle ve eşgüdümlü olarak çalıştığı bir takım işi

insan kaynakları hemşireler diyetisyenler fizyoterapistler uğraşı terapisti ağrı takımı ameliyathane ekibi anestezist cerrah hastane yönetimi denetçi

CSHN programı için “eşgüder hemşire” aranıyor türkçe’ye hakim enformasyon teknolojisi becerisi olan en az 3 yıllık kıdemli cerrahi hemşireliği deneyimi oğretme deneyimi olan sakin, soğukkanlı ve nesnel liderlik özellikleri olan motive yeniliklere intibak yeteneği olan takım çalışmasına alışkın farklı sosyal kesimlerle kolay ve etkili iletişim becerisine sahip 7/24 ulaşılabilir

ön değerlendirme kliniği hasta ve yakınlarının bilgilendirilmesi hastanın rolü eğitim düzeyi, kişilik yapısı, idrak kapasitesi, hastalığa karşı tavır ve tutumu

engeller sosyal sağlık çalışanlarının rutinlerini değiştirmeye direnmesi hasta ve yakınlarının hastane ve hastalık algılarının geleneksel olması mesleki literatürün yerele uygulanamaması sağlık çalışanlarının bilgi ve deneyim eksikliği kurumsal mali ve fiziki yetersizlikler çalışan sayısının yetersizliği 7/24 çalışma yetersizliği Pearsall EA, et al. Ann Surg 2015;1(1):92-6

başarısızlık (yoldan çıkma) fizyolojik cerrahi anestezik icraat ASA III-IV komorbiditeler yaş cerrahinin büyüklüğü Smart NJ, et al. Colorectal Dis 2012;10:e727-34

Türkiye’nin durumu hekim başına düşen hemşire sayısı: OECD: 3; Türkiye: kişiye düşen hemşire sayısı: OECD: 8,8; Türkiye: 1, kişiye düşen fizyoterapist sayısı: OECD: 4,1; Türkiye: 0,04 ortalama eğitim düzeyi: orta 2’den terk

Hacettepe hastanesi cerrahi servislerinde durum gündüz: 10 hastaya 1 hemşire, gece: 14 hastaya bir hemşire diyetisyen: 60 hastaya 1 diyetisyen fizyoterapist: yok ağrı ekibi: yok uğraşı terapisti: yok 7/24 etkili ve verimli çalışma düzeni: yok kurum kültürü: yok iç denetim: yok konsültan cerrahlar: herbiri ayrı telden çalıyor anestezistler: ömür törpüsü yatay hiyerarşi: yok küçük grup toplantıları: yok 5-10 kişilik toplantı odaları: yok

Son söz Böyle bir programı planlamak, uygulamaya koymak, aksayan kısımlarını saptamak ve düzelterek uygulamak bu şartlarda mümkün değildir.