Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi 12.03.2012 - Diyarbakır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İÜ Engelli Kadın İstihdamını Tartışıyor Paneli
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
28 Nisan 2014 EDİRNE Prof. Dr. Naim SAĞLAM Fırat Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü 23119, Elazığ.
İTÜ Merkez Laboratuvarı 2006 Faaliyetleri Üniversite Yönetim Kurulu 14 Eylül bölüm.
PHILIP BAYARD CROSBY O Martin Corporation’da Pershing füze projesini yürüttü. ABD’nin Florida eyaletinde Kalite Koleji (Quality College) adıyla bir okul.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
UNI-SET Toplantı Notları
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
HAZIRLAYAN VE SUNAN: HAYATİ İBRAHİM GÜVEN. HOŞGELDİNİZ… Konuşmamı ülkemizde misafir ettiğimiz sayın temsilcilere hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum.Ayrıca.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 21 AĞUSTOS 2015, KÜTAHYA KÜTAHYA YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
Proje Entegrasyon Yönetimi
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
BOSNA HERSEK’TE YATIRIM FIRSATI
PAZAR ARAŞTIRMASI ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
İhracat Genel Müdürlüğü
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Aile Atölyeleri Projesi
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
PERAKENDE, AYRINTI VE MARKA DEMEKTİR
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Sayılarla WWF 50+ yıllık tecrübe (Kuruluş yılı 1961) 100+ ülke Yıllık
Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Sağlık Bilimleri Fakültesi
EGEDENİZ TEKSTİL Canias ERP Projesi Ferdi KAYGUSUZER
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Piyasa destek tedbirleri
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır

Biz Kimiz ? Kaizen Eğitim Danışmanlık ve Proje Geliştirme Merkezi’yiz Soru: Kaizen Ne Demek? Cevap: Japonca bir kelime ve bir felsefeyi temsil eder. Sürekli Gelişim Anlamına gelir

2003 yılından beri GAP bölgesindeki KOBİ, STK, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, eğitim danışmanlık ve proje geliştirme hizmetlerini yerelden veren firmayız. Avrupa Birliğinin GAP Kültürel Miras, Kırsal Kalkınma ve Girişimci Destekleme Merkezi programları ile başladığımız bu yolculukta onlarca proje geliştirdik ve yürüttük. Bölgede kurulu yerel bir firma olmamız hep avantaj olarak gördük Bizi diğer danışmanlık firmalarından ayıran en önemli yönümüz, inanmadığımız hiçbir işinde yer almamak ve yürüttüğümüz işlerde seçici olmaktır. Çünkü biz her projeye sadece maddi kazanç olarak bakmıyoruz. Bölgede Avrupa Birliği Projeleri ve KOBİ Danışmanlığı alanlarında ilk olmanın özgüvenini taşımaktayız.

1.Tekstil Sektörüne ilişkin Makro Veri Toplama ve Türkiye Kümeleme Örneklerinin İncelenmesi Türkiye ve Dünya tekstil sektörü, gelişmeler, trendler vb. istatistiki bilgilerin yer alacağı literatür taraması yapılacaktır. Türkiye’de yapılan kümelenme çalışmalarını araştıracak, ve sonuçları değerlendirerek rapor hazırlayacak

2. Saha Analizi Çalışması Diyarbakır’da faaliyet gösteren tekstil sektöründe yer alan firmalar ile yüzyüze anket çalışması yapılacaktır. Anket çalışması hammadde tedarikçilerinden, üreticilere, ürün satış mağazalarına kadar geniş yelpazede olacaktır

3. Odak Toplantıları 6 adet odak toplantı gerçekleştirilecektir. Odak toplantıları tekstil sektöründeki üreticiler, mağazalar, satıcılar, hammadde üreticileri, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları vb. değer zincirinde yer alan tüm faaliyetlerde yer alan firmalar ve kurumların katılımları ile düzenlenecektir. Bu toplantılarda hedeflenen küme haritasındaki ilgili tüm tarafların görüş önerilerini almak, sorunlarını tespit etmek ve iyileştirme önerileri geliştirmektir. Yapılacak odak toplantılara katılacak gruplar sırasıyla şöyledir;

4. Küme Haritası ve Rekabet Elmas Modeli Çalışması İstatistiki analiz çalışması, 250 firma ile saha analizi çalışması ve odak toplantı sonuçları değerlendirilerek küme yol haritası çıkarılacak ve rekabet elmas modeli Diyarbakır Tekstil Sektörü için oluşturulacaktır Küme haritası ve rekabet sonuçlara göre belirlenen eksik tamamlanması gereken eylemler stratejik yol haritasına eklenecektir. Eylemler belirlenecek bu eylemelerin zamanlanması, sorumluları ve tahmini bütçesi belirlenecektir.

Faaliyet Planı – 45 Gün Faaliyet Adı Haftalar Başlangıç Toplantısı 2. Tekstil Sektörüne ilişkin Makro Veri Toplama ve Türkiye Kümeleme Örneklerinin İncelenmesi 3. Saha Analizi Çalışması ( Min 250 Firma ) 3.1 Firmaların Belirlenmesi 3.2 Anket Soru Formunun Hazırlanması 3.3 Anket Çalışması 4. Odak Toplantılar 4.1 Tekstil Hammadde Üreticileri ile Odak Toplantısı 4.2 Hazır Giyim Konfeksiyon Firmaları ile Odak Toplantısı 4.3 Tekstil ürünleri Satıcıları ve Mağazalar ile Odak Toplantısı 4.4 İlgili STK ve Kamu Kurumları ile Odak Toplantısı 4.5 Merdiven Altı Üretim Yapan firmalar ile odak toplantısı 4.6 Karma Odak Toplantısı 5. Kümeleme Yol Haritası ve Rekabet Elmas Modeli Çalışması 5. Sunum ve Raporlama

Teşekkürler Kaizen Eğitim Danışmanlık ve Proje Geliştirme Merkezi İlhami BİRKAN