Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı"— Sunum transkripti:

1 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
27 Aralık 2018 Perşembe

2 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Neden? Sebze tohumu ile ilgili konular Genel Müdürlük gündemine geliyor. Sebze tohumunda 2008 den bu yana hiç düzenleme yapılmadı. Sebze tohumu ile ilgili ticaret açığımız var. Sebze tohumunda ciddi birikime ulaşmış firmalarımız var. Sebze tohumunun desteklenmeli mi? Nasıl?

3 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Tespitler Ülkemiz firmalarının bilgi birikimi ve deneyimi sürekli artıyor. Uluslararası alanda rekabet gücümüz artıyor. Katma değeri yüksek üretim için sebze tohumu çok önemli. Sebze tohumu yönetmelik günün ihtiyaçlarına göre düzenlenmelidir.

4 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Problemler Analizlerin sağlıklılığı ile ilgili tereddütler var. İl Müdürlüklerinde farklı uygulamalar yapılıyor. Parti numaraları yönetmeliğe uygun değil. Verilerin paylaşımı ile ilgili sorunlar var. Tarla ve laboratuvar standartları türlere göre güncellenmelidir. Standart tohum üretimi detaylı biçimde yer almıyor. Küçük ambalajların etiketleri ile ilgili belirsizlikler var. Amatör satışlarla ve yerel çeşitlerler ilgili konular gündeme geliyor. Hibrit olmayan tohum üretimi baskı altında.

5 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Beklentiler Problemler nelerdir? Çözüm önerileri ve takvimi Sebze firmaları ile sertifikasyon kuruluşları ve BÜGEM iletişiminin arttırılması Sebze tohumunda stratejik çalışmalarla ilgili fikir alışverişi Karşılıklı beklentilerin dile getirilmesi Sektörün aktif ve üretim odaklı katılımı

6 Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı
Hedefler Sebze tohumu üretiminin artırılması Sebze ıslahının sorunlarının belirlenerek çözüm önerilerinin ortaya konulması Ar-Ge destekleri ile ilgili model belirlenmesi Dış ticaret dengesinin iyileştirilmesi İhracat gücümüzün arttırılması Stratejik türlerin belirlenmesi Üretim potansiyeli olan ülkelerin belirlenmesi Türkiye Sebze Tohumu Stratejisinin oluşturulması

7 TEŞEKKÜRLER


"Sebze Tohumu Değerlendirme Toplantısı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları