İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Advertisements

MS OFFICE Access 2013.
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
wiki Wiki Nedir? Wikilerle Neler Yapabiliriz?
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
İnternet Siteleri Yönetimi
MIT505 İnternet ve Web Programlama: Web Şablonları ve Web düzenleme
Kodlama bilgisi gerekmez!
Proje Önerileri 08 Ekim 2012.
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Yrd. Doç. Dr. Ferhat BAHÇECİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
Web Sitesi Hazırlama.
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ DERSİ Dilan BOZFIRAT
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
Yavuz Seyhan Adem Ertaş Mustafa Tanış Zekai Çalışkan.
KÜBRA AYAN & DİLEK DEMİRAL
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
Genel Bakış IEU Web Sitesi Genel Yapısı İDARİ YAPI VE AKADEMİK YAPI İÇİN YAKLAŞIMLAR... YÖNETİM SİSTEMİ ORGANİZASYON EK: SPAW EDİTÖR.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Web Sitesi Projesi 2009.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Sitesi Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
Hazırlayan: EMRAH HAS. Eşzamanlı ya da eş zamansız, metin, grafik, animasyon, ses, video gibi içeriğin tamamen işlenmiş, yarı işlenmiş ya da ham veri.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
3 Haziran 2008 İçerik Yönetim Sistemleri (İYS) Umut TEKGÜÇ QuickWASP Limited (
;EEn Hazırlayan: Şahin GÖKÇEARSLAN Gazi Üniversitesi Enformatik Bölümü.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ. PARDUS  Pardus adı : Anadolu parsı adlı kediğillerden gelmektedir.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
ÇAKIL SU KIRLI ANIL CAN AKKAYA SENA ÖNDER ÇAĞRI KUÇAT CEREN ERGİN DORUK ERTÜRK.
GOOGLE NASIL İNDEKSLER. iNDEKSLEME İndeksleme, sitemizin içeriklerinin arama motorlarına, yani Google, Yahoo, Bing gibi sitelerin veri tabanlarına kayıt.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİSAYARDA DONANIM ve YAZILIM
İçerik Yönetim Sistemi
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Recep KEÇEÇİ A Linux Mint. Linux Mint, Clément Lefèbvre tarafından geliştirildi ve Fransada 2006 yılında yayınlandı. Clément haricinde 2 yöneticisi.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Öğretim Yönetim Sistemleri ve Moodle
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Genel PHP Akademik Bilişim 2003 Adana, Şubat 2003 Hidayet Doğan
Sunum transkripti:

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

Dinamik Web Sayfaları HTML diliyle kodlanmış ve herhangi bir içerik yönetim sistemiyle yönetilmeyen sayfalara statik sayfa denir. Statik sayfalarda web sitesinin içeriği ve tasarımı (sunumu) bir aradadır. İYS’ler ile dinamik sayfalar oluşturulur. Dinamik sayfalarda içerik ve tasarım birbirinden ayrıdır İçerik kısımları genellikle bir veritabanında saklanır ve İYS veritabanından bu bilgileri çekerek tasarım ile birleştirir ve nihai sayfayı oluşturur.

Dinamik Web Sayfaları Statik Web Sitesiİçerik Yönetim Sistemi Tek tek sayfalar oluşturmak kolaydır.Büyük bir script kurulması, veritabanı oluşturulması ve şablonun ayarlanması gerektiği için ilk sayfaları oluşturmak zaman alır. İçerik statiktir, değiştirilmesi uzmanlık gerektirir. İçerik dinamiktir, hiçbir teknik bilgi olmadan değiştirilebilir. Yeni fonksiyonlar eklenmesi zordur, genellikle özel kod yazmak gerekir. Çoğu içerik yönetim sistemine eklenti’ler sayesinde birkaç dakika içinde yeni işlevler kazandırılabilir.

Özgür Yazılım Nedir? Özgür yazılım hiçbir kısıtlama olmadan kullanılabilen, incelenebilen ve değiştirilebilen yazılım demektir. Özgür yazılım hiç değiştirilmeden veya kaynak kodları değiştirilerek kopyalanabilir ve dağıtılabilir. Özgür yazılımlar çoğu durumda ücretsizdir.

Özgür Yazılım Nedir? Bir yazılımın açık kaynak olmasıysa, özgür yazılıma benzer bir şekilde yazılımın kaynak kodlarının özgür bir biçimde incelenebilmesi ve değiştirilmesi demektir. Açık kaynak yazılımlar kodlarının açık olması sayesinde bir çok kişi tarafından aynı anda geliştirilebilirler. Joomla! Bir özgür yazılımdır ve açık kaynaktır. Yani Joomla!’nın kodlarını özgürce inceleyebilir ve dilerseniz kişisel isteklerinize göre değiştirebilir, değiştirdiğiniz kodları özgürce dağıtabilirsiniz. Ayrıca Joomla’ ücretsizdir ve herkes tarafından özgürce indirilip kullanılabilir.

Joomla! Tarihçesi Miro adlı Avustralya’lı bir şirket tarafından 2001 yılında Mambo adıyla geliştirildi yılında şirket Mambo ürününü biri ticari diğeri açık kaynak üzere iki sürüme ayırdı. Ticari sürümün avantajı şirketler için daha fazla güvenlik sağlaması ve geliştiricisi olan Miro’nun birinci elden destek sağlamasıydı. Açık kaynak sürümse, ücretsiz olması, geniş bir kullanıcı kitlesine ve yazılıma sürekli yenilikler sağlayan bir geliştirici kitlesine sahip olması gibi avantajlara sahipti.

Joomla! Tarihçesi 2005 yılında Miro Mambo vakfını kurdu. Mambonun geliştiricileri bu vakıfta yer almadı ve Joomla! adıyla çalışmalarına devam ettiler. Joomla! Eylül 2005’de yayınlandı.

Joomla’nın Faydaları Joomla’nın geniş kullanıcı kitlesine sahip olmasının ilk nedeni kullanım kolaylığıdır. Daha önce hiçbir web sitesi yapmamış veya İYS kullanmamış olsanız bile Joomla!’yı rahatlıkla kullanabilir ve sıfırdan bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Joomla!’nın basit kullanımı bütünleşik profesyonel özellikleri ile desteklenmektedir. Ayrıca binlerce ücretsiz ve ücretli eklentileri ile fonksiyonları arttırabilmektedir.

Joomla’nın Faydaları Joomla’nın bu kadar popüler olmasının bir diğer sebebi de en deneyimsiz ve web tasarımından anlamayan kullanıcıların bile rahatlıkla kullanabileceği şablonlarıdır. Gerek varsayılan kurulumla birlikte gelen gerekse sonradan indirilebilen üçüncü parti şablonlar ile hiç web tasarımı bilmeden sitenizi dakikalar içinde bir tasarım harikasına dönüştürebilirsiniz Joomla!’nın estetik yönüne başka hiçbir İYS sahip değildir. Çoğu İYS sistemi özellikle gelişmiş olanlar kurulum ve kullanım için bir miktar teknik deneyim gerektirir.

Joomla’nın Özellikleri Basit web arabirimi sayesinde tamamen web tabanlı yönetim Grafikler, dosyalar ve diğer medyaların web tabanlı olarak yönetilebilmesi Dışarıdan yazarların ve editörlerin yazı yazabilmesi Hiyerarşik kullanıcı grupları Otomatik menü yönetimi Yazıların otomatik olarak yayınlanması ve silinmesi için otomatik içerik yayınlama zamanlaması

Joomla’nın Özellikleri Görsel yazı editörü Site içeriğinde arama yapabilme RSS ve atom formatında haber akışları desteği Anket Banner reklam yönetimi Medya dosyalarını yüklemek ve yönetmek için Medya Yöneticisi

Joomla’nın Özellikleri Silinen içerikleri için çöp kutusu Arama motoru dostu adresler Basit ziyaretçi istatistikleri E-ticaret çözümleri, resim galerileri, forum gibi çözümler için eklentiler Çok dillilik özellikleri

Joomla’nın Özellikleri Özürlüler için erişilebilirlik seçenekleri Açık kaynak lisansı, yazılım ve kaynak kodunun ücretsiz olarak indirilebilmesi Tüm önemli işletim sistemlerinde çalışabilmesi Yüksek performans için sayfa önbellekleme

Joomla! Kurulumu