Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçerik Yönetim Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçerik Yönetim Sistemi"— Sunum transkripti:

1 İçerik Yönetim Sistemi
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Aralık 2016

2 Kurulum – Tasarım – Yönetim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Öğr. Gör. Murat ÖZALP Ağ ve Sistem Yönetimi Şube Müdürü Arayüz Tasarımı ve İYS Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Sezen HÜSEYİNOĞLU ÇALIŞMAZ

3 İçerik Yönetim Sistemi Nedir?
Web alanlarına, çok sayıda bilginin eklenmesini, saklanmasını, tekrar kullanılmasını sağlayan bir web yayınlama sistemidir.

4 İçerik Yönetim Sistemi
Web tabanlı (internet üzerinde çalışan) bir program olması nedeniyle İçerik Yönetim Sorumluları kurumsal e-posta adresleri ve şifreleriyle internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan program kurulmasına gerek kalmadan sisteme giriş yapabilir.

5 "WordPress" Açık kaynaklı ve ücretsizdir.
Yaygın kullanılması nedeniyle teknolojik değişikliklere hızlı ayak uydurur. Modüler ve esnek yapıda olması, kolay özelleştirilebilmesini sağlamaktadır.

6 WordPress’in Avantajları
Sürekli güncellenmekte, güvenlik açıkları kapatılmaktadır. Teknolojik altyapısı ve performansı açısından çok üstün bir platformdur. Tek bir WordPress kurulumu ile binlerce web sitesi oluşturulabilir ve bunlar merkezi olarak yönetilebilir. Sistem yönetimi oldukça basittir. WEB teması değişiklikleri WordPress ile oldukça kolaydır. İlerleyen zamanlarda tasarım komple değişse bile içerikler kaybolmayacaktır. İçerikleri yedeklemek çok kolaydır.

7 WordPress’in Dezavantajları
Eski web sayfa veri tabanları aktarılamamaktadır. Eski içerik yönetim sistemi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Veritabanı yapısı tamamen farklı olduğu için, eski verileri yenisine aktarmak çok zor olmaktadır. . Temel bileşenlerin tamamı Türkçe olmasına rağmen, eklentiler genellikle İngilizce’dir. Sistemi biz geliştirmediğimiz için; her noktasına müdahale edilememektedir.

8 Yeni Birim Web Sayfaları
Son teknolojilere uyumluluğu sağlamak, Sistem yönetiminin ve içerik yönetiminin kolaylığını sağlamak, Üniversitemiz ana web sayfası ile birim web sayfalarının kurumsal bir bütünlükte olmasını sağlamak Birim web sayfaları ile ana web sayfası arayüz tasarımlarının uyumluluğunu sağlamak Birimlerin ana menü ve alt menü başlıkları gibi içerik uyumluluğunun sağlanmak amaçlanmıştır ve bu amaçla sistem geliştirilmeye devam eden bir yapıdadır.

9 Temel Beklentiler İçeriğin doğruluğu İçeriğin güncelliği
Açıklık, kolay anlaşılabilirliği İmla hataları ve yazım yanlışlarından arındırılmış olması Kolay ve yaygın erişlebilirlik "Kurumsal Web Sayfa Standartları"

10 Kurulum – Tasarım – Yönetim Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Öğr. Gör. Murat ÖZALP Ağ ve Sistem Yönetimi Şube Müdürü Arayüz Tasarımı ve İYS Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü Sezen HÜSEYİNOĞLU ÇALIŞMAZ


"İçerik Yönetim Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları