Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile."— Sunum transkripti:

1 1 DİNAMİK WEB SAYFASI

2 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile istedikleri bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri sağlayacak, Sistem yöneticilerinin kolay ve güvenli bir şekilde uzaktan yönetebilecekleri, Gerekli güncelleştirmeleri hızlı bir şekilde yapabilecekleri bir yapıya sahiptir. DİNAMİK WEB SAYFASI

3 3 İçerik bir Üniversite veya bir kurumun ihtiyaç duyabileceği tüm gereksinimlere cevap verebilir olmalıdır. Tüm veriler yetkiler dahilinde güncelleştirilebilir olmalıdır. Bu güncelleştirmeleri yapabilinmesi için temel bilgisayar kullanıcısı bilgilerine sahip olunması yeterlidir.

4 4 Sistem Yetenekleri Farklı kullanıcı tiplerini tanımakta ve bu kullanıcıların yetkilerine göre kendilerine ait sayfalara yönlendirebilmektedir. Yönetim kolay ve geliştirilebilirdir. Her bölüm ve birimin bir sistem yöneticisi olup güncelleme işlemlerini web ara yüzünden yapabilmektedirler. Akademik personel de kendi bilgilerini yine aynı şekilde web ara yüzünden istedikleri zaman on- line olarak düzenlenebilmektedir.

5 5 Sistem Yapısı Tüm kullanıcılar gibi yetkili kullanıcılarda sisteme aynı noktadan girerek her türlü yönetim işlemlerini yapabilmektedir.

6 6 Sistem Yapısı Kolayca okunabilen bir kod ve Database yapısında modüler olarak tasarlanmıştır. Kolayca eklentiler yapılabilen bir çekirdek kod üzerine mimari oturtulmuştur. Sistem tasarlandıktan sonra yazılım bilgisi olmayan bir personelin bile sistemi kolayca yönetebilmesi için özellikle yönetici ara yüzleri kolaylıkla anlaşılabilir bir yapıda tasarlanmıştır.

7 7 Ana Sayfa

8 8 Menüler Dinamik olarak oluşturulan menüler hiyerarşik bir yapıda listelenmiştir. Fakültelerin, bölümlerin, birimlerin, anabilim dallarının ve akademik personellerin sayfasına buradan erişmek mümkündür.

9 9 Sayfa Yapısı Sayfanın sol tarafında ise duyuru ve hızlı erişim modülleri bulunmaktadır.

10 10 Alt Logolar Sayfanın alt kısmında ise üniversite ile ilgili hızlı bağlantılarda bulunmaktadır. bu bağlantılar ile sayfa içerisindeki önemli noktalara hızlı bir şekilde erişilebilmektedir.

11 11 Logoların Yönetimi

12 12 Giriş Sayfası Şekildeki ana sayfa üzerindeki bağlantılar ve resimli linkler yine web ara yüzünden yetkili kullanıcılar tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir.

13 13 Detaylı Arama Modülü Arama modülü sayesinde Akademik personel sayfaları, Akademik personelin yapmış olduğu yayınlar, Üniversitemizde kayıtlı olan öğrencilerin sayfaları, Üniversite personeline ait telefonlar ve üniversitemizden mezun olmuş öğrenciler hakkındaki bilgiler sorgulanabilir. Bu sorgular çeşitli kriterlere göre yapılabilmektedir.

14 14 Tanımlı Kullanıcı Tipleri Ana yönetici Duyuru yöneticisi Akademik personel kullanıcısı Bölüm, Birim, Anabilim Dalı, İdari birimler

15 15 Yetkili Bir Kullanıcı

16 16 Kısıtlı Kullanıcı

17 17 Tema Yönetimi Veritabanına tanıtılmış olan temalardan istenilen her hangi birini seçerek anında site görüntüsünü değiştirilebilecektir.

18 18 TEMA Yönetimi

19 19 Banner Yönetimi Sistem yöneticisi istediği anda tüm sayfalardaki Bannerları otomatik olarak değiştirebilecektir.

20 20 BANNER Yönetimi

21 21 Birim Yönetimi

22 22 Duyuru Yönetimi


"1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları