Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL SATIŞ Müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gösterim ve ikna etmeye dayalı tutundurma çabalarına kişisel satış denir.
Advertisements

Beden Hareketleriyle Kontrol Edilen Kinect Teknolojisinin Zihinsel Engelli Öğrenciler Açısından Eğitimde Kullanım Potansiyeli Figen DEMİREL UZUN Şeyma.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
BESLENME DOSTU OKULLAR
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
“TÜRKİYE SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKETLİ YAŞAM PROGRAMI İL EYLEM PLANI”
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
“BESLENME DOSTU OKULLAR” PROJESİ
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ Şalpazarı Atatürk Ortaokulu
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
Okulumun dünü, bugünü, yarını…
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
AYKUT YİĞİT ORTA OKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
BESLENME DOSTU OKUL OLMAK İÇİN
«BEYAZ BAYRAKLI EN TEMİZ SINIF» YARIŞMASI
2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle.
50 YILLIK ÇINARIMIZ GELECEĞİN OKULU ÖĞRETMEN ZEKERİYA GÜÇER İLKOKULU
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
“BESLENME DOSTU OKUL” PROJESİ
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
BESLENME DOSTU OKUL PROGRAMI
PROJE 1 AKRAN ARABULUCULUĞU.
KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2014 YILI SUNUMU. *Atatürk İlke ve İnkılaplarını Hayata Geçirebilen, *Bilgi Toplumunun İnsanını Yetiştirmeyi Amaçlayan, *Farklılıkları.
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI SUNUMU
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
KURUM YAZIŞMALARI II Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
Bilgilendirme Toplantısı
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
GELENBEVİ ÇALIŞIYOR ÇALIŞIYORGELENBEVİ. Öğrencilerin farklı yaşam alanlarında edindikleri deneyimlerle kişilik gelişimini çok yönlü bir şekilde desteklenmiş.
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
PULMONER REHABİLİTASYON
BESLENME DOSTU OKULLAR PROGRAMI
KAPI GİYDİRME ÇALIŞMALARI
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
OKUL SÜTÜ AKIL KÜPÜ PROGRAMI
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Hizmetlerinin Yürütülmesinde Dikkat Edilecek Konular HakKındaki Tarih ve sayılı yazıda yer alan açıklAmaların.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi

 Okullarda obezite ile mücadele, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde 2010 yılında başlatılmıştır.

  Hijyen koşullarını artırarak bulaşıcı hastalık riskini düşürmek  Beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgi düzeylerini arttırarak  Çocuklarımızın sağlık ve gelişimlerini desteklemek  Özellikli beslenme ile ilişkili hastalık risklerini azaltmak  Bilişsel ve fiziksel becerilerini artırmak  Hastalıklara bağlı ortaya çıkan maliyetleri düşürmek (zaman, emek ve maddi) Hedefimiz Nedir?

  Okulunuzun prestijini artırır  Daha temiz ve sağlıklı bir çevre sunarak personel ve çocuklarınızın okul ve sizinle geliştireceği ilişkiyi destekler  Aileler ve çocuklar arasındaki ilişkiyi geliştirir  Motivasyon düzeyini artırır Okulunuz İçin Avantajları

  Sağlık problemleri nedeniyle zaman ve emek harcamanız gereken çocuk sayısı azalır.  Dikkat toplama ve motivasyonu sağlamak için daha az emek harcarsınız.  Çocukların okula devamsızlığı azalır.  Çocukların konsantrasyonu güçlenir. Sağlık Açısından Avantajları

  Okul devamsızlıkları azalır ders takipleri artar.  Düzenli fiziksel aktivite yapan çocukların motivasyonu, dikkati ve düzenli çalışma yetenekleri artar.  Fiziksel ve bilişsel gelişimleri desteklenir.  Kronik hastalık riskleri azalır. Çocuklar İçin Avantajları

 Beslenme Dostu Okul için Başvuru yapmanın ilk koşulu Beyaz Bayrak almaktır. Denetim formu temel alınarak okulun durumu saptanır. Neleri Sorguluyoruz?

  Yönetim Faaliyetlerinin Yorumlanması  Eğitim Faaliyetleri ve Farkındalığın Oluşturulması  Okul Sağlığı Hizmetleri  Destekleyici Okul Çevresi Oluşturma ve Fiziki Koşullar Denetim Formu (Ana Başlıklar)

 Uygun beslenme eğitimi veriliyor mu? Uygun beden eğitimi öğretim programı uygulanıyor mu? Sağlıklı yaşam ve yaşam becerisi kazandırma çalışmaları var mı? Olumlu sağlıklı beslenme davranışları destekleniyor mu? Yönetim Faaliyetlerinin Yorumlanması

 Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi var mı? Beslenme Dostu Okul Planı hazırlanmış mı? Etkinliklerin izleme ve değerlendirilmesi yapılıyor mu? Beslenme Dostu Okul Planının benimsenmesi konusunda çalışmalar var mı? Yönetim Faaliyetlerinin Yorumlanması 2

 Akran eğitiminden yararlanılarak öğrencilerin birbirlerini eğitmelerine ve beslenme konularını birlikte tartışmalarına zemin hazırlanmaktadır. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında ulusal/ uluslararası gün/ haftalar etkin olarak kutlanmaktadır. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı teşvik edici bilgi yarışması, resim yarışması, şenlik vb. okul içi etkinlikler düzenlenmektedir. Eğitim Faaliyetleri ve Farkındalığın Oluşturulması

 Velilere yönelik sağlık, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Okul çalışanlarına sağlık, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam vb. konularda eğitim verilmektedir. Eğitim Faaliyetleri ve Farkındalığın Oluşturulması 2

 Öğrencilerin boy/kilo ölçümleri yılda en az bir kere yapılmakta ve sonuçlar öğrenci ve velilerle paylaşılmaktadır. Risk grubundaki (zayıf /şişman) öğrenciler, velileriyle görüşmeler/ bilgilendirme faaliyetleri yapılarak, sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir Okulda okul sağlığı hizmeti verilmekte ve/veya okul hemşiresi bulunmaktadır. Okul Sağlığı Hizmetleri

 1.Okul çalışanları sağlıklı yaşam tarzını, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite yapmayı teşvik edecek şekilde model olmaktadır. 2.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında doğru mesajlar var ve bu mesajlar okul içi uygun yerlerde (sınıf panoları, koridor panoları vb) sergilenmektedir. 3.Okul Bahçesi; Oyun oynama, koşma vb. faaliyetlere uygun olarak düzenlenmiştir. 4.Beden eğitimi ve spor etkinlikleri dersine aktif katılım sağlanmaktadır. Destekleyici Okul Çevresi Oluşturma ve Fiziki Koşullar

 5.Çeşitli spor dallarında takımlar bulunmaktadır ve öğretmen/ilgili uzmanlar eşliğinde antrenman yapılmaktadır. 6.Güvenli hijyen ve sanitasyon davranışı desteklenmektedir. 7.Öğrencilerin ara öğün yapmaları teşvik edilmektedir. 8.Okulun yemekhane/taşımalı yemek hizmeti? 9.Okulun kantin/kooperatifi? Destekleyici Okul Çevresi Oluşturma ve Fiziki Koşullar 2

  İnternet sayfasında başvuru formu ve süreç yer alıyor  Öncelikle başvuru dosyası hazırlanır ve dosya ile Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapılır,  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ilk denetleme gerçekleştirilir, eksik tespit edilmemiş ise Halk Sağlığı Müdürlüğü gerekli yazışmaları gerçekleştirir ve sertifika hazırlanır.  Eksik tespit edilmiş ise tamamlamak üzere başvuru yapan kuruma bilgi verilir ve ikinci denetim gerçekleştirilir. Başvuru Nasıl Yapılıyor? Süreç Nasıl İşliyor?

 TEŞEKKÜRLER