Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
TIBBI SOSYAL HİZMETLER UYGULAMA ÖRNEKLERİ 2014

2 Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Sağlık tesislerimizin Tıbbı Sosyal Hizmetler Birimlerince; Tıbbı Sosyal Hizmetler Uygulama Yönergesi kapsamındaki sağlık kurum ve kuruluşlarından hizmet alan hastaların tedavi sürecini etkileyen psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik sorunlarının, sosyal hizmet mesleği ve disiplininin yöntem ve teknikleriyle zamanında çözümlenebilmesi için tıbbi sosyal hizmetin planlanması, uygulanması, değerlendirilmesi yönündeki çalışmalarımızın yanında;

3 HASTA VE HASTA YAKINLARINI KARŞILAMA
Önemli günlerde(Bayram Dönüşleri) Hastanelerimize başvuran yatarak ve ayaktan tedavi olan hastaların ile çalışanlarımızın şeker çikolata ve çiçeklerle karşılanması etkinliği düzenlenmektedir.

4 Rutin hasta, çalışan ziyaretleri
Haftanın belirli günlerinde tüm yatan hasta ve hasta yakınları ile çalışanların ziyaret edilmesi gibi çalışmaları yapılmaktadır.

5 Adaptasyon çalışmaları
Göreve yeni başlayan her personele işe başladığı gün birebir kurumu ve çevreyi tanıtıcı adaptasyon eğitimlerinin verilmesi Ayrılan Personele de Veda programı düzenleme

6 Sosyal Faaliyetler Birim Olarak çalışanlarımızın moral motivasyonlarını üst düzeyde tutup , iş verimini artırmak için çeşitli sosyal faaliyetler düzenlemekteyiz. Çalışanlarımızın katılımları ile tiyatro gurubu oluşturulması Çalışanlarımıza ve çocuklarına yönelik Resim,saz, yabancı dil kursu gibi kurslar düzenlenmesi Çalışanlarımızın katılımı ile koro ve Halk oyunları ekibinin oluşturulması

7 Sosyal Faaliyetler Önemli Günlerde kutlamalar yapmaktayız,(8 mart Dünya Kadınlar günü, 14 Mart Tıp bayramı , Doğum Günleri Gibi)

8 Sosyal Faaliyetler Çalışanlarımızın motivasyonunu yükseltmek, iş verimliliğini artırmak ve birimler arası iletişimi güçlendirmek amacıyla Masa Tenisi , Futbol, ve Voleybol gibi turnuvalar düzenlemekteyiz.

9 Sosyal Faaliyetler Sağlık çalışanlarımıza yönelik Hatıra ormanı oluşturma, gezi, Piknik düzenleme gibi sosyal faaliyetler düzenlemekteyiz.

10 Sosyal Faaliyetler Hastalara yönelik sosyal faaliyetler olarak ta;
Yatan hastalarımızın moral ve motivasyonlarını yükseltmek ve boş zamanlarını olumlu değerlendirmek amacıyla halk eğitim merkezi ile işbirliği yapılarak resim, müzik ve alüminyum folyo kabartma çalışması gibi kurslar düzenlemekteyiz. Bu Kurslar sonucunda yapılan çalışmaların sergilendiği sergiler açmaktayız.

11 Sosyal Faaliyetler Yatan hastalarımızın tedavi süreci boyunca hoş vakit geçirmeleri için müzikli eğlence programları düzenlenmekteyiz .( Psikiyatri, Çocuk Serv. Gibi)

12 Sağlıklı ve güzel günler temennilerimizle….
Teşekkürler


"TOKAT KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları