Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ 9. 10. 11. ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ 9. 10. 11. ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle."— Sunum transkripti:

1 2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ 9. 10. 11. ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle 9.sınıf öğrencilerimizin ilgi alanları test ve envanterle tespit edilmeye çalışılmıştır.

2 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ Akran baskısı ile başetme becerileri Madde bağımlılığı Öfke kontolü Stresle başetme becerileri Kişisel-sosyal ilişkilerde çatışma çözme- Empatinin Önemi Ergenlik Dönemi ve Gelişim özellikleri gibi konularda öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.

3 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ Özellikle Son Sınıfta olan ve Sınava Girecek olan Öğrencilerimize Sınav Kaygısıyla Başetme Becerileri İle İlgili Grup Rehberliği Yapılmıştır.

4 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ Öğretmenler Kurulunca “Ayın Öğrencisi” Seçimleri Yapılarak Öğrencilerimizde olumlu davranış oluşturma ve örnek öğrenci modeli bilinci kazandırılmaya çalışılmıştır.

5 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğrencilerle bireysel ve grupla danışma hizmeti verilmektedir. Öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri hakkında bilgiler verilmektedir. Zaman zaman dershane ziyaretleri gerçekleştirilerek öğrencilerin durumları kontrol edilmektedir. Öğrencilere 9.sınıftan itibaren Özellikle Milli Eğitim Bakanlığının öngördüğü Ulusal Mesleki Bilgi Sisteminden yararlanarak çeşitli yönlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

6 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğrencilere çeşitli test ve envanterler uygulanarak profesyonel verilere ulaşılmakta ve öğrencilere daha gerçekçi çözüm önerileri sunulmaktadır. Rehberlik saatlerinin daha verimli geçmesi için rehberlik plan ve etkinlikleri okul ve sınıf düzeylerine göre hazırlanmakta sınıf rehber öğretmenleri tarafınca uygulanmaktadır.

7 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğrencilerimizle grupla ve bireysel olarak üniversiteye yönelik ders çalışma programları yapılmakta ve Deneme Sınavları sonrası net ortalaması ve sınav veri analizleri yapılarak öğrencilerimizin takibatı sağlanmaktadır. Okulumuzda kaynaştırma öğrencilerinin tespitleri yapılmakta, öğrencilerimizin sosyal, yönden kaynaşması için türlü tedbirler alınmaktadır. Kaynaştırma öğrencilerimizin bireysel gelişimleri izlenmekte, ELBİSTAN RAM ile eş güdüm halinde çalışılmaktadır.

8 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ VELİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ Velilerimize Anne-Baba tutumları ve Yanlış olan bazı davranış biçimlerimiz konulu seminer verilmiştir. Velilerimizle bireysel görüşmeler yapılmakta ve öğrencilerimizin takibi yapılmaktadır.

9 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Gerçekleştirdiğimiz ve Devam edecek olan projelerimizle Velilerimize rehberlik noktasında gereken destek sağlanmaya çalışılmış ve okulumuzu ziyaret eden mevcut veli potansiyelini arttırma çalışması yapılmıştır.

10 BÜYÜKTATLI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğrencinin aile ortamı hakkında bilgi toplamak böylece onu daha iyi tanıyarak onun kendi kendini tanımasına yardımcı olmak ve okul- aile işbirliğini kolaylaştırması sebebiyle velilerimize ev ziyaretleri yapılmaktadır.


"2012/2013 REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇALIŞMLARMIZ 9. 10. 11. ve 12. Sınıftaki öğrencilerimize YGS-LYS sistemi tanıtılmıştır. Özellikle." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları