Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
Advertisements

ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON
Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU. 1-Fotoğraflı Öğrenci Başvuru Formu(2 Adet-Bölüm Koordinatörünüz veya Bölüm Başkanınız tarafından imzalı) 2-Öğrenim Protokolü(3.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER BİRİNCİ BÖLÜM.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları   Değerli Koordinatörler, Sevgili Öğrenciler,   Üniversitemizin Erasmus+ Öğrenci.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
Erciyes Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB Fonları İstatistikleri
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Kaynak Gösterme Teknikleri
ÖZ GELİRLER.
Yrd.Doç. Dr. Mustafa ASLAN Harran Üniversitesi Kurum Koordinatörü
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
YÖK FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
ADAY Farabi Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Akademik yılı MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Sunum transkripti:

Farabi Değişim Programı Tanıtımı

Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik gösteren Farabi, ulusal sınırlar içinde yer alan yüksek öğretim kurumları arasındaki değişimi hedeflemektedir.

Kapsamı Yükseköğretim kurumları –Üniversiteler –Yüksek Teknoloji Enstitüleri Tüm eğitim kademeleri –Önlisans –Lisans –Yüksek Lisans –Doktora

Programın Temel Özellikleri o Program için standart belgeler bulunmakta o Uygulama takvimi esas alınmakta o Öğrencilere ek burs ödenmesi yapılmakta o Farabi Değişim Protokolleri rektörler tarafından imzalanmakta o Öğrenciler için Öğrenim Protokolleri önem taşımakta

Y ü ksek ö ğretim Kurulu Başkanlığı Farabi Değişim Programı Koordinasyon Birimi Rekt ö rl ü k Kurum Koordinatörlüğü Kurum Koordinat ö r ü Ofis Ç alışanları B ö l ü m Koordinat ö rleri

Değişimin Organizasyonu Yönetmelik tarafından ayrıntılarıyla düzenlenmiş değişim süreci takip edilmekte Basitleştirilmiş prosedür ve standart belgeler bulunmakta Farabi Değişim Programı Kurum Koordinasyon Ofisi Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörü Mal ve hizmet ödeneği Detaylar “Yönetmelik” ve “Mali Esas ve Usuller”de yer almaktadır.

Öğrenci Değişimi Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin tümüne açık, ancak 1. sınıf öğrencileri, 2. dönemlerinde sonraki öğretim yılı için başvuru yapabilir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise hazırlık, bilimsel hazırlık dönemleri ve asıl eğitimin ilk döneminde Farabi değişiminden yararlanamazlar. Her öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere, en az bir, en çok iki dönem öğrenim hakkına sahiptir. Öğrencilerin akademik dereceleri ön lisans ve lisans da 2,0/4, yüksek lisans ve doktora da ise 2,5/4 ve üzeri olmalıdır. Öğrencilere burs imkanı Kendi kurumunda alması gereken kadar kredi alma zorunluluğu Detaylar Yönetmelik ve Mali Esas ve Usuller’de yer almaktadır.

Mevcut Durum  yılından itibaren değişim takvimi başlatıldı.  Sosyal Tesisler Binasında, Ofisimiz faal olarak çalışmakta.  Web sayfamızda sürekli bilgi güncellemesi yapılmakta.  2009’dan bu yana 83 Üniversite ile protokol imzalandı.

Yıllara Göre Öğrenci Değişimi Tablosu Akademik Yıl Gelen Giden

Türkiye’deki ilk 10 Üniversite’den 5’i ile anlaşma sağlanmıştır. 1.Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Anlaşma talebi gönderildi) 2.Boğaziçi Üniversitesi 3.Bilkent Üniversitesi 4.İstanbul Teknik Üniversitesi (Anlaşma talebi gönderildi) 5.Ankara Üniversitesi (Anlaşma var) 6.Hacettepe Üniversitesi (Anlaşma var) 7.Ege Üniversitesi (Anlaşma var) 8.Gazi Üniversitesi (Anlaşma var) 9.Sabancı Üniversitesi 10.Anadolu Üniversitesi (Anlaşma var)

İzlenecek Yol; Protokol imzalanmalı Öğrenciler aday başvuru formunu doldurmalı Ancak, Bölümün onay vermesi çok önemli olduğu için başvurmadan önce ders danışmanı ile birlikte alınacak derslerin intibakının sağlanması ÇOK ÖNEMLİ… Karşı tarafın kontenjanı varsa kabul belgesi gönderiyorlar Kabul edilen öğrenci Bölüm Koordinatörü ve danışmanı ile birlikte öğrenim protokolü hazırlıyor. Önce Bölüm Kurulu sonra Fakülte/Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu’ndan onay isteniyor. Web sayfamızda yer alan Farabi Değişim Programı’nın Uygulanma Kriterleri başlığında 10 maddelik kısa açıklama MUTLAKA OKUNMALI.

GİDEN ÖĞRENCİNİN DOLDURMASI GEREKEN FORMLAR Aday Öğrenci Başvuru Formu Öğrenci Başvuru Formu Öğrenci Beyannamesi Öğrenci Bilgi Formu Öğrenci Nihai Raporu Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi Öğrenim Protokolü

Adı – Soyadı Öğrenci No Öğrenim Durumu Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora Fakülte Bölüm / Program Sınıf Not Ortalaması Gidilecek Yükseköğretim Kurumu E-posta Telefon Ekler 1. Not Dökümü 2. Başvurduğunuz programın öğrenim dili yabancı bir dil ise, dil düzeyinizi gösteren belge Tarih ve İmza FOTO KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ………/……… AKADEMİK YILI ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU

Burs Ödemeleri o Öğrenciler için toplam burs miktarı: = 350,00 X 4 = 1.400,00 TL Bu paranın %70’i olan 245,00 TL’si her ay aylıklar halinde 4 ay boyunca ödenmekte olup, kalan %30’u (420,00 TL) eğitim tamamlandıktan sonra toplu olarak yatırılır… o Detaylar “Yönetmelik” ve “Mali Esas ve Usuller”de yer almaktadır. ( Burs miktarı her yıl değişebiliyor).

Programın Takvimi  Yönetmeliğe göre  Başvuru İlanı : Şubat sonunda duyuru yapılır ve bu duyuru en az 15 gün Üniversitemiz web sayfasında kalır. o Değişim Talebi: Güz/ Güz-Bahar Dönemi için başvurular; 29 Şubat-12 Mart arası alınır.

İletişim web : tel: +90 – 262 – faks: +90 – 262 – adres: Farabi Değişim Programı Koordinasyon Ofisi Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Binası Kat:1 No: 20(Öğrenci Yemekhanesi üst katı) KOCAELİ

SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM Yrd.Doç.Dr. Sema ORSOY Farabi Değişim Programı Kurum Koordinatörü