ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
23 NİSAN 23 NİSAN NEDİR? 23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi 88 yıl önce.
Enerji Taşımacılığı Erce Mola Şehit Kaya Aldoğan Anadolu Lisesi.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
ALPER KABASAKAL 6/A 95 SOSYAL BİLGİLER.
1.TROIA MODA HAFTASI 1.TROIA MODA HAFTASI TANITIM DOSYASI.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Türkiye'de Nüfusun Dağılışı Türkiye'de, 1997 nüfus sayımına göre, km2 ye düşen ortalama nüfus yoğunluğu 81 kişidir. Ancak, ülkemizdeki coğrafi bölgeler,
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Bayramlarımız Hikmet SIRMA.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
 Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.Hindistan  İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
SOSYAL BİLGİLER 6.SINIF YERYÜZÜNDE YAŞAM ETKİNLİĞİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
Orta Asya, İslamiyet, Anadolu ve
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
Haklarımı Öğreniyorum Adım Adım Türkiye Bölgemizi Tanıyalım
DÜNYADA ORGANİK TARIM Günümüzden yaklaşık 1,5-2 milyon yıl önce ilk insanların dünya yaşamı içinde yer aldığı sanılmaktadır. Bu zamanda dünyada insan yaşamı.
HAZIRLAYAN: FERİDE MÜRŞİDE ARSLAN
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI

ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır. Tüm dünya çocuklarının kalpleri; Barış,Barış, Mutluluk,Mutluluk, Sevgi,Sevgi, Hoşgörü veHoşgörü ve İyi dilekleriyle çarpar.İyi dilekleriyle çarpar.

ÜLKELER ARASI ALIŞ-VERİŞ İnsanların ihtiyaçlarının bir kısmı ülke içerisinde üretilen mallardan karşılanırken bir kısmı da yabancı ülkelerde üretilen mallardan karşılanır.İnsanların ihtiyaçlarının bir kısmı ülke içerisinde üretilen mallardan karşılanırken bir kısmı da yabancı ülkelerde üretilen mallardan karşılanır. Böylelikle ülkeler arası alış-veriş doğar. İTHALAT (DIŞ ALIM) Bir ülkeye, başka ülkelerden alınan malların tümüne ithalat denir.Bir ülkeye, başka ülkelerden alınan malların tümüne ithalat denir. İHRACAT (DIŞ SATIM) Bir ülkenin başka ülkelere mal satmasına ihracat denir.Bir ülkenin başka ülkelere mal satmasına ihracat denir.

DÜNYANIN KÜLTÜREL VE DOĞAL ORTAK MİRASLARI Günümüzdeki yazılı ve görsel kaynaklardan öğrendiğimize göre, gerek yurdumuzda gerekse dış ülkelerde, bozulmadan zamanımıza kadar gelen birçok yapıt vardır.Günümüzdeki yazılı ve görsel kaynaklardan öğrendiğimize göre, gerek yurdumuzda gerekse dış ülkelerde, bozulmadan zamanımıza kadar gelen birçok yapıt vardır. Bunlardan bazıları insan emeği ile yapılmış eserler, bazıları ise doğal alanlar.Bunlardan bazıları insan emeği ile yapılmış eserler, bazıları ise doğal alanlar. Bu eserlerin korunması ve bizden sonrakilere bırakılması insanlığın ortak görevi olmalıdır.Bu eserlerin korunması ve bizden sonrakilere bırakılması insanlığın ortak görevi olmalıdır.

ÇİN SEDDİ Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki insan eliyle yapılmış tek eserdir.Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki insan eliyle yapılmış tek eserdir. Üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir.Üzerinde atlar ve arabalar gidebilmektedir. Dünyanın en uzun savunma duvarıdır.Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Çin Seddi, UNESCO tarafından 1987’de Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne alınmıştır.

TAC MAHAL Tac Mahal, Hindistan Türk İmparatorluğu’nun Timuroğulları hanedanının 5. hükümdarı Şah Cihan tarafından inşa edilmiştir. Şah cihan doğum sırasında ölen eşi anısına yaptırmıştır. Yapımında günde yaklaşık işçi çalışmıştır.

MISIR PİRAMİTLERİ Dünyanın yedi harikasından günümüze kadar ulaşan tek eser Keops Piramidi’dir. Mısır’ın başkenti Kahire yakınındaki Nil Nehri’nin batısında bulunan Giza Yaylası’ndadır. Bazıları ton ağırlığında adet blok taşın üst üste yığılmasıyla oluşturulmuştur.

DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDEKİ DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZ İstanbul’un tarihi alanları,İstanbul’un tarihi alanları, Göreme ve Kapadokya Milli Parkı,Göreme ve Kapadokya Milli Parkı, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası,Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, Hattuşaş (Boğazköy),Hattuşaş (Boğazköy), Nemrut Dağı),Nemrut Dağı), Pamukkale,Pamukkale, Safranbolu şehri,Safranbolu şehri, Truva Arkeolojik KentiTruva Arkeolojik Kenti

NEMRUT DAĞI Adıyaman’a bağlı Kahta ilçesinde 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı yamaçlarında yer alır.Adıyaman’a bağlı Kahta ilçesinde 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı yamaçlarında yer alır. 1. Antiochos’un tanrıları ve atalarına minnettarlığını göstermek için yaptırmış olduğu anıt mezar ve heykeller doğu (İran) ile batı (Yunan) üsluplarının birleşmesini yansıtır.

HATTUŞAŞ (Boğazköy) Çorum iline bağlı Boğazköy’deki Hattuşaş M. Ö. 1700’lerden başlayarak; M. Ö sonlarına kadar Hitit İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur.Çorum iline bağlı Boğazköy’deki Hattuşaş M. Ö. 1700’lerden başlayarak; M. Ö sonlarına kadar Hitit İmparatorluğu’nun başkenti olmuştur. İlk sahibi Hatiler tarafından “Hattuşaş” olarak adlandırılan şehir, Hitit egemenliğine geçtikten sonra “Hattuşaş” adını aldı.

TÜRKİYE’DE TURİZM Turizm bacasız bir fabrikadır.Turizm bacasız bir fabrikadır. Fransa, İspanya gibi bazı ülkelerin turizmden kazançları, milli gelirin önemli bir kısmını oluşturmaktadır.Fransa, İspanya gibi bazı ülkelerin turizmden kazançları, milli gelirin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Ayrıca turizm; Ülkelerin ortak miraslarının tanınmasına, korunup yaşatılmasına,Ülkelerin ortak miraslarının tanınmasına, korunup yaşatılmasına, Değişik ülke insanları arasında yakınlaşmaya, birbirlerini tanımalarına ve ön yargılarından uzaklaşmalarına katkıda bulunur.Değişik ülke insanları arasında yakınlaşmaya, birbirlerini tanımalarına ve ön yargılarından uzaklaşmalarına katkıda bulunur.

TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİK ÖNEMİ Türkiye, coğrafi özellikleri nedeniyle büyük bir jeopolitik öneme sahiptir.Türkiye, coğrafi özellikleri nedeniyle büyük bir jeopolitik öneme sahiptir. Yurdumuzun jeopolitik önemini arttıran nedenlerin başlıcaları;Yurdumuzun jeopolitik önemini arttıran nedenlerin başlıcaları; Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü durumundadır.Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü durumundadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ılıman bir iklime sahiptir.Üç tarafı denizlerle çevrili ılıman bir iklime sahiptir. Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahiptir.Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahiptir.

Tarım üretimi beslenme ihtiyacını karşılayan hatta bu konuda ihracat yapan dünyada ender ülkelerden biridir.Tarım üretimi beslenme ihtiyacını karşılayan hatta bu konuda ihracat yapan dünyada ender ülkelerden biridir. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazlara hakim durumdadır.Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazlara hakim durumdadır. Bütün bu özellikler, Türkiye için bir tehdit unsuru olmaktadır.Bütün bu özellikler, Türkiye için bir tehdit unsuru olmaktadır. Önceden olduğu gibi, bugünde birçok ülkenin gözü bizim ülkemizdedir.Önceden olduğu gibi, bugünde birçok ülkenin gözü bizim ülkemizdedir. Onlara bu fırsatı vermemek, herkes için milli bir görevdir.Onlara bu fırsatı vermemek, herkes için milli bir görevdir.

Hazırlayan : Yeşilbayır İlköğretim Okulu Mart 2008