Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların."— Sunum transkripti:

1 Gizli Önermeler

2 Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların farkına varılarak analiz edilmesi sa ğ lıklı karar verilebilmesi açısından gereklidir.

3 Hileli Sorular Hileli sorular aslında soru gibi görünmesine karşın suçlama içeren ifadelerdir.

4 Aşa ğ ıdaki sorular hileli sorulardır:  Eşinle kavga etmeyi ne zaman bıraktın?  Neden beni artık sevmiyorsun?  Neden insan gibi davranamıyorsun?  Sen hep böyle miydin?

5 Bu tür sorulara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmesi durumunda yanıtlayıcı zor durumda kalacaktır. Hileli sorulara yanıt verilmemesi daha do ğ rudur.

6 Güzelleştirme ve Çirkinleştirme İ nsanlar tek bir durumu betimlerken kendi bakış açılarına göre çeşitli nitelemelerde bulunmaktadır.

7 Örne ğ in silahlı bir grup farklı taraflarca farklı biçimlerde nitelendirilebilmektedir:  Kan içici katiller  Teröristler  Gerillalar  Özgürlük savaşçıları

8 Bazı durumlarda toplumca hoş karşılanmayan sözler iyileştirilerek başka biçimde ifade edilir. Örne ğ in yaşlı adam yerine olgun adam, çirkin kadın yerine bakımsız kadın nitelemeleri kullanılır.

9 İ malı İ fadeler İ malı ifadeler de yaşantımız boyunca karşımıza çıkan gizli mesajlardandır.

10 Aşa ğ ıdaki ifadeler imalı ifadelerdir: -Arkadaşım nereden geldin sen? -Konuyu anlamanız bu kadar uzun sürdü ğ ü için üzgünüm. -Bu rolü arkadaşım almalı. Anasınıfında başrol oynamıştı!


"Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları